TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Mistä luvat kasvattaa kannabista?

Mistä voi hakea lupia kannabiksen kasvattamiseen? Itse haluaisin yrittää. Tuottaa niin lääkekannabista kuin myös virkistyskannabista.

Kysyntä lailliselle kannabikselle on räjähtänyt. Loistava vientituote ja kotimaassa lääkekannabis tulisi halvemmaksi ihmisille kuin tuonti kasvit.

Vinkkejä kuka taho voisi myöntää luvat tuottaa kannabista Suomessa?

Työllistävä vaikutus on melkoinen samoin kuin  verotulot.

Mietin myös miksi kukaan haluaisi estää hyvän kansanterveyttä edistävän bisneksen?

 

Tuli tästä videosta mieleen

 

https://m.youtube.com/watch?feature=youtu.be&v=BcUvlUculeY

 

https://youtu.be/In8BgYK0pKo

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (51 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kysymys, onko meillä varaa jäädä kehityksestä jälkeen?

Muistutan että kannabis ollut Suomessaa jo tuhansia vuosia.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

Varteenotettava vaihtoehto on työntää tarkoittamasi, mahdollisesti hallussa olevat, myrkylliset k-ruohot lähimpään ahteriin tai johonkin muuhun vastaavaan loppusijoituspaikkaan, kuten esim. takanpesään.

Mieti vakavasti.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kannabis ei ole myrkyllinen, tappavaa annosta ei käyttämällä pysty saamaan.
Eikä sitä kannabista yleensä ahteriin laiteta, vaikka tosin joillain lääkekannabispotilailla on ainakin jenkeissä käytössä supon tyyliset, kun on nielemisvaikeuksia ja kaikenlaista, mutta yleisin loppusijoituspaikka taitaa kuitenkin olla paperikääryle, tai piipun pesä.
Mä luulen, että ainakin satoja miettii tätä aihetta vakavasti, sillä ei kannabis tule siellä hölmölässäkään kauaa laittomana pysymään ja ensimmäiset tuppaavat keräämään kermat päältä, oli uusi ala mikä tahansa.
Marttilaa tämä toki harmittaa, kun ei illuusio huumeettomasta maailmasta näytä toteutuvankaan ja kieltolaki tulee ikänsä päähän maa kerrallaan.
En kyllä ymmärrä miksi tästä pitäisi olla surullinen ja huolissaan, huumeiden kieltolaki on aiheuttanut paljon enemmän haittoja, kuluja ja kuolemia kuin huumeet itse.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Kannabis ei ole myrkyllinen, tappavaa annosta ei käyttämällä pysty saamaan."

Illuusio on siinä, että huumekoukuttamisilla kenenkään elämää autettaisiin. Goebbelsmäisen määrätietoinen huumekäytön indoktrinaatio on äärimmäisen vahingollista tarkasteleepa asiaa miltä järkevältä kantilta tahansa.

"Komm, süsser Tod". Tappava annos haetaan aivan liian useissa tapauksissa jollain keinolla jostain. Huumehelvetin kauhuista monet pakenevat omaa henkeään säästämättä. Syvärilä korjaa satoaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #9

Huumekoukuttamisilla? Kannabiksen addiktipotentiaali on todella alhainen, ei aiheuta fyysistä riippuvuutta, henkisen riippuvuuden nyt voi saada ihan mihin tahansa, paljon haitallisempaankin.
Huumehelvetti, huoh, mitenköhän sut saisi ymmärtämään (ei varmaan mitenkään), ettei kannabiksen käyttäjät ole mitään narkomaaneja jotka elää huumehelvetissä, vaan ihan tavallisia ihmisiä, jotka nyt tykkäävät päihtyä miedommalla päihteellä, mistä ei mene nuppi sekaisin kuten alkoholista, eikä ole lähellekkään yhtä vaarallinen elimistölle, eikä myöskään aiheuta väkivaltaista käyttäytymistä. Kun taas katsoo yön poliisiraportteja, olisi moni saanut kossun sijaan polttaa pari jointtia.

Petri Lavonen

Kuulostaa todella absurdilta ja huvittavalta tuo teidän kieltolakivertaus näissä kannabishuuruisissa keskusteluissa. Kannattaisiko lukea kieltolain historia ajatuksella ennenkuin puhuu käsittämätöntä? Kieltolaki siis alkoi raittiusliikkeestä ja jo olleesta alkoholin käytöstä. Kyse ei siis ollut uuden päihdeaineen markkinoinnista.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #29

Onko kannabis uusi aine sinun mielestäsi. Eihän ihmiskunta ole käyttänyt sitä kuin 10000 vuotta.

Minusta on aina yhtä hauskaa kun kirjoituksiini tullaan pätemään ilman tuntemusta asiasta. Se vasta huuruistakeskustelua on.

Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #30

29#Ymmärtänet että kun puhutaan politiikasta tarkoitin uuden päihdeaineen laillistamista? Oletko laki vai yhteiskunta asiantuntija?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #33

Kannabis ei ole millään tasolla uusi, 40% nuorista aikuisista on sitä ainakin kokeillut, suurissa kaupungeissa reilusti yli puolet, eli myös hyvin yleisesti käytetty. Kaikki ketkä kannabista haluaa, sitä myös saa ostettua. Onko oikein pitää noin suurta määrää rikollisen asemassa vähähaittaisen päihteen käyttämisen takia? Onko järkeä tuhlata poliisien vähiä resursseja käyttäjien ja kasvattajien jahtaamiseen, jotka saa poliisilta sakon, tai oikeudesta sakkotuomion? Onko järkeä jättää verotulot ottamatta? Kannabista myydään oli se laiton, tai laillinen, kysyntään vastataan tarjonnalla ja kysyntä on vain kasvamaan päin, eikä missään laillistaneissa maissa/osavaltioissa ole pelkoskenaariot toteutuneet. Älyttömyyttä pitää kannabis laittomana, sen kieltolaki on epäonnistunut jokaisessa tavoitteessaan.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #29

Sinä luulet, että kannabista ei käytetty Suomessa ennen kuin siitä tehtiin laitonta? 1957 sai vielä kannabistuotteita apteekeistakin ja turkkilaiset hasiskauppiaat oli ainakin 60-luvusta ollut Stadissa.
Kun kannabis Suomessakin laillistetaan, mitään uutta tuotetta ei tule markkinoille, uutta olisi ikäraja-, laadunvalvonta ja verotus. Kannabista saa jo nyt ympäri Suomen ympäri vuorokauden.
Sinun kannattaisi ehkä enemmänkin tutustua miksi USA:ssa alunperin kieltoon lähdettiin, myös Suomen historia on täynnä kummalisuuksia.
Tässä muutama linkki, joilla voit sivistää itseäsi.

"Harry Anslinger took the scientifically unsupported idea of marijuana as a violence-inducing drug, connected it to black and Hispanic people, and created a perfect package of terror to sell to the American media and public. By emphasizing the Spanish word marihuana instead of cannabis, he created a strong association between the drug and the newly arrived Mexican immigrants who helped popularize it in the States. He also created a narrative around the idea that cannabis made black people forget their place in society. He pushed the idea that jazz was evil music created by people under the influence of marijuana.
But these racist ideas didn't just influence the media's portrayal or the public's perception of the drug, the discrimination they encouraged was evident in real numbers. In the first full year after the Marihuana Tax Act was passed, black people were about three times more likely to be arrested for violating narcotic drug laws than whites. And Mexicans were nearly nine times more likely to be arrested for the same charge."
https://www.businessinsider.com/racist-origins-mar...

"You understand what I'm saying? We knew we couldn't make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin. And then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities," Ehrlichman said. "We could arrest their leaders. raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did."
https://edition.cnn.com/2016/03/23/politics/john-e...

"Kannabis löytyy myös vuoden 1937 farmakopeasta eli lääkeaineluettelosta. Kuvauksen mukaan kyseessä on nimenomaan yrtti, Herba Cannabis indica, eli puhdasta marihuanaa.
Kerta annos: puoli grammaa.
Päiväannos: kaksi grammaa.
Kannabista sai apteekeista pitkälle 1950-luvulle asti. Kannabisuutetta käytettiin osana lääkeseoksia. Sitä valmisti muun muassa Tampereen Rohdos Oy, joka nykyään tunnetaan nimellä Tamro."
https://yle.fi/teos/huumesuomi/kannabis/

Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #32

29#Aina kun käyttää lähteitä esim Usasta niin kannattaa muistaa ettei lähteen kirjoittaja ole Walt Disney joka piirsi Mikki Hiiren ja muita satuhenkilöitä. Kaikki mikä Usasta irtoaa tai lukee tieteen kuvalehdessä kannattaa suhtautua varauksella. Kieltolakia ei vaan pysty mitenkään soveltamaan tai yhdistämään asiaanne.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #35

Olipa vaffat perustelut. "Ei sovi narratiiviini, joten on fake news!"
Voit lukea Anslingeristä ja Ehrlichmanista ihan vapaista lähteistä, sekä Nixonin huumesodasta ja mitä sen varjolla on tehty, voit kummastua.

"Kieltolakia ei vaan pysty mitenkään soveltamaan tai yhdistämään asiaanne."

Pystyy, täydellisen tarkasti. Kieltolaki kummankin kohdalla on täysin tehoton, hyvin kallis yhteiskunnalle, rikastuttaa huumeliigoja, ennen pirtuparoneita ja trokareita, on synteettisisiä kannabisresptoreihin vaikuttavia tuotteita, ennen myrkkyviinat, kannabislajikkeiden pitoisuudet on korkeat, koska laittomuus johtaa siihen että pakko maksimoida tuotot, ennen kieltolakia Suomessa juotiin sahtia ja olutta, sitten pirtua, molemmat kiellot myös luo/loi paljon oheisrikollisuutta, lieveilmiöitä, ongelmakäyttäjien hyväksikäyttöä jne. ja sinä sanot ettei voi verrata.

Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #36

Ymmärrän ajatuksen kannabiksen lääkekäytöstä ja asia kuuluu lääkefirmoille sekä lääkekeasiantuntijoille ei siis tavallisille reggaemusiikin kuuntelijoille. Asianne olisi uskottavampaa jos sitä markkinoisi lääkäri tai muu lääkeasiantuntija. Mutta näitä ei ole. Nyt mennään aika ohuilla jäillä. Historian päihdeongelmatkaan eivät ole puolellanne.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #38

Niin, mehän tässä ohuilla jäillä ollaan, hienosti projektoitu.
Sinun puolellako historia on? Kieltolaki ollut jättimenestys?
Huumesota on tappanut enemmän ihmisiä kuin huumeet itse, Ruotsinkin katuväkivalta on 90%:sti huumejengien välienselvittelyä.
No kerros nyt, mitä kamalaa tapahtuisi, jos kannabis laillistettaisiin?
Kuten Coloradossa ja Washingtonissa ym, teinien kokeilut vähenisi, kymmeniä tuhansia työpaikkoja, satoja miljoonia verotuloja laariin, väkivaltaa harjoittavilta kartelleilta ja liigoilta pois miljardeja. Olisihan tämä kyllä ihan hirveä juttu Suomelle.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #38

Kannattamalla kieltolakia, tuet suoraan järjestäytynyttä rikollisuutta, kannabiksen osalta Suomi on lähes omavarainen (liigoilla isoja kasvattamoja joita jää koko ajan kiinni), mutta vähemmälle jääneen hasiskaupan tuotot valuu loppupeleissä terroristien ja ääriryhmien käsiin, joten olet sekä rikollis, että terroristimyönteinen, jos me kieltolain vastustajat, tutkimuksiin, sekä muiden maiden kokemuksiin pohjaavat ja pragmaattisen humaanin päihdepolitiikan kannattajat ollaan kerta huumemyönteisiä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #38

Valitettavasti suomalaisilta lääkäreiltä puuttuu tieto mitä tulee lääkekannabikseen.

Eräs johtava lääkärikin johtaa ihmisiä harhaan jatkuvasti. Ei ole muka tutkittua tietoa eikä näyttö yms..

Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #41

Ok. Puolestani saatte käyttää mielipidevapauttanne ja puuhailla kannabisviljelmienne kanssa. Vaikka heiluttaisitte siellä hakaristilippuja en pidä teitä yhteiskuntavaarallisina. Toivotan onnea ja menestystä asianne kanssa sekä hilpeitä hetkiä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #42

Itselläni ei ole kannabisviljelmiä, kun asun Kataloniassa ja voin ostaa sitä semilaillisesti, olihan tuo 1v2kk laillista, mutta Rajoyn viimeinen perintö tänne oli kaupan rekriminalisointi.
https://elpais.com/sociedad/2018/09/26/actualidad/...
Sait jotenkin vielä natsitkin tähän ympättyä, alat olemaan jo herra Huutonaurua kovemmalla tasolla argumentoinnissa.
Hyvää jatkoa sinulle myös, toivottavasti jatkossa pysyt asiassa ja pystyt argumentoimaan faktojen kautta, nämä ad hominemit Tepon blogissa alkaa olemaan aika kuluneita.

Käyttäjän elina kuva
Elina Moustgaard

Lähin on Viro, jossa suomalainen kaveri vuokrasi muistaakseni 7ha maata kuituhampun viljelyyn. Oli ensin viljellyt sitä Suomessa, mutta yhteisön paheksunta ja viranomaisten vaino johti lopulta siihen, että hänen oikeutuksensa vanhemmuuteenkin kyseenlaistettiin huostaanottoviranomaisten taholta, en muista kaverin nimeä, mutta oli julkisuudessa esillä jokunen vuosi sitten, haasteltiin telkkarissakin. Järkyttävä esimerkki ennakkoluuloihin ja tietämättömyyteen perustuvasta yksilön vainosta.

En tiedä saako Eestissä lupia lääkekannabiksen tuotantoon, mutta en ihmettelisi jos jo saisi, siellä ollaan joustavampia omaksumaan nykytrendit. Saksassa on kuituhampusta valmistettu kilpa-autojen koreja jo vuosia, hampputekstiili on luonnonmukainen ja hajoava materiaali, toisin kuin akryylistä ym. keinokuidusta valmistetut vaatteet, tämän päivän suurimpia jätevuoriongelmia.

Hampulla on rajattomat käyttömahdolliset niin teollisuudessa kuin lääketieteessä, pohjolassa loistavat kasvuolosuhteet parhaimman laadun tuottamiseen, kasvaa ilman kasvinsuojeluaineita, on luonnostaan luomu ja ennen kaikkea historialliset perinteet sen viljelyyn, kuten myös tattarilla, jota nykyään myydään superfoodina.

Oma ukkini viljeli hamppua ja valmisti siitä viljasäkkejä, koska niissä ei syntynyt jauhokuoriaisia kuten pellavassa tai puuvillassa. Meidän emakko, joka toimi biojätemyllynä, rakasti kaikkein eniten hamppua ja nokkosta. Molemmat ravintoarvoiltaan tutkitusti huipputerveellisiä kasveja.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Teppo,

Ähtärissä on pandoja , jotka syövät bambua. Tällä hetkellä suurin osa siitä tuodaan ulkomailta.

Ala bambun kasvattajaksi jo tänään. Mitään erityislupaa et siihen tarvitse.

Voit aloittaa ruukkukasvattajana asuntosi parvekkeella tai verannalla.

Onnea bambu-bisneksellesi !

Käyttäjän kosonenjuhapekka kuva
Juha-Pekka Kosonen

Mikään bisnes ei kannata yksittäiselle yrittäjälle, jos kaikilla on sama bisnesidea.

Elina muistelee nimenomaisesti hamppukasvia, jota voidaan hyödyntää muutoinkin kuin huumausaineen valmistamisessa. Ukilla tuskin oli jalostettua Cannabis Sativaa pellossa kasvamassa.

Syvärilä tuskin halajaa lupia hyötyhampun kasvattamiselle. Sen THC-pitoisuudella kun ei saa päihdevaikutusta.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Hamppu

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hamppu on sana kuin kannabis.

Käyttäjän MerilainenRiina kuva
Riina Meriläinen

Tepolle en tiedä vastausta antaa, mutta Elina nosti hyvin esiin hampun monikäyttöisyyden.

"hampputekstiili on luonnonmukainen ja hajoava materiaali, toisin kuin akryylistä ym. keinokuidusta valmistetut vaatteet, tämän päivän suurimpia jätevuoriongelmia."

Itse ihmettelen, kun kovasti intoillaan siitä, että puusta kyetään tekemään kangasta. Mitä ihmettä, miksi? Miettikää kauanko puu kasvaa ja sitten siitä tehtäisiin kangasta.. Eikö olisi järkevämpää kasvattaa kasvia, joka on oikeasti jo soveltuva siihen tarkoitukseen. Tutkittaisiin ja kehitettäisiin mieluummin hamppukangasta.

Lisäksi kasvin käyttö lääkkeenä on jo maailmalla yleistä. Suomessa asiasta ei voi käydä edes asiallista keskustelua ilman, että joku huutaa huumeista.

"Työllistävä vaikutus on melkoinen samoin kuin verotulot."
Moni tällä hetkellä työtön voisi tosiaankin työllistää itsensä muuttamalla kaupungista maalle, eiköhän tälläkin olisi jonkinlainen ympäristövaikutus? Saattaisi olla vaikutusta myös työttömyystukiin ja sosiaaliturvamenoihin.

Teppo arvostan todella sitkeyttäsi nostaa tätä kasvia keskusteluun. Eikö me voitaisi Suomessakin keskustella tästä kasvista kaikkine ominaisuuksineen ilman ennakkoluuloja?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos palautteesta. Ymmärrän ihmisten ennakkoluuloja onhan kannabiksesta jauhettu valheita vuosikymmenten ajan. Onneksi nuorempi sukupolvi ei enää valheita sulata.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen

Kuka lienee jauhanut, vuosikausia.

Jani Kuusela

Hamppuhan on erinomainen vuoroviljelykasvi, koska puhdistaa maaperää.

Kannabiksen kasvattaminen pitäisi tapahtua kasvihuoneissa, sellaisissa kuin salaattitehtaat.

Eikös se vaadi 12 h valoa ja 12 h pilkkopimeää?

Talvella ei olisi ongelma, mutta kesällä pilkkopimeää ei kasvihuoneissa ole.

Tietysti vanhat navetat autioituvalla maaseudulla kävisi noin alkuun.

En tiedä mistä luvat?

Tuskin mistään Suomessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kasvihuoneisiin saa pimennysverhot/katteet. Toki lääkekannabiksen kasvattaminen vaatisi sisätiloja laafun varmistamiseski.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

Mihin sinä lupia tarvitset?
Silloin kun itselläni oli päihdeongelma, puhuin joka hetki päihteistä, elämäni pyöri päihteitten ympärillä. ( olisin varmaan kirjoittanut kokoajan päihdemyönteisiä juttuja US blogiin)
Pitkän raitistumisen jälkeen opin ja ymmärsin mitä on riippuvuus.
Riippuvuuden kehä on se, jota ihminen ei enää hallitse.
Osalla se tulee tarpeena puhua siitä, osa vetäytyy pimeään nurkkaan, piiloutuu ongelmansa kanssa.
Juoma-aikana keitin pontikkaa, en kysellyt siihen lupia. Joka kahdensadan litran erän keittokerta sitä valmistui joka tarpeeseen, osa oli viihdekäyttöön, osa lääkinnälliseen käyttöön ja pienin osa oli räyh, räyh viinaa.
Nyt kun olen olut raittiina 34 vuotta en kaipaa elämää, jossa puhuisin päihteitten käytöstä tai käyttäisin päihteitä.
Miksi käyttäisin?
Kaikki päihteet ovat vaarallisia.
Hyvää Joulua.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Hienoa että olet raitistunut ja lopettanut hengenvaarallisten alkoholilitkujen myynnin, toivottavasti keitoksesi ei vienyt henkeä keneltäkään. Kannabis ei niin tee ja ei muutenkaan päihtymyksen osalta ole verrattavissa alkoholiin, kuten ei addiktiossakaan, alkoholin vieroitusoireet voi olla tappavat.
Se että sinä et osaa käyttää päihteitä, ei ole syy kieltää niitä muilta.

Käyttäjän hanante kuva
Hannu Kärkkäinen

En ole koskaan pontikkaa myyntiin tehnyt, ainoastaan virkistys, viihde ja terveysasioihin, ihan samalla pohjalla kuin huumeitten käyttäjät.
Molemmmat ovat kuitenkin lainkirjaimessa yhtä laittomia, ei minun niitä tarvitse kieltää, haluaisin terveyssyistä kunnon pontikan myös lailliseksi, ketä se haittaisi. Se puhtaampaa viina kuin myyntiviinat. Siihen voisi lisätä lisäksi vaikka vitamiineja sekaan ;)
Huummeitten käyttäjät on kuin torvisoittokunta, joka soittaa samaa sävelmää eri torvilla, ei vaaraa, ei haittaa.
Olen työni puolesta joutunut kohtaamaan näitä vaarattomien huumeitten käyttäjiä aika pitkän jonon..

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #19

Juu, 200l ponua omaan käyttöön on yhtä uskottavaa kuin 200kg kannabista omaan käyttöön.
Terveyssyistä pontikka lailliseksi, taisit keretä aika pajon sitä kaatamaan, jos uskot tuollaiseen höpöön.
Työsi puolesta(?), olet sitten sossu, poliisi, tai terveysalan ihminen niin kohtaat niitä ongelmakäyttäjiä, ja jos niistä pohjaat kuvasi yleisesti, olisi sama kuin A-klinikan alkkiksista saman alkoholin käyttäjiä kohden.

Käyttäjän Mahjong kuva
Erkki Martikainen Vastaus kommenttiin #19

Nimenomaan terveyssyistä pontikan teko pitäisi laillistaa. Sitähän Syvärilä on tolkuttanut meille huumekasvatuksen suhteen jo vuosia.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #22

Lääkeviinaa ei ole olemassakaan, toki paremman puutteessa sitä voi käyttää desinfioaineena. Kannabiksella taas on tuhansia lääkinnällisiä ominaisuuksia ja päihteenäkin se on aivan eri planeetalta kuin yksi haitallisimmista päihteistä, alkoholi.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #23

Desinfiointi lienee se sana, jota tarkoitat.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #24

Herra Huutonauru aka Pekka Pilkunnussija se vaan jaksaa pysyä aiheessa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #25

Täällä on taas äänessä ne joilla on vähiten tietoa ja sanottavaa. Ikävä kyllä.

Petri Lavonen Vastaus kommenttiin #27

Sydäntä lähelläsi on päihdepolitiikka ja tarkoitus on lakiin liittyvä politiikka? Asiantuntija aihetta kannabiksesta ei ole tarkoitus käsitellä?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #22

Mun puolesta pontikan keiton voi laillistaa, se tosin on tappavaa ainetta. Kannabis ei.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #19

Huumeet eivät ole vaarattomia, eivätkä useimmiten myöskään haitattomia. En muista että kukaan olisi koskaan sellaista väittänytkään. Suuri osa niistä ei kuitenkaan ole erityisen vaarallisia esimerkiksi tuohon mainitsemaasi alkoholiin verrattuna. Nykyinen suhtautuminen niihin onkin hysteeristä naurettavuuteen asti. Kaiken lisäksi vaarallisemmaksi huumeita tekee niiden laittomuus, aivan samoin kuin pontikkapannussa viina on potentiaalisesti vaarallisempaa kuin valvotusti tehtaassa tuotettu. Suurin osa ihmisistä kuitenkin pystyy käyttämään päihteitä ilman suurempia ongelmia, ja on järjetöntä tahallisesti tehdä niiden käytöstä riskikkäämpää ja haitallisempaa lain voimin kuin sen tarvitsee olla. Huumeiden joukosta löytyy kuitenkin myös useampia yhdisteitä ja aineita, jotka toimivat lääkkeinä niin psyykkisiin kuin fyysisiinkin vaivoihin. Lisäksi sopii ottaa huomioon, että huumeiden kieltolaki itsessään aiheuttaa myös suuria haittoja yhteiskunnalle, hyvin mahdollisesti täälläkin enemmän kuin mitä huumeet itsessään aiheuttavat. Monissa maissa tuo ei edes ole mahdollisuus, vaan selkeä fakta. Mitä järkeä on laissa joka itsessään aiheuttaa enemmän vahinkoa kuin se asia, jota sillä pyritään estämään (ja kaiken lisäksi pitkälti epäonnistuu siinäkin surkeasti)?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä muutama lajike joita voisi kasvattaa vientiin ja suomalaisille lääkekäyttäjille. Tulevaisuudessa myös virkistyskäyttöön.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jopa Thaimaa on tässä asiassa kehittyneempi kuin Suomi.

Thaimaa laillistaa lääkekannabiksen käytön – käytettiin Thaimaassa yleisesti kipuun ja väsymykseen 1930-luvulla

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/thaimaa-lailli...

Toki on hyvä muistaa, että Suomessakin kannabista sai apteekista 1950 luvulle saakka

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005946596.html?...

Hesarin juttu Thaimaasta

Hesarin toinen juttu.

Thaimaa odottaa lääke­kannabiksesta miljardien eurojen bisnestä – pinnan alla kytee taistelu siitä, kenelle rahat kuuluvat

https://www.hs.fi/ulkomaat/art-2000005946872.html

Tommi Mäkinen

Varokaa! Jo ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa!!
http://prntscr.com/lznzp8

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Väite että ensimmäinen kannabispiikki voi tappaa, pitää todellisuudessa oikeastaan paikkaansa.

Jos joku on niin idiootti että saa päähänsä laittaa "kukintoa" neulaan, yrittää liottaa sen johonkin ja saa sen jollain ihmeellä tungettua jostain "hevosneulasta" verisuoniinsa, niin se voi olla niin "klönttistä" tavaraa että aiheuttaa verisuonitukoksen. Käytännössä lienee yhtä yleinen käyttötapa kuin kahvipurujen käyttäminen ruiskuhuumeena. Ensimmäinen kahvipurupiikkikin voi myös siis tappaa.

Sivuhuomautuksena voisi todeta että yksi vaarallisimmista päihteistä IV-käytössä on alkoholi. 80% Vodkaa kun tunkee verisuoniinsa niin promillet nousevat erittäin helposti tappavalle tasolle. Eli varokaa: Yksi alkoholipiikki voi tappaa.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Metanolin ja etyleeniglykolin aiheuttamissa myrkytyksissä etanolia annetaan iv , jolloin se estää näiden aineiden normaalin metabolian tappaviksi aineiksi.

Tiedoksi ” tietäjille”.

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

Autooni on murtauduttu kolmesti. Kerran Saksassa vartioidussa parkkihalli saa. Kahdesti Suomessa kotipihalla. Ensimmäinen kävijä vei helvetin hyvän hylsysarjan ja apukäynnistyskaapelit. Toisen jäljiltä oli jäänyt sellainen ikävän imelä tuoksu...

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Varo ettei se tuoksu nouse päähän, sillä saatat kohta huomata olevasi heroinisti. :)

Käyttäjän JuhoJoensuu kuva
Juho Joensuu

No, tuskin enää tällä iällä. Mutta tasan yhtä ikävää kuin tupakankin haju. Ja enhän minä tiedä, saattoihan murtautuja olla nainenkin, jolla oli hieman erikoinen hajuvesi...

Hannele Teemu

Eviralta saa hakea luvan.
"Suomen ensimmäinen kannabisyhtiö haluaa siivun maailman hamppubuumista: "Suomen pitää brändätä yöttömässä yössä kasvanut luomulääkekannabis"
https://yle.fi/uutiset/3-10321340

Tuossa viime heinäkuun jutussa kerrotaan erosta THC:n (psykoaktiivinen) ja CBD:n (lääkkeellinen mm. syöpäkivuissa ja tulehdustilassa) välillä. Hyvöstä harmittaa se, että päihteenä käytettävä THC-hamppu luo niin synkän varjon muiden kannabistuotteiden ylle.

Hamppumaa.fi myy CBD-öljyä: "Nykytutkimuksen valossa raa’an hampun sisältämien yhdisteiden terveysvaikutukset ovat moniulotteisia ja kokonaisvaltaisia, sillä näitä yhdisteitä vastaanottavan endokannabinoidjärjestelmän on havaittu säätelevän muunmuassa, kipua, tulehdusta, ruokahalua, ruoansulatusta, aineenvaihduntaa, unirytmiä, immuunipuolustusta, hormooneita ja mielialaan vaikuttavia välittäjäaineita, kuten serotoniinia, dopamiinia ja glutamaattia.

Raakahampusta keho voi hyödyntää suurempia määriä kannabinoideja, tämän takia raa’an hampun mehustamisen hyötyihin erikoistunut lääkäri Dr. William Courtney esittää, että CBD -A olisi CBD:tä tehokkaampi, kun on kyseessä sen antioksidanttiset, tulehdusta estävät, sekä diabetestä ja iskemiaa ehkäisevät vaikutukset. Courtney sanoo havainneensa terveyshyötyjä monissa potilaissaan käyttämällä hamppua raakana. Yhdysvalloissa on jo tehty patenttejakin kannabinoidihappojen lääkinnällisistä vaikutuksista."

Duodecim kirjoitti v. 2004 ihmiskehon hiljattain 'löydetystä' endokannabinoidijärjestelmästä - nyt tietoa on jo paljon enemmän.
https://www.duodecimlehti.fi/lehti/2004/12/duo94345

Esimerkkinä biokemian kandin työ pari vuotta sitten.
http://jultika.oulu.fi/files/nbnfioulu-20170210116...
"Kannabinoidien täyden lääketieteellisen potentiaalin kartoittaminen on arvokasta työtä. CB1-reseptorin rakenteen selvittämisen ja heterodimerisaation löytyminen auttavat suunnittelemaan yhä spesifisempiä lääkkeitä. Tällä hetkellä markkinoilla olevat lääkkeet tarjoavat ensimmäisen polven ratkaisuja tehokkaampaan ja turvallisempaan kivunlievitykseen. Kannabinoideja käytetään tällä hetkellä MS-taudin, syövän sekä akuutin ja krooniseen kivun hoitoon. Nykytietämyksen valossa kannabinoideilla on mahdollista saavuttaa kohtalainen kivunlievennys melko miedoilla sivuvaikutuksilla." s.22

Amerikasta kuuluu laillistusbuumin uutisia. Keskustelun aloittajan linkkaamat utube-videot olivat joulua ennen mukana dokusarjassa The Sacred Plant.
https://thesacredplant.com

Amerikasta kuuluu myös, että Monsanto/Bayer olisivat kaappaamassa kannabis-tuotannon itselleen. Olisikohan vanhojen lääkebusinesten suojelua vai laajentamista tarkoituksenaan..?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ikävää että lääkinnällisestä THCtä on tehty suotta pelottava aine. Itseasiassa kannabis kasvi on kokonaisuudessaan lääkinnällinen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset