TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Pitäisikö lääkekannabiksen viljely sallia Suomessa?

Hassu kysymys otsikossa.

Vastaus kyllä ja myös virkistyskannabiksen kasvatus pitää sallia Suomessa ja suomalaisille. Ainut järkevä tie. Se toki vaatii sitä että kannabis laillistetaan. 

Kauppapuutarhaliiton toiminnanjohtaja Jyrki Jalkanen  perään kuluttaa kasvatus oikeutta lääkekannabiksen kohdalla, samalla kumminkin voitaisiin kasvattaa virkistyskannabista, joilla markkinat ovat vieläkin suuremmat.

Nämä,ajatukset lähti Maikkarin jutusta. Jossa Kalso koomisella tavalla yrittää torpata ajatukset kasvattaa kannabista, vetoaa energian kulutukseen ja veteen. Kertoo henkilöstä kaiken. Kalso toi keskusteluun myös opioidit tapansa mukaan. Tosin ei maininnut sitä että moni ihminen on korvannut opioidit lääkekannabiksella eikä sitä että moni on selättänyt kannabiksella opioidiriippuvuudet.

Kalso toisin sanoen kiistää WHOn tietämyksen lääkekannabis asioissa.

Monia ihmetyttää myös miksi ehkäisevän päihdetyön edustaja on puhumassa lääkekannabiksesta.

Piraattipuolue kannattaa ennakkoluulottomasti kannabiksen laillistamista, joka ratkaisee monet ongelmat, myös lääkekannabiksen osalta. 

Lisäksi sai sellaisen kuvat että Kalso ei ole tutustunut WHOn uusimpaan raporttiin yhtään. Se löytyy täältä: https://www.facebook.com/313483152411/posts/10156886597452412/

Haastattelun löytää täältä. 

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/pitaisiko-laakekannabiksen-viljely-s...

 

Pitäisikö valtamediassa haastatella muitakin kuin vannoutuneita kannabiksen vastustajia?

 

 

 

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (36 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Potilaat, jotka käyttävät kannabista ja opioideja, raportoivat, että he voivat käyttää vähemmän opioideja ja että kannabiksella on vähemmän haitallisia sivuvaikutuksia”, tutkimuksessa todetaan."

https://tekniikanmaailma.fi/tutkimus-93-potilaista...

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Huomionarvoista, että kipulääkkeenä kannabis ei pysty korvaamaan opioideja vaikka blogistin kirjoitelmista onkin saanut tällaisen vaikutelman.

Opioiden käyttö jatkuu kannabiksen aloittamisen jälkeenkin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Noin kertovat opioidilobbari, esim Kalso.

Totuus on toinen. Kannabis on pelastanut monta opioidien lääkekäyttäjää. Katsos ku opioidit lamattaa ihmiset, eli sumentaa toimintakyvyn. Kannabis sitä ei tee, poistaa tai vähentää kipuja kylläkin.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #3

Eija Kalso on kivun tutkimuksen ja hoidon professori.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #5

Ei ne tittelit kerro koko totuutta, hän on katsos myös todella kannabisvastainen, on ollut niin kauan kun lääkekannabiksesta on Suomessa puhuttu. On joutunut kritiikin takia hieman lieventämään kantojaan, mutta aamuisessakin haastattelussa tuli opioidi- ja energiakriisiä, joka aivan höpöä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Pekka Pekka, puhut taas ihan höpöjä. Minä käytin ennen lääkekannabista vahvoja opioideja, joita en ole sen jälkeen tarvinnut kuin murtumien ja leikkauksien yhteydessä (mihin ne ovatkin hyvä lääke, toisin kuin krooniseen kipuun).
Tästä on myös paljon tutkimusta.

The opioid overdose epidemic is arguably the worst public health crisis in U.S. history. At the time of this publication, more people are dying than at the peak of the AIDS epidemic, and for the first time, drug overdoses outnumber automobile and handgun deaths.165 A continental crisis of this magnitude warrants the immediate implementation of novel strategies that prevent opioid misuse, overdose, and death.
Growing pre-clinical and clinical evidence appears to support the use of cannabis for these purposes. The evidence summarized in this article demonstrates the potential cannabis has to ease opioid withdrawal symptoms, reduce opioid consumption, ameliorate opioid cravings, prevent opioid relapse, improve OUD treatment retention, and reduce overdose deaths. Cannabis' greatest potential to positively impact the opioid epidemic may be due to its promising role as a first line analgesic in lieu of or in addition to opioids. The comparative efficacy of cannabis alone or in conjunction with current medication-assisted OUD therapies is not well characterized. However, no other intervention, policy, pharmacotherapy, or treatment paradigm has been as impactful as cannabis legislation has been on the rates of opioid consumption, overdose, and death.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6135562/

Results
From the ten articles selected in the systematic reviews, varied results were established. In one study for opioid addicted patients enrolled in a medical cannabis program (MCP), a 21 month of observation yielded a positive outcome. MCP was related to 17.27 odds of ceasing compulsive use of prescription opioids (CI of 1.89 to 157.36, and p=0.012) [7]. Results of the same study indicated 5.12 higher odds associated with reduced prescription opioid dosages on a daily basis (CI of 1.56 to 16.88, p=0.007). Furthermore, the result reported a reduction of 47% points in the daily dosages of opioid use among the experimental group compared to the comparison group (CI -90.68 to -3.59, p =0.034). The participants in the survey reported pain reduction in addition to improvements in activity levels, social life, and overall quality of life. However, few side effects were reported one year after the enrollment of opioid addicts on the MCP (ps<0.001) [7].

http://hospital-medical-management.imedpub.com/the...

Conclusions and Relevance Medical cannabis laws are associated with significant reductions in opioid prescribing in the Medicare Part D population. This finding was particularly strong in states that permit dispensaries, and for reductions in hydrocodone and morphine prescriptions.

https://jamanetwork.com/journals/jamainternalmedic...

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Tilastot kuitenkin osoittavat, että kannabiksen saatavuus vähentää opioidien käyttöä pitkälti nimenomaan siitä syystä, että kannabiksella voidaan ja korvataan opiaattien käyttöä nimenomaan kiputilojen hoidossa. Tilastot eivät ole mielipideasioita.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #22

Vähentänyt myös väärinkäyttöä ja kuolemia. Senkin takia Kalson puheet opioidikriisistä on vähintään, noh kummallisia...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kommentti naamakirja puolelta joka osuu..

"Eija Kalson täydestä ymmärtämättömyydestä kertoo ainakin toistuva vertaus opioidikriisiin: jenkeissä ja kanadassa kuolee päivittäin pienen kylän verran väkeä opioideihin. Kannabiksen aiheuttamat yliannostuskuolemat tunnetussa ihmishistoriassa taitavat edelleen olla 0."

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Niin ja kun kannabis on jo virallisissa hoito-ohjelmissakin tietyissä osavaltioissa juurikin opioidikriisin raktaisemiseksi ja sitä tutkitaan tuohon paljon, näyttöä on jo aika hyvin tehosta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Noista hyödyistä on kkiellettyä puhua Suomessa, koska huume ja porttiteoria.

Tossa maikkarin jutussa tuli toimittajan tietämättömyys esille juurikin porttiteorian kohdalla. Hän on muka tutkiva journalisti..

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #9
Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #10

Katso Tero Karhu (@karhutero): https://twitter.com/karhutero?s=09

Lähinnä urheiluun erikoistunut. Pikkasen huvittaa..

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #16

Joo, sporttitoimittajahan tuo oli ennen Huomenta Suomea.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen Vastaus kommenttiin #16
Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #18

Eikös urheilutoimittajat ole yleensä urheilussa huonommin menestyneitä, että jos on dopingia ollut, niin ei silläkään ole tulosta tullut...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #18

Oli pakko tarkastaa, heh. "Urallaan 119 liigaottelua pelannut Karhu päätti kaudella 2005 neljä kautta kestäneen maalittoman jakson. Yhteensä hän on tehnyt kuusi maalia Veikkausliigassa."

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #20

Jaa se on potkupalloilija, selittää paljon.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tässä esimerkki kuinka omituista on kannabiksen aka hampun asema

Facebook epäilee humppilalaisyritystä huumeiden myynnistä – Hamppufirma kohtaa jatkuvasti ennakkoluuloja

https://www.hameensanomat.fi/kanta-hame/facebook-e...

Käyttäjän EsaMPaloniemi kuva
Esa M Paloniemi

Huumeitten suurin ongelma, on niitten laittomuus. Viinan kiellostakin luovuttiin, miksi ei huumeitten kiellosta?

Monella suomalaisella on juoppogeeni, joka saa juomaan enemmän kuin pää kestää, mutta huumeita käyttäjinä suomalaiset olisivat päihteitten kohtuukäyttäjä.

http://asfalttikukka.blogspot.com/2019/02/kryptova...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Tätä olen ihmetellyt itsekin, perusteluita kieltolaille ei ole kenelläkään esittää, se on epäonnistunut ihan jokaisessa tavoitteessaan ja aiheuttaa enemmän negatiivista, kuin luo positiivista, puhumattakaan miten typerää se on kansantaloudellisesti. Huumeet ja niiden käyttäjät toki on hyviä vihollisia ja kieltolain historiahan perustuikin tiettyjen ihmisryhmien kontrollointiin.

"You understand what I'm saying? We knew we couldn't make it illegal to be either against the war or black, but by getting the public to associate the hippies with marijuana and blacks with heroin. And then criminalizing both heavily, we could disrupt those communities," Ehrlichman said. "We could arrest their leaders. raid their homes, break up their meetings, and vilify them night after night on the evening news. Did we know we were lying about the drugs? Of course we did."

https://edition.cnn.com/2016/03/23/politics/john-e...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Juuri näin. Kieltolait ei tuo kun ongelmia. Lisää rikolisuutta ja lieveilmiöitä. Suomalaiset pitävät itseään fiksuina, silti alkoholin kieltolaista ei opittu mitään.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Historiasta on opittu yksi asia, se ettei historiasta opita mitään.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Kalso unohti mainita hampunkasvatuksesta aika olennaisen asian:

"Hamppu on maaperän tilan kannalta hyvä viljelyskasvi. Se parantaa maaperän laatua voimakkailla juurillaan. Runsas lehtimassa lisää orgaanisen aineksen määrää maaperässä. Maa-aines kuohkeutuu ja kastematojen määrä lisääntyy. Hamppu kasvaa ilman kasvinsuojeluaineita.
Hamppu parantaa muiden kasvien satoa vuoroviljelyssä ja tukahduttaa rikkakasvit alleen. Hampun maaperää vahvistava vaikutus, sekä rikkakasvien kasvua rajoittava ominaisuus tekevät siitä erinomaisen esi- ja vuoroviljelykasvin. Hampun pitkät juuret tuovat ravinteita syvemmältä muiden kasvien käyttöön. Käytännön viljelyssä on havaittu, että viljasato voi nousta jopa 30 prosenttia hampun jälkeisessä kierrossa.
Vesistönkuormitus on yksi suurimmista ruoantuotannon aiheuttamista ympäristörasituksista. Huonokuntoisessa ja tiivistyneessä maassa ravinteet huuhtoutuvat vesistöön. Kun maaperä voi hyvin, myös ravinteet pidättäytyvät ja jäävät kasvien käyttöön. Hampulla voidaan vaikuttaa maan kuntoon positiivisesti jolloin vesistönkuormitus vähenee ja ravinteet jäävät kasvien hyödynnettäväksi. Koska ylimääräisiä torjunta-aineita ei tarvita, voidaan myös ympäristön kemikalisoitumista vähentää.
HUOM! On pidettävä todennäköisenä, että tuholaislajikkeita ilmentyy hampulle kun kasvin viljely yleistyy. Homeen muodostuminen on mahdollista ja tämän välttämiseksi hamppu kannattaa kylvää avoimille maille ja sadon kuivatuksesta on huolehdittava".

Kuituhamppu on peltojen paras hiilensitoja.

https://www.hemprefine.fi/kuituhampulla-maaperaeae...

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa

:)

--
Vastaus kyllä ja myös virkistyskannabiksen kasvatus pitää sallia Suomessa ja suomalaisille. Ainut järkevä tie. Se toki vaatii sitä että kannabis laillistetaan.
--

Vielä on laillistamisen esteenä käsityksesi virkistys-kannabiksesta?,,ennen kuin minä satunnaisena keskustelijana olisin laillistamisen puolella.:)

Ongelmana tässä tulee henkilökohtaisen päätöksen tekemiseen sinun ahkera blogaamisesi,,joka vaikuttaa kuin olisi kannabiksen kauppamies,,eli tuottajan roolissa,, se hämärtää aina totuuden, siksipä kysyn;

Käytät termiä, virkistyskäyttö.

Mitä mielestäsi on virkistyskäyttö?

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Virkistyskäyttö tulee englannin kielisestä termistä recreational use, toki voisi käyttää kohtuu-, viihde-, satunnaiskäyttö termejä myös, jotka kuvaavat siis sitä, ettei ole ongelmakäyttöä.

Käyttäjän Pekka Toivonen kuva
Pekka Toivonen

Kannabis aiheuttaa keskushermoston lamaa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #27

Ei aiheuta, tämä on sinulle monta kertaa selitetty. Sääli tuota sinun muistisairautta, näyttää etenevän kovaa tahtia.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #28

Kummallista että herra huutonauru toistaa jatkuvasti samoja valheellisia asioita. Minusta se ei ole normaalia eikä terveen ihmisen käytöstä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #29

Olen katsellut, että sama tyyli on muissa blogeissa. Taitaa olla tylsä elämä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #30
Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #31

..ja mahdotonta myöntää ettei tiedä aiheesta mitään ja sen mitä luuli tietävänsä olikin väärin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #32

Virheiden tunnustaminen on merkki älykkyydestä. Sitä ei monilta löydy. Varsinkin kun katsomme poliitikkojen puheita tai tekoja. He harvoin myöntävät tekevänsä virheitä.

Käyttäjän HeikkiRinnemaa kuva
Heikki Rinnemaa Vastaus kommenttiin #33

:)

Et Teppo vastannut minun kysymykseen virkistyskäyttö-termin suhteen?

--
Valitettavasti täytyy sanoa että kun muistelen 60-lukua kun meitä lapsinuoria opetettiin tupakinpolttoon,,niin argumentit oli samoja kuin sinulla;
- virkistyskäyttöön
- rentouttaa
- rahoittaa
- kieltolailla ei voi kieltää
- oma tupakinkasvatus saahaan loppumaan, jne
- jne
ja opin hyvin polttamaan tupakkia kun eihän ilman voinut elää, kyllä malboromies sen tietää ja coltti oli oikeiden miesten tupakki,,köyhät kääri karvaperse aromasätkiä. :)

Mielestäni sinun tekstisi noista 60-70 luvun tupakkitehtaiden ja käyttäjien argumenteista joilla puolustettiin ja markkinoitiin tupakinpolttoa ei juuri poikkea merkittävästi.

Ne jotka poltti,,tarjosivat toisille, vanhemmat sällit penskoille jne.
Tupakkitehtaat mainostivat, markkinoivat, jne.

Nyt tupakanpolttoa on säännöstelty, rajoitettu, ja saatu se vähenemään kokonaisuutena. Mainokset poistettu jotta lapset ja kasvavat nuoret ei alkaisi niin helposti polttamaan.

Eli on saatu kasvava nuoriso viisastumaan.

Ne jotka vielä polttaa, heillä on se vapaus polttaa, ja heitä sitten verotetaan niin paljon että kannattaa tuuva ulkomailta halpaa tupakkaa tai pyörittää sätkiä. Ei hyvä sekään.
Minäkin varmaan kohta alotan uudestaan jos siltä tuntuu, vasta vuoden ollut lakossa. Se kun haisee hyvälle ja kuvitelma siitä että rentouttaa ja rauhoittaa on vielä voimakas, kas kun se penskana näin opetettiin,,ja ehkä pitää paikkansakin,,onhan se tavallaan lääkekasvi tuo tupakka alunperin,,ja paljon nautittuna huumaavaakin, sen huomaan kun on polttamatta ja yrittää polttaa sätkän,,päähän menee että humina käy, mutta haluttaa kyllä vähän väliä. :) Mikä sen parempaa olisi kuin istahtaa ja laittaa piippu palamaan.

Mutta asiaan takaisin;
Mitä uutta argumenttiä sinä esittäisit tupakkaa vastaavan kannabiksen laillistamisen perusteiksi, olisiko se tupakkatuote? Samoilla säännöillä?

Lääkekannabis ja muut huumekipulääkkeet on asia erikseen,,mutta puhutaan siitä mainostamastasi virkistyskäytöstä?

Mikä on se tärkein argumentti miksi ihmisen pitäisi virkistyskäyttää kannabista ja vastaavia tuotteita ja että se pitäisi laillistaa?

--
Itse on ole käyttäjä enkä tuottaja, mutta toki kiinnostaa mitä yhteiskunta laillistaa lapsille ja nuorille, miksei myös aikuisille ja vanhuksille. Syystä että yhdessä me eletään tässä yhteiskunnassa käytit tai et, otit tai et.
--

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #34
Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #34

"Mitä uutta argumenttiä sinä esittäisit tupakkaa vastaavan kannabiksen laillistamisen perusteiksi, olisiko se tupakkatuote? Samoilla säännöillä?"
Yleensä mainiostaminen ja julkisessa tilassa käyttäminen on kielletty, vaikka laillista onkin, laillistaminen EI OLE vapauttamista, vaan säätelyä, kuten mainitsemasi tupakan kanssakin on saatu hyviä tuloksia, ne loppuvat kuin seinään, jos lailliset markkinat kielletään, tai hinnat nostetaan niin korkeiksi, että trokarit kiittää.
"Mikä on se tärkein argumentti miksi ihmisen pitäisi virkistyskäyttää kannabista ja vastaavia tuotteita ja että se pitäisi laillistaa?"
Kenenkään ei "pidä" käyttää mitään päihteitä, mutta niitä kuitenkin käytetään ja kannabista varsin yleisesti, ei ole mitään järkeä pitää tätä isoa markkinaa rikollisten hallussa. Laittomilla markkinoilla sitä säätelyä ei katsos ole, papereita kysytään rahan muodossa jne.

Niin ja siitä virkistyskäyttö termistä vastasin aiemmin - Virkistyskäyttö tulee englannin kielisestä termistä recreational use, toki voisi käyttää kohtuu-, viihde-, satunnaiskäyttö termejä myös, jotka kuvaavat siis sitä, ettei ole ongelmakäyttöä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset