Huumenuorilla on usein yksi yhteinen tekijä

Iisalmen sanomien pääkirjoitus yllätti positiivisesti. Muutama lainaus siitä ja kommentti.

"Valistusta on pohdittu yhdeksi keinoksi. Valitettavasti valistus toimii huonosti ongelmaan, jossa huumeet ovat pikemminkin seuraus kuin ongelmien perimmäinen syy. Lisäksi nuorilla on usein paljonkin tietoa huumeista ja niiden vaaroista. Netti on monenlaista tietoa pullollaan ja huumeista kiinnostuneet nuoret tietoa myös etsivät."

Tämä on täyttä asiaa. Nuoret kyllä tiedostavat varsin hyvin haitat ja vaaratkin. Niistä saa luotettava tietoa ihan google avulla. Tämä asia ehkä unohtuu valistajilta ja muilta toimijoilta.

"Sen sijaan, että kauhistellaan huumeiden käyttöä, kannattaisi miettiä ongelmien taustalla vaikuttavia asioita. Miksi nuoret turvautuvat huumeisiin? "

Juuri näin. Itse olen usesti perään kuulluttanut keskustelua syistä. Niitä on monia.

"Kun elämästä ei löydy merkitystä eikä elämällä ole suuntaa, kysymys kuuluu pikemminkin, miksi huumeita ei käyttäisi?"

Tuota sopii miettiä.

"Huumeisiin sekaantuvilla on usein yksi yhteinen tekijä. Heillä ei ole elämässään yhtään sellaista aikuista, joka kuulisi heitä aidosti, ymmärtäisi ja kohtaisi heidät ihmisenä. Koulussa suhtautuminen näihin nuoriin on usein ongelmakeskeistä ja kotona vanhemmat eivät ole nuorelle läsnä."

Tämäkin varmaan on aika lähellä totuutta. Muistutan samalla että kaikki huumeita kokeilevat tai käyttävät nuoret ei ole niin sanotuista huonoista perheistä, kuten usein keskusteluissa sellaisen kuvan saa. Voi kysyä onko vanhemmilla aikaa lapsilleen tarpeeksi vai meneekö ura heidän eddelleen?

 

Huumenuorilla on usein yksi yhteinen tekijä: Heillä ei ole elämässään yhtään aikuista, joka kuulisi heitä aidosti, ymmärtäisi ja kohtaisi ihmisenä

https://www.savonsanomat.fi/iisalmensanomat/mielipide/paakirjoitukset/Huumenuorilla-on-usein-yksi-yhteinen-tekijä-Heillä-ei-ole-elämässään-yhtään-aikuista-joka-kuulisi-heitä-aidosti-ymmärtäisi-ja-kohtaisi-ihmisenä/1340923#cxrecs_s

 

P.s en missään nimessä tue tai hyväksy alaikäisten päihteden käyttöä. En myöskään tuomitse heitä siitä. Useat noistakin alaikäisistä päätyvät poliisin rekistereihin, joka myöhemmällä iällä saattaa estää opiskelun tai työpaikan.

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu