TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Tältä näyttää laillisen kannabiksen kasvattaminen ja tuottaminen

Tältä näyttää laillisen kannabiksen kasvatus ja jatko jalostus. Ei eroa juurikaan esim viinirypäleen kasvatuksesta ja jalostuksesta.

Suomessa hyödyt kiistetään koska huume. Monelle maaseudun yrittäjälle tämä olisi pelastus. Kyseessä on yksi tuottavin kasvi maan päällä.

Katso video ja kommentoi vasta sitten.

 

https://m..be

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (10 kommenttia)

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

Mitä luulet Teppo, lisääntyykö vai väheneekö tuo nuorten huumeiden käyttö jos mainitsemasi tuotteet laillistetaan?

https://yle.fi/uutiset/3-10291805

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Vaikka asiasta ei voi täysin suoria johtopäätöksiä tehdä, kokemukset ja tilastot USA:sta lukemani perusteella tähän mennessä ovat olleet että vähenee.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

Jos saatavuuden lisääminen ja helpottaminen vähentää käyttöä niin se johtuu jostain muusta kun kyseisistä toimenpiteistä.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #4

Saatavuushan nimenomaan vähenee alaikäisiltä siinä vaiheessa kun myyjät alkavat kysymään papereita. Samalla kannabiksen "katu"myynnistä tulee vähemmän kannattavaa kun asiakaskunta vähenee reippaasti, joka taas tarkoittaa katumyynnin laskua. Lisäksi halutessa on mahdollista esimerkiksi hieman reseptikäytännön tapaisesti seurata ostomääriä, josta taas voidaan katsoa jos joku alkaa ostamaan paalikaupalla tavaraa ja päätellä sitten että nyt ei taida kaikki mennä omaan käyttöön.

Pitäisin myös mahdollisena, että se mikä ei ole enää laitonta, ei olekaan enää yhtä kapinallista ja jännää nuorille.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Aluksi saattaa tule luonnollisesti kasvu piikki. Toki laillistaminen on vain täysi-ikäisille, ei lapsille.

Toki nyt jo nuoret käyttävät kannabista, joten tuskin kovin iso muutos olisi jos kannabis olisi laillista. Kannabis olisi laadukkampaa ja pitoisuudet tiedettäisiin.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen

"Toki laillistaminen on vain täysi-ikäisille, ei lapsille."

Eli rikollinen toiminta keskittyisi alaikäisiin joten väitteesi, että viedään rikollisilta bisnekset eivät pidäkään paikkaansa. Ehkä supistaa markkinoita hieman joo.

"Kannabis olisi laadukkampaa ja pitoisuudet tiedettäisiin."

Laadun valvonta vaatii resursseja.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho Vastaus kommenttiin #5

Eipä sinne kummoista markkinarakoa jää, ainakaan oman tietoni mukaan esimerkiksi alkoholin ja tupakan välittäminen alaikäisille ei ole kovinkaan järjestäytynyttä tai massiivista bisnestä.

Käyttäjän asco73 kuva
Asko Telinen Vastaus kommenttiin #6

Huomattavasti parempi kuitenkin jos vertailee pullosta alkoholista ja grammasta heroiinista saatavaa hyötyä.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho Vastaus kommenttiin #8

"Huomattavasti parempi kuitenkin jos vertailee pullosta alkoholista ja grammasta heroiinista saatavaa hyötyä."

Tarkoititko tällä että laillisen heroiinin myyminen alaikäisille olisi kannattavempaa kuin laillisen alkoholin myynnin? Vai mitä tarkoitit?

Eihän sitä vertausta voi noin tehdä. Pitää verrata että ostamalla jotain päihdettä x määrällä euroja siihen kuinka paljon siitä saa voittoa myymällä sen alaikäisille?
Laillisesta päihteestä se voitto (ja markkinat) on joka tapauksessa huomattavasti pienempi kuin laittomasta, oli päihde sitte mikä tahansa.

Käyttäjän ArtoByckling kuva
Arto Byckling Vastaus kommenttiin #5

Harvemmin nykyään itsetehtyä pontikkaa on kaupan koska kaupasta saa laadukkaampaa ja turvallisempaa juomaa. Samoin tulisi käymään laillisen kannabiksen kanssa, rikollisten bisnekset vähenisi huomattavasti.

Toki (kannabiksen) laatua valvoittaisiin kuten kaikkien päihteiden/elintarvikkeiden mutta kulut sisältyvät tuotteiden hintoihin. Poliisin ei tarvitse olla se "laaduntarkkailija" ja nämä vapautuneet resurssit voidaan suunnata paremmin.

Tapani Martikainen

Kuka valvoo kotiviinin ja oluen valmistusta ja myydäänkö niitä alaikäisille?
En ole lukenut uutisia, että olisi ollut ongelmia nuorten kanssa. Oikeasti on kyse samasta asiasta, kun täysi-ikäinen kasvattaa omiin vaivoihin ja tarpeisiin kukkaa sen jo laillistaneissa maissa. Esim. Hollannissa on laillista potilaan kasvattaa luvankanssa, ja ei ole kuulunut että olisi tullut ongelmia asiasta. Oikeasti kun olut ja viini on sallittu ja kukka ei, niin missä on johdonmukainen ajattelu? cbd/thc kun ovat tasapainossa, vaikka 10% kumpaakin, niin ei tule psykooseja ja toimii itselääkityksessä. Tästä paljon tutkimustietoa lääkärikirjoja myöten..

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset