TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Tietoa kannabiksesta gradun muodossa

Nyt iso suositus. Kannattaa lukea. Voi kenties avaa jonkun silmät, mitä tulee kannabikseen, lääkekäyttöön ylipäänsä ajatuksiin kuplan ulkopuolelta.

Hienoa, että Suomessa löytyy ihmisiä jotka aidosti haluavat saada tietoa kannabiksesta ja hienoa että yliopiston avulla he voivat tehdä esim gradun aiheesta. 

Minusta on ainakin tärkeää, että saamme kotimaankielellä tietoa kannabiksesta. 

Jos jouluna tylsää niin tästä lukemista. 

Ja edelleen ihmettelen miksi Suomi on lääkekannabiksen kohdalla niin paljon jäljessä muuta maailmaa. Vaikka lääkekannabis on 10  vuotta ollut laillinen lääke Suomessa.

Kuka jarruttaa sen yleistymistä ja miksi? Ihmiset aidoisti saisivat siitä hyötyä moneen vaivaan.

 

"Hei,

pro graduni ”Cannabis-kasvisuvun biologisesti aktiivisten yhdisteiden haitalliset ja terapeuttiset vaikutukset” on julkaistu. Tutkielman tutkimusosiossa kartoitin reseptin saaneiden potilaiden kokemusperäistä tietoa lääkekannabiksen vaikutuksista. Tulokset olivat hyvin yhdensuuntaisia, arviot haitallisista ja terapeuttisista vaikutuksista olivat monilta osin linjassa tieteellisen kirjallisuuden kanssa. 

Tämän tutkielman perusteella kannabinoidipohjaisella lääkityksellä näyttäisi olevan hyvin vähän haitallisia sivuvaikutuksia hyvän hoitovasteen saavilla henkilöillä. Säännöllisellä käytöllä lääkkeen sivuvaikutuksille kehittyy toleranssia, ilman merkittävää farmakologisen tehon heikkenemistä.

Lääkekannabiksen terapeuttisten vaikutusten kirjo on kattava ja tutkimukseen osallistuneille potilaille se on tuonut merkittäviä parannuksia elämänlaatuun. Näille potilaille lääkekannabis on ollut toimiva hoitomuoto kroonisen kivun ja migreenin, MS-taudin oireiden, kemoterapian aiheuttaman pahoinvoinnin, vaikean geenivirheperäisen epilepsian ja posttraumaattisen stressihäiriön hoitamisessa. 

Lääkekannabiksen kerrottiin tuoneen yllättävästi apua myös moniin vaivoihin, joihin sitä ei alun perin oltu määrätty, kuten ahdistukseen ja depressioon, psyykkisiin ongelmiin ja päihderiippuvuuksiin. Terapeuttiset vaikutukset arvioitiin kokonaisvaltaisiksi sisältäen fyysistä ja mentaalista rentoutumista, stressin lievitystä, kohonnutta mielialaa sekä parantunutta ruokahalua ja unenlaatua. Laajat terapeuttiset hyödyt on luettava kasvipohjaisen kannabislääkityksen synergisten vaikutusten ansioksi. 
 
Tutkielma löytyy tästä osoitteesta:

http://epublications.uef.fi/pub/urn_nbn_fi_uef-20181333/

http://urn.fi/urn:nbn:fi:uef-20181333

Parhain terveisin,
Juha Sorsa
jmtirkko@student.uef.fi
0404166321"

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Perus viisastelijat taitaa olla joulun vietossa tai sitten heidän kupla on puhjennut. #huutonaurua

Käyttäjän ArtturiHard kuva
Artturi Hård

Sellainenkin vaihtoehto varmaankin on, että fanaatikkojen kanssa ei järkevät ihmiset halua keskustella.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Järkevät ihmiset ymmärtävät, että kannabis ei ole paha huume, kuten valtion taholta on annetty ymmärtää. Se on iham muuta, kuten toimiva lääke ilman suurempia haittoja.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Tuntuu oudolta että niin paljon mainostetaan huumeiden käyttöä ja sitten sen haittojen vähentämistä julkisen terveydenhoidon avulla. Kyseessä on kuitenkin terveiden ihmisten vapaa-ajan harrastus ja nautinto.

Me eläkeläiset vanhenemme ja tulemme entistä raihnaisemmaksi ihan itsestään, ei siinä ole itsellä paljon sanomista. Se harmittaa että julkisessa teveydenhoidossa narkomaanit menevät kaikessa meidän ohi mitä tulee yhteiskunnan auttamiseen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aika moni eläkeläinen hyötyy lääkekannabiksesta. Nythän kyseinen kirjoitus ei käsitellyt narkomaaneja millään tasolla.tai mainoztanut huumeita, koskaan kirjoitukseni ei mainosta mitään.

Kaikki noi ajatukset ovat sinun kuplassa.

Käyttäjän JuhaMakkonen1 kuva
Juha Makkonen

#3
Se harmittaa että julkisessa teveydenhoidossa narkomaanit menevät kaikessa meidän ohi mitä tulee yhteiskunnan auttamiseen.
................

Ei pidä paikkaansa. Narkomaaneilla on hyvin vaikea saada hoitoa addiktioonsa.

Mitäs mieltä muuten olet, pitäisikö ylipainoisten saada hoitoa ylipainosta johtuviin sairauksiinsa koska ovat ne itse aiheuttaneet?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta.
Huumeiden käyttäjien hoitoon pääsy on hankalaa, lisäksi hoitajien ja lääkärien asenne on vastenmielinen.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

” Hyväksyttyjä vastauksia tuli yhteensä 45 kappaletta.”

Lääkekannabista käyttää kuitenkin noin 300 reseptipotilasta.

P.S. Ei vaikuta pro gradu- tutkielmien laatu sitten Laura Huhtasaaren ( ps.) aikojen juurikaan parantuneen.

Huutonaurua !

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Ei näytä Toivosen argumentointikyvyt kehittyvän alakoulun kiusaajan tasosta enää paremmaksi, osoittaisit nyt niitä plagioituja osia gradusta edes jos sen aiot rinnastaa Huhtasaaren kusetukseen. Tuokin gradu on kuitenkin mennyt jo sähköisen plagiointisysteemin läpi hyväksytysti, joten mielestäni aika mautonta yrittää linkata se ilmiselvään huijaukseen. Tietenkään Toivosella ei ole muuta toivoa enää pelastaa kasvojaan tässä keskustelussa kuin työntää sormet korviin ja sulkea silmänsä tosiasioilta.

Eipä vaikuta kieltolain kannattajien argumenttien laatu sitten 30-luvun juurikaan parantuneen.

Tiina Teittinen

Huutonaurua todellakin. Gradu on opinnäytetyö, ei vertaisarvioitu tutkimus.
Lääkekannabiksen käytön suhteen toki ensimmäinen keskustelunavaus. Tai sitten yksi tyhjänpäiväinen opinnäytetyö.
Eikö Tero olisi ihan järkevää nyt keskittyä omaan agendaan. Toki tiedossa on, että toivoisit lukuisten kipupotilasystäviesi saavan helpotusta kroonisiin vaivoihinsa. Se ehkä onkin näköpiirissä. Kannabiksen hoitivaikutteista on positiivista näyttöä muutamien sairauksien osalta. Uskon että Suomessakin kyseiset positiiviset vaikutukset tulevat huomioiduiksi. Suomessa on korkea lääketieteellinen osaaminen.
Olet nyt kuitenkin tuonut esiin keskusteluun kannabiksen virkistyskäytön. Oletko nyt sekoittamassa ajamaasi agendaa lääkekäytöstä virkistyskäyttöön. Joissain keskusteluissa näyttää huumeiden sallivuuskeskustelu ohittavan yleisesti hyväksyttävän tason. Olet jopa halunnut sallia huumeiden hallussapidon.
Kiitos kun tarkennat

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"Olet jopa halunnut sallia huumeiden hallussapidon."

THL on ehdottanut dekriminalisaatiota pääjohtaja Eskolaa myöden, silloin pienet hallussapidot omaan käyttöön on sallittu.

"Joissain keskusteluissa näyttää huumeiden sallivuuskeskustelu ohittavan yleisesti hyväksyttävän tason."

Sinäkö siitä tasosta päätät?

Käyttäjän ApHiltunen kuva
Ap Hiltunen

Vaikka ei niitä gradun tuloksia haluaisikaan hyväksyä, on gradun pohjatietoihin jo kuitenkin kerätty paljon vertaisarvioituja tutkimuksia sivukaupalla. On myös aika törkeää nimittää toisen opinnäytetyötä tyhjänpäiväiseksi, tuohon on kumminkin paljon aikaa käytetty väitteiden perusteluun ja tehty vielä kyselykin, varmasti tuosta on joku jotain oppinut ja jonkun toisen helppo perehtyä aiheeseen gradu lukemalla. Tyhjänpäiväistä on vedota siihen että koko juttu olisi tyhjänpäiväinen vain siksi että se on jonkun opinnäytetyö.

"Joissain keskusteluissa näyttää huumeiden sallivuuskeskustelu ohittavan yleisesti hyväksyttävän tason. Olet jopa halunnut sallia huumeiden hallussapidon."

No jo on kumma keskustelukulttuuri Suomessa aiheesta kun kerran on jotkut sallivuuspoliisit täällä vahtimassa milloin mielipide menee yli. Haluatko tarkentaa millä tavoin "sallivuuskeskustelu ohittaa yleisesti hyväksyttävän tason"? Kuka sen tason määrittää? Jos tutkitusti kannabiksen virkistyskäytön haitat ovat pieniä verrattaessa alkoholiin tai koviin huumeisiin, miksi sen virkistyskäytöstä puhuminen ohittaa tämän yleisesti hyväksytyn tason? Saako alkoholin vapauttamisesta puhua ilman että tämä taso ylittyy?

Huutonaurua keskustelukulttuurin rajoituksille, faktat eivät ole kieltolakifanaatikkojen puolella näissä asioissa ja se olisi hyvä alkaa tiedostaa tai keksiä jo järkiperäisiä argumentteja kieltolain ylläpitämisen puolesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

En tiedä kestä Terosta puhut.

Sinä tuskin määrität mitä kukakin kirjoittaa tai puhuu. Toki ymmärrän sinua, et onhan se kova paikka huomata että tietosi kannabiksesta ei perustu kuin valheisiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Joo, kannatan huumeiden dekriminalisointia. Käytöstä ei pidä ketään rangaista. Se on aivan turhaa ja yhteiskuntaa kuorittavaa verorahojen hukkaan heittämistä. Se myöskään ei estä yhtään huumekokeilua.

Kiva kun olet seurannut kirjoituksia. Olet ehkä myös oppinut niistä jotain.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset