TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Jari Sarasvuon suorat sanat - Moraalikato

Sannikka ja Ukkola ohjelmassa oli Sarasvuon haastattelu. Itse ajattelen asiasta täysin samoin. Moraalinen puute on iso ongelma, Suomi ei ole enää hyvinvointivaltio saatika sivistys valtio. Kuntapäättäjät ovat surkeita ostajia, onnettomia valvojia ja huonoja tarjousten tekijöitä.

Myöskään kuntien hoivapalvelut eivät ole yksityisiä kummoisempia. Samat ongelmat ovat sielläkin.

Vanhusten,vammaisten,lasten hoitopalveluissa on suuria ongelmia ja se on jokaisen äänestäjän syy. Noita ongelmia ei voi laittaa maahanmuuton syyksi vaikka eräs poliittinen puolue sitä yrittää.

 

 

https://www.facebook.com/256182422873/posts/10156149210602874/

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

2Suosittele

2 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (11 kommenttia)

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Samaa mieltä siitä, että asiat eivät ole kohdallaan. Joko moraalikato tai niin suuri tyhmyys, ettei ymmärrä, miten yksi maailman menestyvimmistä maista voisi taata säädylliset olot vanhuksilleen. Kysymys on poliittisesti vaikea, mutta kyllä näin rikas maa löytää keinot kanavoida osa hyvinvoinnista vanhuksille, jos vain niin haluaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kyse ei ole vain vanhuksista. Vammaisten kohtelu on myös kyseenalaista. Lapsien kohdalla hoitajat ovat ylikuomitettuja. Yms.

Käyttäjän juholaatu kuva
Juho Laatu

Marssijärjestys tulisi oikaista. Minusta esimerkiksi talous pitää kyllä laittaa kuntoon, mutta talous pitää laittaa kuntoon siksi, että ihmisten hyvinvointi saataisiin kuntoon. Talous on siis väline ihmisten hyvinvinnin parantamiseksi. Ei niin, että ihminen olisi väline talouden hyvinvoinnin parantamiseksi. Koskee kaikkien ihmisryhmien hyvinvointia, ja erityisesti niiden, jotka eivät pysty raa'assa kilpailussa itse puoliaan pitämään.

Käyttäjän lkkiiski kuva
Lauri Kiiski

Näinhän se on. Joskus tulisi myös arvioida hoitajien tekemisiä ja menemisiä omissa töissään.

Sotaveteraani-isäni oli terveyskeskuksessa vuodeosastolla sairaalatutkimusten jälkeen ja palaamassa omaan kotiinsa. Huonekaverin mukaan hän meni vessaan n. klo 21.30 ja löydettiin sieltä sitten lopulta klo. 7.30 aamuvuoron vaihdon jälkeen puristuneena kuolleena vessanpöntön ja seinän väliin kaatuneena.

Osastolla oli tuolloin 25 tarkkailtavaa ja neljä hoitajaa.

Siis mitä nämä hoitajat tekivät koko yövuoronsa ajan ?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Yövuorossa ollaan naamakirjassa , Twitterissä tai katsellaan töllöä.

Käyttäjän zzz333 kuva
kaija kelhu

On tietysti aika ilkeästi ajateltu, mutta pelkään sen pitävän liiankin usein paikkansa. Liian usein näkee erilaisissa hoitolaitoksissa ja myöskin lastentarhojen pihoilla, että hoitajat ovat päät yhdessä viettämässä mukavia tarinatuokioita . Aina se vain ei sovi, jos vastuulla on avuttomia sairaita tai lapsia. Kaikella on aina aikansa ja paikkansa, mutta vastuu kuitenkin on viimekädessä juuri hoitajien valppaudella, josta ei voi tinkiä.

Käyttäjän MarttiHaverinen kuva
Martti Haverinen

Kai tuosta tapauksesta tehtiin jo tutkinta ihan poliisinkin toimesta? Tuollainen esimerkki kertoo yksikön hoitajien kyynistymisestä eli jonkinlainen epäterve asenne pesiytynyt koko työyhteisöön.

Käyttäjän jrusanen kuva
Jari Rusanen

Katsoin minäkin Sarasvuon ko. puheenvuoron. Totta joka sana, joten politiikkaan JS:n ei kannata mennä. Siellä eivät suoraansanojat pärjää.

Käyttäjän raimoilaskivi kuva
Raimo Ilaskivi

Verotuksessakin esiintyy moraalikatoa. Ne, jotka voivat, ottavat tuloaan pääomatulona, jonka veroprosentti on alhainen. Ne, joilla ei tätä mahdollisuutta ole, maksavat korkeimman mukaan. Srasvuo näyttää olevan malliesimerkki tämän keinon käyttäjänä: Kokonaistulot 210 000 ja veroprosentti 27. Vastaavatuloisen eläkkeensaajan veroprosentit vaihtelevat 50 prosentin yläpuolella. Taitavaa suunnittelua vaiko moraalin puutetta kaikkia keinoja hyväksi käyttäen? Ja tämänkin vuoksi rahaa vanhusten huoltoon ei ole riittävästi.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Rahaa varmasti olisi, mutta kun tuottamaton ihminen on valtiolle menoerä, niin miksi siihen pitäisi panostaa.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset