Ennätyksellisen laaja jätevesitutkimus paljastaa: koviakin huumeita käytetään

Taas on vuosittainen jätevesitutkimus tullut julki. Entistä laajempana.

Mitään kovin uutta ei se tarjoa. Piriä kuluu eniten, kokaiinin käyttö on lisääntynyt. 

Ihan hyvä että asioita ja kulutusta tutkitaan. Toisaalta se kertoo osaltaan että käyttäjien rangaistukset eivät ole vähentänyt edes kovempien huumeiden käyttöä.

Myös kovempien huumeiden käyttö on yleistynyt, eikä se katukuvassa välttämättä näy. Koska suurin osa käyttää niitä virkistyskäytön tapaan  varsinkiin viikonloppuisin. Käyttäjät on tavallisia työssä olevia ihmisiä usein.

Helsingin sanomissa laaja juttu, kannattaa lukea.

Linkki löytyy alempaa.

Kannabista ei jätevedestä pysty tutkimaan joten se on siis poissa tutkituista aineista, vaikka se yleisin laiton päihde onkin.

"Jätevesitutkimuksen mukaan huumeidenkäyttö on yleistynyt Suomessa tällä vuosikymmenellä. Viime vuonna voimakkaimmin lisääntyi amfetamiinin käyttö.

”Amfetamiinin käyttö on yleisintä tutkituista huumeista kaikissa kaupungeissa. Viime vuoden käyttömäärät olivat suurimmat, mitä on koskaan jätevesitutkimuksessa kansallisesti mitattu”, sanoo THL:n oikeustoksikologiayksikön päällikkö Teemu Gunnar.

VASTAAVIA jätevesitutkimuksia on tehty Suomessa vuodesta 2012 lähtien, mutta tällä kertaa THL toteutti tutkimuksen selvästi aiempaa laajempana.

Nyt mukana on kaikkiaan 23 kaupunkia, kun aikaisemmin niitä on ollut enimmillään 14.

”Tutkimuksessa oli nyt mukana noin 55 prosenttia Suomen koko väestöstä. Huumeidenkäytön yleisyyttä on tutkittu jätevesistä näin suuresta osasta väestöä Suomen lisäksi vain Australiassa”, sanoo Teemu Gunnar."

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006034553.html?ref=rss

 

 

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu