TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Perussuomalaiset eivät halua kaivosvero

Isänmaaliset persut eivät halua kaivosveroa. He mielummin luovuttavat maaperän malmit ja niistä saatavat voitot ilmaiseksi ulkomaisille kaivosyhtiöille. Melko uskomatonta toimintaa näiltä isänmaan toivoilta.

Muut puolueet ovat valmiita veroa tukemaan. Yksi puuttuu joukosta, en olisi tätä uskonut nakeväni.

 

 

https://yle.fi/uutiset/3-10584571

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (32 kommenttia)

Martti Nurmi

Otsikossa virhe!

Jos perussuomalaiset haluaa jatkaa ympäristö- ja konkurssirikosten ketjua, tämä on tärkeä asia tuoda esille!

Toistaiseksi ei perussuomalaisten korruptioherkkyyttä veroparatiisyhtiöiden suuntaan ole selvitelty. Ennen vaaleja jonkun tutkivan toimittajan kannattaisi syventyä siihen, tuleeko rahaa esim. kanadalaisilta ympäristörikosten tehtailijoilta suomalaisten tytäryhtiöiden kautta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Täytyy sanoa että nyt ihmetyttää persujen kanta. Luulin että PS on kansallismielinen. Nyt PS rivijäsenet, herätkää!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

He tuskin heräävät, kun palvovat suurta johtajaa eivätkä kyseenalaista mitään hänen päätöstään.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Pikkuisen taas kerran haku kirjoitus mutta ei siinä mitään :)

Toisaalta olet oikeassa mutta voisit lisätä tälläisen

"– Olemassa olevia korvauksia pitäisi kohdistaa enemmän kunnille ja osin ehkä myös valtiolle, koska kyse on kansallisomaisuudesta. Mutta lisäkustannuksilla ei pidä tehdä kaivostoimintaa mahdottomaksi Suomessa, eli ei lisäveroa nykyisten korvausten päälle, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo.

Tosin yllätyin itsekin tästä Persujen ajatuksesta, koska kuvittelin että he olisivat halunneet nyhteä rahat ulkomaalaisilta yhtiöiltä! Tästä pitäisi kyll enemmän kysellä Halla-Aholta.

Käyttäjän TuulaKomsi kuva
Tuula Komsi

Petri, luulen että juuri tässä asiassa rivipersun ja Ceta- ja Ttip -myönteisen Halla-ahon näkemykset menevät pahimmin ristiin. Juuri siksi toivoisin rivipersujen uskaltavan joskus kyseenalaistaa myös "mestarin" näkemykset, vaikka hän maahanmuuttoasiassa onkin ollut aina oikeassa.

Käyttäjän PetriPirskanen kuva
Petri Pirskanen

Varmasti haastavat jos on tarvis, mutta kiva olisi tietää muutenkin enemmän mitä ne noilla korvaus ynm. jutuilla tarkoittavat.

Käyttäjän mmarttila kuva
Markku Marttila

"Olemassa olevia korvauksia pitäisi kohdistaa enemmän kunnille ja osin ehkä myös valtiolle, koska kyse on kansallisomaisuudesta. Mutta lisäkustannuksilla ei pidä tehdä kaivostoimintaa mahdottomaksi Suomessa, eli ei lisäveroa nykyisten korvausten päälle, puoluesihteeri Riikka Slunga-Poutsalo sanoo." (YLE)

Kuulostaa hieman sairaalta ollakseen totta.

Perussuomalaisten puolueen nimi olisi vaihdettava - jos tuo uutinen pitää paikkansa - takaisin SMP-puolueeksi (=Suomen Maan Petturit).

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Ilmeisesti huonoimmat trolaajat Tuula Komsi kansalaispuolue ja Teppo Syvärilä piraattipuolue. Vaaliliitot sekoittavat täyspäistenkin ihmisten päät.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä ei ole mitään trollausta. Toki sinun kommenttiasi voi sellaisena pitää. Tuo kommentti ei liity mitenkään aiheeseen.

Martti Nurmi

" lisäkustannuksilla ei pidä tehdä kaivostoimintaa mahdottomaksi Suomessa"

Tarkoittaa ts. että veronmaksajien tulee jatkossakin kustantaa kaivoksien konkurssipesien ympäristörikosten jatkoseuraamukset ja sanoa hyvästit kalansaaliilleen, edes peseytymiseen kelvolliselle mökin järvivedelle, omaisuudelleen, lähes korvauksitta -tai no, "korvaus" on negatiivinen ja maksetaan veroina. Kepu on toistaiseksi vaalinut tätä kuningasajatuksenaan, kaivospuolueena. Persut pyrkii ilmeisesti osille.

Käyttäjän AriTero kuva
Ari Tero

Jokainen ajattelee tavallaan, Komsin ja Syvärilän ajatus konkurssipesien ehkäisemiseksi ei tule onnistumaan, ajatus hyvä.

Tähän tarvitaan 3-4 suurimman puolueen päätös. Luuletko tämän onnistuvan, minä tiedän ei tule onnistumaan.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Lisäverot tarkoittaa lisäkustannuksia yrityksille, joka tekee investoinneista vaikeampia ja voi vähentää työpaikkoja Suomessa. Se on hyvin oikeistolainen näkemys. Varmasti kokoomuksessa ajatellaan samalla tavalla, mutta näin vaalien alla haluavat "selvityksen" asiasta.

Halla-aho on hyvin oikeistolainen talouspoliittisesti, ja varmasti se näkyy tässäkin perussuomalaisten linjauksessa.

Tuula Komsin kanssa samaa mieltä, että puolueen jäsenet voisivat haastaa Halla-ahoa vähän enemmän julkisesti. Toki tolkun rajoissa. Ei ole kuitenkaan kyse Soinin kaltaisesta harjaajasta. Siellä kun on paljon sitä vasemmistolaistakin näkökantaa.

Martti Nurmi

Jos Halla-aho on kaivosteollisuuden lobbari, tästä kannattaa lyödä mynttiä!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola

Oletko sitä mieltä, että kaivosteollisuus pitäisi ajaa Suomesta alas?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #13

Kaivosvero ei aja kansainvälisiä yhtiöitä pois Suomesta. Heillä on varaa maksaa pieni vero. Toki jos lähtevät niin se on heidän murhe.

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #14

En nyt oikein tiedä onko verojen nosto tässä oikea ratkaisu. Suomalaisten ihmelääke kaikkeen, korkea verotus.

Ennemmin pitäisi tukea kotimaista kaivosteollisuutta.

edit: Sanotaan se kuitenkin, että en tiedä kaivosteollisuudesta mitään, joten asian miettiminen tätä pidemmälle on minun osaltani turhaa.

Martti Nurmi Vastaus kommenttiin #13

#13
Olen ehdottomasti, mikäli ei saada luotua rahastoa, josta maksetaan ylikansallisten yhtiöiden tytäryhtiöiden konkurssirikosten tulokset. Mikäli ympäristörikokset voidaan uskottavasti hoitaa riittävän isosta rahastosta ja estää se, ettei rahassa mittaamattomia arvoja uhata, kuten Torniojoen lohi, en vastusta kaivosteollisuutta, jos niitä valvovien, uskottavien viranomaisten resurssit taataan. Sellaiset siis viranomaisresurssit pitäisi Suomeen luoda. Kaikkien yhtiöiden tulisi maksaa rahastoon iso osa tuotostaan. Siten tulisi eliminoida se, että veronmaksajat maksaa kaivosteollisuuden ympäristörikosten vahingot. Luonnon vahinkoja ei voi, ei pysty, korvaamaan kukaan eikä mikään, kun ja jos, se kaivos hoidetaan sikaillen, kuten on ollut tapana.

PS. Jos Halla-aho on kaivosteollisuuden juoksupoika, sitä kannattaa mainostaa!

Käyttäjän ToniPihkola kuva
Toni Pihkola Vastaus kommenttiin #17

"PS. Jos Halla-aho on kaivosteollisuuden juoksupoika, sitä kannattaa mainostaa!"

Sitä kannattaa sitten varmaan kysyä häneltä.

Martti Nurmi Vastaus kommenttiin #18

Persujen kannattaa kysyä sitä häneltä. Toivon, että viesti kantaa.

Käyttäjän Lokari kuva
Pekka Pihlanto

Tämä on selvä virhe perussuomalaisilta. He antaisivat ulkomaalaisten kaivosyhtiöiden kupata edelleen maamme malmivaroja ja pilata luontoamme korvauksetta.

Jos halutaan ymmärtää, miksi jotkut suomalaiset ajattelevat näin, kannattaa tutkia, kuka maassamme hyötyy tästä käytännöstä.

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala

Nyt taas ollut liian vaikea asia persuille, tässä asiassa kun ei voi syyttä turvapaikanhakijoita.

Minkäs sille voi, jos ei yksinkertaisesti asioista mitään ymmärrä.

Kyllä Suomessa kaikkia tarvitaan, jopa hieman jälkeenjäänyttä persupuoluetta. :)

Käyttäjän valpperi kuva
petteri ritala
Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Tietämättä kannanoton tarkoitusperiä, ajatuksena lienee, että kaivosteollisuutta ei tehdä kannattamattomaksi verotuksella, koska se on kuitenkin yksi harvoista aloista Suomessa, jotka ovat jotain muutakin kuin toisten selän rapsutusta, eli oikeasti arvokasta ja tuottavaa.

Kansainvälisten yritysten toiminnan rajaaminen taas ei verotuksella välttämättä onnistu, vaan saattaa hyvinkin käydä niin, että kun juosten kustu laki ajetaan läpi, niin ulkomaalaiset yritykset pystyvät käytännössä välttämään veron vaikutukset, mutta kotimainen kaivostoiminta taas on yhden askeleen verran kannattamattomampaa.

Martti Nurmi

Että kaivosala olisi oikeasti arvokasta ja tuottavaa?! Kelle? Kelle se on ollut sitä? Oletko lukenut sellaisesta kuin Talvivaara? Paljonko vastaaviin pitäisi panostaa veronmaksajien rahaa? Paljonko veronmaksajan pitää maksaa siitä, että Talvivaarassa on joillakin töitä, jos jakaminen sossun luukulta olisi edullisempaa?

Ympäristörikosten vaikutukset on luokkaa satoja vuosia. Miten se mitataan? Miten mitataan korvaamattomien luonnonarvojen häviäminen?

Kunnallisesti pitäisi kupata pois, mitä valtakunnallisesti on ulosmitattu. Talvivaarasta pitäisi kunnalta mitata 100-vuotta, mitä nyt on valtakunnan alueelta virheeseen panostettu. Heti pois valtakunnallisista tasausmaksuista! Kunnan idiootit on olleet ympäristörikosta edistämässä ja koko kunta on ollut valitsemassa. Eli kaikki pois ainakin kolmanteen sukupolveen. Äänestättekö kepua? Darwinismin tulee toimia!

Käyttäjän mjkrie kuva
Mika Riekki

Se, että tuotetaan metalleja hyötykäyttöön, on yksi nykyisen yhteiskunnan kulmakivi. Metallit ovat myös yksi helpoimmin kierrätettävistä materiaaleista.

Se, että niiden saatavuus on tällä hetkellä vielä joissain maissa edullisempaa kuin Suomessa, johtuu nimenomaan samoista ongelmista kuin teollisuuden siirtyminen kehittyviin maihin muutenkin, eli sellaisiin, joissa ympäristöongelmista ei käytännössä välitetä. Se on yhteiskunnan ongelmien ja niistä vastuun kantamisen siirtämistä vain muille.

Tosiasia kuitenkin on, että metalleille kyllä löytyy aina kysyntää, suhdanteet vain vaihtelevat. Mieluummin ehkä varastoisin sellaiset metallit, joiden kysyntä on vähäistä tai varaisin ne kotimaisen teollisuuden käyttöön (jos sitä olisi!), kuin myisin ne aliarvostettuun hintaan pelkkänä jalostamattomana tuotteena.

Kysymys kuitenkin kuuluu, että miten verotuksen saa kohdistettua ulkomaisten kaivosyritysten Suomessa aiheuttamiin haittoihin, ilman että se menee samalla tavalla verokikkailulla muista veroista, kuin esim. Caruna tai muut kansainvälisessä omisyuksessa olevat yritykset tekevät tällä hetkellä? Ensin pitää se korjata.

Käyttäjän pasikarhunen9 kuva
Pasi Karhunen

No nyt täytyy kyllä ihmetellä että miksi Persut vastustavat kaivosveroa, kun ne ulkomaalaiset kaivosyhtiöthän ovat ihan kirjaimellisesti Persujen kovasti vastustamia Maahan Tunkeutujia...

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Onkohan niin, että puolueessa on erilaisia mielipiteitä tästä asiasta)))

Käyttäjän tampere515 kuva
Jarmo Makkonen

PS-kansanedustaja Kankaanniemi väittää kyllä ihan toista.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Asia ei ole yksinkertainen. PS haluaa puolustaa suomalaisia yrityksiä. Olemme samaa mieltä siitä, että nykytilanne ja kaivoslaki on surkea! Se tehtiin ilmeisesti lobbareiden vaikutuksesta ja sen ajan päättäjät - Matti Vanhanen & consortio menivät halpaan. Kuntien ja valtion on saatava tuloa mutta miten, se voidaan selvittää.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Me perussuomalaiset olemme puhuneet siitä jo vuosia. Kirjoitin siitä itse jo vuonna 2013 ja vielä 2018. (http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/1328... http://artoluukkanen.puheenvuoro.uusisuomi.fi/2609...). Lähtökohta on yksikertainen: ulkomaisten kaivosherrojen on maksettava jotain. Ja mielummin kunnalle ts. niille ihmisille, joiden mailta jotain viedään.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

Kesällä hyväksyttiin Ceta-sopimus, joka tulee olemaan tuhoisa Suomelle. Hallituksen äänin. Eduskunta hyväksyi silloin Euroopan unionin ja Kanadan välisen vapaakauppasopimuksen Cetan. Sopimus meni läpi äänin 141–42. Ihan vain muistutuksenomaisesti blogistille: hylkäämisen puolesta äänestivät vasemmistoliitto, vihreät ja perussuomalaiset. SDP oli yksimielisesti sopimuksen puolella.

Käyttäjän artoluukkanen kuva
Arto Luukkanen

ja vielä lopuksi: Ruotsissa valtiollinen kaivosyhtiö toimii ja saa voittoa rutosti. Norjassa valtiollinen öljyyhtiö kehrää rahaa norjalaisille. ))) entäs meillä? Miksi me emme ole niin viisaita?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset