TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lähes kaikki puolueet vastustavat kannabisveroa

Sitä on käsittämätöntä ymmärtää. Minä kannatan kannabiksen verotusta, toki kohtuudella. Ymmärrän jos siinä olisi pieni "haittavero", se toki pitäisi olla paljon pienempi kuin alkoholilla ja tupakalla. Syystä että kannabiksen terveyshaitat ovat kyseisiin tuotteisiin verrattuna mitättömät.

Kannatan sitä että kannabis otetaan sääntelyn ja ikäraja valvonnan piiriin. Kannatan haittojen minimointia.ä

Nyt kannabiksen takia menetetään valtavasti verotuloja. On vain veron menetyksiä ja viranomaisten hyödytöntä tuhlausta.

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (14 kommenttia)

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Koulussa opetetaan että marijuana hirveän paha, joten se on hirveän paha.

Richard Nixonin presidenttikausilla (1969-1974) aloitettiin Yhdysvalloissa marijuanan demonisointi, myös lainsäädännössä. Eurooppa seurasi perässä, apinoi sokeasti. Myös Suomi.

Itse en näe nykytilanteessa paljon järkeä, koska muitakin päihdyttäviä aineita on laillisena olemassa. Coloradon ja Washingtonin osavaltioiden esimerkit lupaavia. En ymmärrä, miksei tätä päihdyttävää ainetta Suomessa laillisteta ja siirretä Alkon valikoimaan.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kannabis ei sovi Alkon valikoimaan. Alkoholi voi tappaa kannabis ei. Myös sekakäytön riski kasvaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"You understand what I'm saying? We knew we couldn't make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin. And then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities," Ehrlichman said. "We could arrest their leaders. raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did."

https://edition.cnn.com/2016/03/23/politics/john-e...

Käyttäjän ToukoKivi1 kuva
Touko Kivi

Miller Center Virginian osavaltiosta hyvä sivusto tutkimaan alkuperäislähteitä Nixonin ajalta, historian fanina Nixon nauhoitti kaikki valkoisen talon keskustelunsa luullen että saisi itse pitää ne. Watergate-skandaalissahan ne pistettiin osittain julkisuuteen ja vuosikymmenten vieriessä enemmän ja enemmän Nixonin yksityiskeskusteluja tullut julki.

https://millercenter.org/the-presidency/secret-whi...
https://millercenter.org/the-presidency/educationa...

https://www.youtube.com/watch?v=ctJyy-YJbtA
Nixonilla oli 1969-1974 pakkomielle marijuanan yhdistämisessä hippiliikkeeseen, ja molemmat piti demonisoida. Tietty kyseessä on päihde jonka käyttöä ei pitäisi idolisoida, mutta vähän huvittavaahan se on kun miettii miksi päihdeaine alun perin Yhdysvalloissa kiellettiin?

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa Vastaus kommenttiin #5

Etelä-Afrikan perustuslakituomioistuin laillisti 18.9.2018 kannabiksen käytön aikuisille ihmisille yksityisissä tiloissa. Päätös oli yksimielinen.

Kannabis kiellettiin Etelä-Afrikassa ensimmäisen kerran vuonna 1922, ja vuonna 1923 sen hallitus ehdotti Kansainliitolle kannabiksen liittämistä kansainvälisen huumevalvonnan piiriin. Vuoden 1924 kokouksessa Egyptin edustaja nosti kannabiksen kieltämisen yllättäen käsittelyyn Etelä-Afrikan, Turkin, Brasilian ja Kreikan kannattamana, ja kannabis lisättiin kansainvälisesti valvottavien huumeiden joukkoon vuonna 1925 Geneven sopimuksessa. Tästä lähti liikkeelle kannabiksen kansainvälinen kielto, joka huipentui vuoden 1961 huumausaineyleissopimuksessa, Single Convention.
Siksi daggan laillistamisella Etelä-Afrikassa on suuri symbolinen merkitys: se lähettää symbolisen viestin koko maailmalle, että kieltolaki on tehnyt täyden ympyrän ja tullut tiensä päähän.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Minusta olisi kiva kuulla eduskunta- ja pienpuolueiden perusteluja siitä miksi eivät kannata kannabiksen verotusta.

Arvioiden mukaan Suomen kannabisbisnes liikkuu 500 miljoonan euron kieppeillä. Jos siitä edes alvi kilahtaisi verottajan laariin..

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

"Sitä on käsittämätöntä ymmärtää. Minä kannatan kannabiksen verotusta, toki kohtuudella. Ymmärrän jos siinä olisi pieni "haittavero", se toki pitäisi olla paljon pienempi kuin alkoholilla ja tupakalla. Syystä että kannabiksen terveyshaitat ovat kyseisiin tuotteisiin verrattuna mitättömät."

Ei näin.

Verot tappiin, niinkuin alkoholille. Juurikin pitäisi maksimoida verotuottoa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Liian kovat verot miedosta päihteestä olisi virhe. Ainakin jos laittomistq markkinoista halutaan päästä eroon.

Käyttäjän puppek kuva
Tuomas Karhunen

"Minä kannatan kannabiksen verotusta, toki kohtuudella."

Sähkötupakkaankin tuli tupakkivero, joka 20-kertaisti nikotiinin hinnan. Miksei kannabista saisi verottaa samalla tavalla?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Koska se ei silloin poistaisi laittomia markkinoita. Hinnan pitää olla alhaisempi kuin katukaupassa. Nikotiitilla ja alkoholilla on syystäkin kovat haittaverot. Toki ihmettel3n sähköröökin suurta vastustusta tietyjen tahojen puolelta.

Käyttäjän MattiKarnaattu kuva
Matti Karnaattu

Kannabiksesta saisi laillista ja ei sitten tarvitse mistään huumausainerikoksista tuomita.

Veronkierrosta rankaisu kirpaisee ikävästi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #11

Juuri näin ja kannabiksen asema muuttuisi huumeesta päihteeksi. Tätä muuten media ei aina kirjoituksissaan ymmärrä kun uutisoivat laillisesta kannabiksesta.

Matias Heiskanen

Jos ja kun YK,WHO muuttavat THC:n huumeluokitusta maaliskuussa ja EU:ssa alkaa laillistamisaalto on kannabis pakko laillistaa myös suomessa. Savuton suomi juttu ei kelpaa tekosyyksi koska savuttomuusprojekteja on myös Kanadassa ja ympäri maailmaa ja se koskee tupakka/nikotiinituotteita...Kannabista ei myöskään tarvitse polttaa vaan voi höyrystää,syödä sekä tehdä juomia.Jos ja kun Thc vapautetaan on se laillinen aine CBD:n,CBN tapaan ja yrityksillä/yhtiöillä on täysi vapaus tehdä siitä mitä tahansa tuotteita.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Venäjä ja Kiina ovat selkeästi tuominneet esim. Kanadan ratkaisun vapauttaa kannabis, joten he vastustavat myös vahvasti kannabiksen luokituksen muuttamista mihinkään suuntaan.
Venäjä pitää kaikenlaisia muutoksia “vaarallisina varsinkin, kun ottaa huomioon tietyissä maissa toteutetut laillistamishankkeet".

Olis kiva tietää kuinka paljon Venäjä on seurannut laillistamisen vaikutuksia? Diktatuurivaltioilta ei voi muuta odottaakaan.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset