TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Koska kannabis on huume, niin poliitikot vastustavat kaikkea siihen liittyvää

Suomessa olisi tahtoa alkaa viljelemaan lääkekannabista. Mutta sitä ei sallita koska poliitikot ovat niin kannabis vastaisia. He ovat suorastaan kannabispsykoosissa.

 

Suomeksi kannabiksen kieltolaki estää poliitikkojen ajattelun järkevästi mitä tulee kannabikseen.

Muutosta kaivataan. Lisäksi olisi hienoa jos poliitikot kuuntelisivat tutkijoita ja lukisivat tutkimuksia. Mitään järkiperusteita  ei ole estää lääkekannabiksen kasvatusta eikä oikeastaan pitää muutenkaan kannabista laittomana. Kannabiksen laittomuus on suoraa rahasiirtoa ammattirikollisille.

Lääkekannabis on siis kannabiskasvin kukintoa ja siitä tehtyjä öljyjä. Periaatteessa lääkekannabis on samaan kuin virkistyskannabis.

Kannabis on huume, koska poliitikot määrittelivät sen sellaiseksi.

 

Suomalaiset kauppapuutarhat haluavat aloittaa lääkekannabiksen kasvatuksen

Suomessa kehitetään jo älytekniikkaa, jolla lääketarkoitukseen käytettävää kannabista kasvatetaan Euroopassa.

 

"Osa kauppapuutarhoista haluaisi laillistaa lääkinnälliseen käyttöön tarkoitetun kannabiksen kasvattamisen, sillä yhä useampi maa Euroopan unionissa on alkanut hyväksyä lääkekannabiksen käytön ja kysyntä ylittää tällä hetkellä tarjonnan. Myös Yhdysvalloissa lukuisat osavaltiot ovat laillistaneet kannabiksen lääkekäytön."

https://yle.fi/uutiset/3-10664045

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Kieltolain aikana sai reseptillä apteekista konjakkia. Jos sitä tarjottiin vieraille, niin isäntä muisti aina huomauttaa, että tämä on oikeata "apteekin konjakkia". Siksi siitä ei seurannut mitään pahaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Alkoholin kieltolain aikaan sai kannabista apteekista.

Joo, tiedän että alkoholin kieltolain aikaan kierreettin paljon lakia. No, koko lakihan oli epäonnistunut, kuten nyt kannabiksenkin kohdalla.

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Faijani muisteli aikoinaan, kun joskus 4-5 -vuotiaana oli ollut yksin kotona Helsingissä ja ovikello oli soinut, niin sisään oli tunkeutunut kaksi poliisia jonkinlaiseen kotietsintään. He antoivat karamellin faijalleni ja alkoivat tentata tyyliin "juoko sinun isäsi konjakkia"? Faija oli vastannut siihen, että "Ei, ku se juo vaan buljonkia". (Isoisäni oli fiksuna miehenä välttänyt puhumasta juomastaan oikealla nimellä). Poliisit olivat suuttuneet, ottivat karkin pois ja lähtivät ovi paukkuen tiehensä.

Itse asiassa hiukan sama toistui omalle kohdalleni joitakin vuosia sitten, kun silloisessa kerrostaloasunnossa ovikello soi ja kaksi poliisia astui lupaa kysymättä eteiseen sanoen, että heille on soitettu ja kerrottu, että täältä tulee outoa tuoksua. No, asunnostani ei kyllä tullut mitään tuoksua eikä sitä havainnut poliisikaan, ei edes rappukäytävässä ympäri haistellessaan. Joku oli varmaan ollut jotenkin vainoharhainen...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Jep. Edelleen poliisi saa tun1keutu asuntoon jopa pelkän hajun takia. Se on omituista. Poliisi hakee sitten jälkikäteen kotietsintä luvan. Mielestäni tuollainen toiminta on sairasta.

Käyttäjän sepposimonen2 kuva
Seppo Simonen

Apteekista apu.

Tuosta Juhan konjakki jutusta tuli mieleen kun naapurin orivarsa ruunattiin niin isäntä sai pirtureseptin haavan desifiointia varten mutta se menikin isännän parempaan suuhun.

Teppo Syvärilä kirjoittaa usein kannabis huumeesta vaikka lääkkeeksi vaikeaan sairauteen. USA:ssa taisi olla viimeksi joka vapautti kannabiksen kansalle muutoinkin kuin lääkkeeksi oli Alaskan osavaltio.

Jos nyt ajatellaan että valtio sallii tupakan ja alkoholin niin onko tulevaisuudessa myös kannabis sallittua EU alueella Hollannin tapaan joka laillisti jo helmikuussa 2017.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Hollannissa kannabis ei ole laillista. Ensimmäinen EU maa joka laillistaa kannabiksen tulee olemaan Luxemburg.

https://yle.fi/uutiset/3-10535790

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kyllä on antiikkiset kannat, EU:n keskiarvosta tuplat kuolemia, 45% nuorista aikuisista vähintään kokeillut kannabista, käyttäjä- ja takavarikkomäärät, sekä huumeiden kirjo vaan kasvaa, silti halutaan jatkaa samaa haitallista ja todella kallista linjaa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Todellakin, kuten tästä voi lukea lisää.

https://www.iltalehti.fi/politiikka/a/c2a96e5b-637...

Miksi pelkän käytön laillistaminen lisäisi saatavuutta?

Voisiko joku kertoa?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mielenkiintoinen uusi tutkimus..

Study: Patients Find More Relief In Marijuana's Psychoactive Compound THC Than In CBD

https://www.forbes.com/sites/javierhasse/2019/02/2...

Käyttäjän AaroKustaanheimo kuva
Aaro Kustaanheimo

Asiasta on aiheellista syyttää Suomen lain lisäksi YK:n huumausaineyleissopimusta ja psykotrooppisia aineita koskevaa yleissopimusta. Kyseisten sopimusten takia Suomeenkin on säädetty kannabiksen kieltolaki.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Ei ole nykypäivänä, Uruguay, Kanada, 10 USA:n osavaltiota, kohta ensimmäinen EU maa Luxemburg ainakin saaneet laillistaa ihan rauhassa.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Näin juuri. Mitään estettä ei ole kannabiksen laillistamiselle. Järkevät valtiot sen tulevat laillistamaan. Todennäköisesti Usa laillistaa liittovaltion tasolla muutaman vuoden sisällä. Sieltähän kannabiksen kieltolaki on rantautunut myös Suomeen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset