TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lapsellista uskoa, että kahden raiteen huumepolitiikka toimii

Monet kannattavat kahden raiteen huumepolitiikkaa vaikka sen toimivuus on umpisurkeaa. Se ei estä kokeilua, eikä huumeiden pääsyä jopa lasten käsiin ja käyttöön. 

Edella mainittu on yksi ison argumentti ollut heillä jotka vannovat kahden raiteen mallin toimivan. Se ei ennaltaehkäisi,se ei auta käyttäjiä eikä.se suojele lapsia.

Kokkolassa koulupoliisi harmittelee kun huumeongelmia vähätellään. Ja peräänkuuluttaa yhteistyötä. Kyllä näinhän se on, eikä ongelmille haluta tehdä oikeasti mitään. Haittoja ei haluta minimoida, kaikkia uudistuksia vastustetaan ainakin eräiden tahojen toimesta.

yhteistyö ja faktojen tunnustaminen olisi oikein toivottavaa. Mutta myös koko huumepolitiikkaa pitää vihdoin järkeistää ja herätä todellisuuteen. Malli voidaan ottaa monista maista, esimerkkinä Portugali tai Coloradon osavaltio

 

Koulupoliisi väsyi huumeongelman vähättelyyn ja haluaa saada tuhannet kokkolalaiset kuulemaan, mistä on kyse – "Lähes päivittäin joku käy koulua pikku pöllyissä"

https://yle.fi/uutiset/3-10557888

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (3 kommenttia)

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Täysin piloille mennyt tavoite "Huumeeton maailma".

Ensimmäinen tavoite oli kannabis- ja koka pensaan sekä oopiumunikon eliminointi tai selkeä vähentäminen vuoteen 2008 mennessä.

Toinen tavoite oli laittomien huumeiden kysynnän sekä huumeiden käyttöön liittyvän kuolleisuuden ja sosiaalisten haittojen eliminointi tai selkeä vähentäminen.

Kolmas tavoite oli psykotrooppisten aineiden laittoman tuotannon, valmistuksen, myynnin, jakelun ja salakuljetuksen eliminointi tai selkeä vähentäminen.

Neljäs tavoite oli huumeiden raaka-aineiden joutumisen laittomille markkinoille ja salakuljetuksen eliminointi tai selkeä vähentäminen.

Viides tavoite oli laittomaan salakuljetukseen liittyvän rahanpesun eliminointi tai selkeä vähentäminen.

Mikään näistä tavoitteista ei ole toteutunut. Huumeiden käyttäjien määrä on noussut 275 miljoonaan eli 31% vuodesta 2011, suurin osa heistä kannabiksen käyttäjiä.
Ja sama buumi jatkuu...ja hyvä niin(kin).

Käyttäjän tuominenanttijuhani kuva
Antti Tuominen

On helppoa osoittaa missä on menty pieleen. Huumekieltolain seuraukset on vihdoin tunnistettu. Yhteiskunta on itse luonut kaksi ongelmaa: huumeongelman ja kv. huumerikollisuuden.

Kuka hyötyy globaalista huumekieltopolitiikasta ja huumesodasta? Miksi USA halusi tämän kieltopolitiikan väkisin planeetallemme? Mitä tarkoitusperiä tämä palvelee?

Uskon, että vastaukset noihin kysymyksiin saadaan ennen pitkää. Jotain toki tiedämme. CIA on osannut hyödyntää erinomaisesti suhteitaan miljarditason huumeparoneihin (Kultainen kolmio, Afganistan, Nicaragua, Kolumbia, Meksiko jne.) Huumeraha pestään USA:n pankkijärjestelmässä (Wachovia-skandaali). Huumepolitiikka on suurvaltapolitiikkaa (Alfred McCoy: The Politic of Heroin).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kahteen ekaan kommentiin viitaten. Suomen olisi aika herätä todellisuuteen. Varsinkin jos oikeasti olemme huolissamme lapsista ja nuorista.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset