TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

31 YKn alaista virastoa ovat dekriminalisoinnin kannalla - huumeet

Onhan tämäkin aika merkittävä juttu. Se herättääkö tämäkään Suomen päättäjiä on eriasia. Suurin osa päihdetyössä olevista eivät kannata huumeiden käyttäjien rangaistuksia Suomessa,poikeuksena Irti huumeista Ry. Myös THLn tutkijat ovat dekriminalisoinnin  kannalla, samoin esim A-Klinikka.

 

Koska päättäjät avaavat silmänsä faktojen edessä tai edes asiantuntijoiden?

 

 

The Chief Executives Board of the UN, representing 31 UN agencies, has adopted a common position on drug policy that endorses decriminalisation of possession and use. This comes just days before a key meeting of the Commission on Narcotic Drugs in Vienna, which will review, the UN’s 10-year Global Drug Strategy, and plan for the next one.

 

https://transformdrugs.org/un-chief-executives-endorse-decriminalisation...

 

Tiedän, että ainakin Kiina ja Venäjä tulevat vastustamaan järjen ääntä. Onko Suomi samassa joukossa heidän kanssaan tulevassa kokouksessa jossa määritellään toiminta seuraavaksi kymmeneksi vuodeksi.

 

WHO raportti vaatii myös kannabiksen uudelleen luokitusta, kuunnellaanko heitä Suomessa?

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (9 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Viittaan siis tähän kokoukseen..

YK:n huumausainetoimikunnan 62. istunto järjestetään Wienissä 14.–22.3.2019. Sen yhteydessä 12.–14.3. kokoontuva nuorisofoorumi kerää yhteen jäsenvaltioiden nimeämät, ehkäisevän huumetyön, terveyden edistämisen ja nuorisovaikuttamisen alalla toimivat nuoret aktiivit ympäri maailmaa.

http://www.yad.fi/ajankohtaista/ykn-huumausainetoi...

Käyttäjän ErkkiJohansson1 kuva
Erkki Johansson

Yhdentekevää, Suomen lainsohraajat rakastavat kieltolakeja yli kaiken. Suomi pysyy tiukasti jyrkän kieltolain takana aina maailman tappiin saakka.

Täysin kansainvälisistä sopimuksista riippumatta.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Maailma muuttuu, myös Suomi. Pari viikkoa sitten HP-Nyt paneelissa ainakin asenteet oli muuttuneet paljon viimeisestä. Vain KD:n Ebeling oli nykysysteemin puolella täysin, suurin osa näki paljon korjattavaa ja dekriminalisaatiosta oli lähelle yksimielisyys.

Huumepolitiikka.NYT lauantai 3/3 vaalipaneeli
https://www.youtube.com/watch?v=6bFKHAG6JdE

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Eikös joidenkin puolueiden nuorisojärjestöissä ole ollut myötämielistä suhtautumista kannabiksen laillistamiseen ja käyttörikoksen dekriminalisointiin. Tämänpäivän nuoret puolueaktiivit ovat jossain määrin tulevaisuudessa sen hetken politiikkoja.

Onhan suhtautuminen huumausaineisiin ja huumausaineiden käyttäjiin muuttunut väestötasollakin paljon myötämielisemmäksi ja kokeilut ja käyttö yleistyneet. Kyllä se jossain vaiheessa alkaa näkyä politiikassakin.

Myös alan ammattilaiset näkemykset ja muiden maiden esimerkit antavat näkemystä tulevaisuuden kehityksestä. Se vain ottaa paljon aikaa Suomessa mutta jossain vaiheessa Suomessakin kannabis laillistetaan ja käyttörikoksesta luovutaan. Maailmalla ollaan tosin jo siinä vaiheessa että varsinaiset "kovatkin" aineet on otettu hallittuun jakeluun ja verotuksen alle.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Suurinman osa nuorisojärjeistöista haluaa muutosta. Mitä nyt olen asiaa sivusilmällä seurannut.

Muutos tulee nuorisin kautta.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #4

Joo, Piraateilla ja Liberaaleilla on myös puolueohjelmassa. Ikäpolvikysymyshän tämä on, kuten näkyi tuossa huumekyselyssäkin.
Dekriminalisaatio voi tapahtua suht sukkelaan, kannabiksen laillistaminen tarvitsee EU:sta esimerkkejä, ennen kuin Suomessa uskalletaan. Entinen edelläkävijä, nykyinen perässähiihtäjä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Vihreillä taitaa olla kirjaus dekriminalisoinnista. Muut eduskuntapuolueet haluavat jatkaa 50 vuotta vanhalla haittoja lisäävällä linjalla edelleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset