Kannabiksesta pitää puhua kotona nuorille siinä missä pussikaljastakin

Erittäin hyvä pääkirjoitus Satakunnan kansa lehdessä. Suosittelen lukemaan.

Kannabiksesta pitää puhua kotona nuorille siinä missä pussikaljastakin, kauhistelu ja pelottelu eivät tehoa teiniin

https://www.satakunnankansa.fi/a/201402859?c=1528874183846

Yksi tärkeä huomio: 

"Suomessa ollaan edelleenkin liian kiinni porttiteoriassa. Varoitetaan, että kannabissätkä vie suoraan kovempiin huumeisiin. Tämä ei pure nuoriin. He vastaavat, ettei pullo keskioluttakaan tee kaikista rapajuoppoja. Hyvää työtä tekevä Irti huumeista ry kääntyy monen teinien suussa Irti mun huumeista ry:ksi.

 

Paras huumevalistus lähtee faktoista. Niihin meidän vanhempienkin pitäisi tutustua eikä tyytyä vain kauhistelemaan Moni valittaa, että nuoret jo nyt paasaavat vanhempansa pyörryksiin, kun väitellään kaljan ja kannabiksen vaaroista."

 

Asia on juuri noin kuin kirjoittaja sen ilmaisee. Toki ymmärrän että vanhemilta puuttuu faktatietoa kannabiksesta, valitettavasti nuoret tietävät aiheesta paljon enemmän. Siksi olisi tärkeää antaa vanhemmille faktapohjaista tietoa kannabiksesta, pelottelun sijaan. 

Nyt olisi jo hyvä aika haudata porttiteoria ja elää 2019 luvulla. Se mikä oli totuus 1980 luvulla ei enää pidä paikkaansa. Tietoa on tullut valtavasti lisää ja tieto on kumonnut paljon myyttejä mitä kannabikseen on liitetty.

Parasta ennaltaehkäisyä on luottaa nuoreen ja keskusteluun heidän kanssaan.

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu