TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kannabiksen kotikasvatusrangaistukset kohtuuttomia

Asia on juuri niinkuin otsikossa kerrotaan.

Hyvä kirjoitus vuodelta 2014.

"Euroopassa kannabiksen kotiviljely on korvannut Marokosta tuotavaa hasista ja rikollisorganisaatioiden osuus jakelussa on laskenut. Viljely asettaa näin kyseenalaiseksi huumepolitiikan, joka perustuu tuonnin ja salakuljetuksen ehkäisemiseen. Tietenkin myös kaupallinen toiminta kotiviljelyn ympärillä on lisääntynyt."

 

Minusta yhtää kotitarvekasvattajaa ei pitäisi rangaista. Jo nyt monissa euroopanmaissa se on sallittua.

Poliisin resursseja ei pitäisi myöskään Suomessa tuhlata moiseen turhuuteen. 

Kannabiksen kotikasvatuksesta voi saada kovempia tuomioita kuin pahoinpitelystä tai raiskauksista. Kenen etua se ajaa?

 

"Kannabiksen kotikasvatus tulkitaan aina huumausainerikokseksi riippumatta viljelmän koosta tai laadusta, eikä siitä voida rangaista kaikkein lievimpänä huumausaineen käyttörikoksena. Vähäisimmillään tuomioita annetaan muutamasta viiden sentin mittaisesta kotona kasvatetusta taimesta. Kunnollisen sadon saaminen vaatii vaivannäköä, elämänhallintaa, joskus sofistikoituneita innovaatioita. Poliisi tulkitsee tämän kuitenkin helposti ammattimaisuudeksi ja katsoo, että viljelemiseen liittyy aina levittämisen riski."

 

Miten muuten voi saada tuomion, jos kasvattaa CBD kannabista, sekun ei päihteeksi sovellu. Miten kukaan voi saada tuomion ei päihdyttävästä kannabiksesta? Suomessa se on mahdollista.

 

2019 vuotta eletään ja ihminen voidaan tuomita ei päihdyttävän kasvin kasvattamisesta huumeainerikoksesta. Missä oikeusturva?

 

"Viljelyä harrastavat nuoret ja nuoret aikuiset miehet, jotka asuvat ikätovereitaan useammin yksin, lisäksi heillä on harvemmin perhettä tai lapsia. Ankarat rangaistukset ja huumausainerikollisen leima lisäävät tämän ryhmän syrjäytymisvaaraa."

Miksi ei anneta vaan harrastaa ja kasvattaa kasvia, joka ei kärpäselle pahaa tee? Saatika ihmiselle.

 

Muutenkaan en voi ymmärtää miksi huumeiden käytöstä rangaistaan. 

https://a-klinikkasaatio.fi/tiimi/2121/kannabiksen-kotikasvatusrangaistu...

 

Edit:

Sellainen havainto on viime vuosilta on että naisten osuus ja vanhempien ihmisten kotitarvekasvatus on lisääntynyt todella paljon. 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Naurettavaahan tässä on se, että kannabiksen kotikasvatus nykyisen järjestelmän alla mitä todennäköisimmin vähentää kokonaishuumehaittoja. Eli jos halutaan vähentää joitakin huumeista johtuvia haittoja, kotikasvatus on luultavasti kokonaisuuden kannalta hyvä asia. Mutta ikävä kyllä järjen käyttö on näissä asioissa tässä maassa kielletty, ja typerä, haitallinen ja sokea ideologia kävelee sen yli. Winners don't use their common sense, vai miten se 80-luvun propagandaslogani nyt menikään...

Käyttäjän markok kuva
Marko Kivelä

Unohdit kuitenkin mainita, että kasvatettavan määrän täytyy olla jo kohtalaisen iso ennen kun ko. tuomio annetaan törkeänä ja silloinkin pääsääntöisesti tuomio on selvästi lievempi kuin nuo mainitsemasi. Eli puhutaan yleensä myyntitarkoituksessa kasvatetusta kannabiksesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Niin. Miten asiat määritellään? Minusta 20 kasvia on omaan käyttöön sopiva raja. Sanotaan että 6 täysikokoista ja loput pistokkaita tai taimia. l

Mikä on iso määrä? Siitä ei taida järkeviä määritelmiä olla.

Käyttäjän topira kuva
Topi Rantakivi

@2. Uskoakseni sellaista määritelmää ei löydy ja jo 1 kasvi riittää tuomaan tuomion.

Onhan sellaisia chilikasvattajia joutunut kotietsinnän syyniin syyttä väärän havainnon takia.

Päihdelakia on syytä päivittää ja siihen ei ole tehty pitkään aikaan muutoksia. Suomen olisi hyvä nyt ottaa mallia Kanadasta, Yhdysvalloista, portugalista, yms. ja lopettaa tämä typeryys esim. porttiteoriasta, joka on ihan humpuukia ja ottaa rikollisjärjestöiltä helppo raha pois laillistamisella ja sitten ne rahat tulevat valtion kassaan.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kotikasvatuksen puute saattaa johtaa myöhemmällä iällä kannabiksen kotikasvatukseen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä
Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Se olisi hyvä, jos niin kävisi. Kotikasvattaja torjuu terrorismia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuo on totta. Torjuu myös ihmiskauppaa ja laitonta asekauppaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset