TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Poliitikot - porttiteoria - kannabis

Kun poliitikko puhuu porttiteoriasta, hänen uskottavuus menee heti. Se kertoo, että hän on todella pihalla kun puhutaan kannabiksesta tai ylipäänsä huumeista. Toinen melko onneton tapa on vedota lapsiin. Kappas kun kieltolaki ei heitä huumeita suojele.

 

Tälläisiä ajatuksia tuli kun katsoin tämän. Myötähäpeä. Myös raadin arviot olivat huvittavat. Politiikkaa pitäisi tehdä faktojen pohjalta, ei tunteen tai valheellisen tiedon.

 

Tere Sammallahti oli omasta mielestä selkeä voittaja, jo pelkästään sen takia että tiesi mistä puhui. Anna-Kaisa Ikonen perustaa tietonsa menneen maailman valevalistukseen! 

 

"Pitäisikö kannabiksen käyttö sallia Suomessa? Tästä aiheesta kuullaan kahden eri linjalla olevan kokoomuslaisen kansanedustajaehdokkaan ajatuksia MTV:n uuden vaaliohjelman karsinnassa.

Kokoomuksesta ehdokkaiksi karsintaan valikoituivat puolueen ja MTV Uutisten ehdotuksista tamperelainen poliitikko ja edellinen pormestari Anna-Kaisa Ikonen ja energia- ja ympäristökonsultti, kansalaisaktiivi ja tubettaja Tere Sammallahti."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/toiselta-poytaan-kylmat-faktat-toise...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (13 kommenttia)

Käyttäjän ilkkavarsio kuva
Ilkka Varsio

Nyt minä löysin sinulle oikein uutispommin !

Huumausaineiden erottelu tärkeää Tuomiojan mielestä

CANNABIS-TUOTTEIDEN, marijuanan ja hashiksen, erottamista varsinaisista narkomaniaa aiheuttavista huumausaineista esitti valt. yo. Erkki Tuomioja Turussa lauantaina.

”Nuori tietää, että hänelle valehdellaan, kun sanotaan yhdenkin cannabis-savukkeen vievän turmioon. Mistä hän sitten tietää, ettei hänelle valehdella myös silloin, kun sanotaan yhden amfetamiinipiikin vievän turmioon, mikä on totta?” – –

Hän sanoi, että huumaavien aineiden käytön kriminalisointi on mieletöntä. ”Niin alkoholin kuin cannabiksen, laillisen tai laittoman, ja muidenkin huumausaineiden väärinkäyttö ei ole kriminaalipoliittinen vaan sosiaalipoliittinen ongelma.”

Tosin tämä juttu on julkaistu Helsingin sanomissa HS 50 vuotta sitten sunnuntaina 23.3.1969

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ei tuo minulle mikään uutinen ole.

Käyttäjän kuoppari kuva
Ari Kuoppa-aho

Tero meni väittelyssä miinaan, kun ei reagoinut moralistiseen "entäs lapset" -argumenttiin, vaan osittain ohitti sen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Totta. Osaksi se varmaan johtuu hyvin lyhyestä väittelyajasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ilmeisesti poliitikot ja tulevat kansanedustajat kaipaisivat kannabisvalistusta, huumevalistusta ja paljon tilastoja jotka osoittavat selkeästi kieltolain toimimattomuuden.

Käyttäjän PekkaMansala kuva
Pekka Mansala

En ole poliitikko enkä narkomaani. Silti tuo porttiteoria tuntuu uskottavalta
https://www.hs.fi/tiede/art-2000006042450.html

Samoin linkitetty tutkimustulos. Ei ole väliä uskooko porttiin vai ei. Siihen kannattaa kuitenkin uskoa ja toimia, kuin siihen uskoisi. Ei kannata kaivaa verta nenästään.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Porttiteoria on jo vuosia sitten kumottu. Esim Kaarlo Simojoki sen myöntää samoin kaikki tutkijat.

Siihen uskoo enää ihmiset joilla ei ole huumeista mitään käsitystä.

Toi tutkimus johon viittaat on joiltain kohdin heikoilla jäillä.

Esimerkiksi he eivät ole mitanneet pitoisuuksi kannabiksesta joita ihmiset käyttävät. Ja tutkimuksessa kävi ilmi että kannabista ei suoraan tule psykoosia, se on yksi riskitekijä.

Ja olihan siinä muitakin kummallisuuksia.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Yksilön kannattaa ehkä toimia turhia riskejä välttäen. Politiikkaa ei kuitenkaan kannata tehdä väärien uskomusten, kuten porttiteorian, pohjalta. Silloin mennään metsään ja tuotetaan politiikka, josta aiheutuu turhia haittoja.

Itse tuohon tutkimukseen on todettava, että moninkertaistuminen toki kuulostaa kamalalta ja pelottavalta, mutta siitä puhuessa ei alkuunkaan oteta huomioon millainen riski alunperin on ennenkuin se tungetaan kertoimen läpi. Ja se riski ei ole suuri. Samalla tavalla jos minä ostan viisi lottoriviä yhden sijaan, mahdollisuus siitä, että minusta tulee lottomiljonääri jää vielä melkoisen pieneksi. Ja toki tulee myös ottaa politiikkaa tehdessä huomioon millä asian suhteen haavoittuvassa asemassa olevia nuoria saadaan parhaiten olemaan käyttämättä kannabista; Jenkeissä tähän asti sen ollaan todettu olevan kannabiksen laillistaminen.

"Following marijuana legalization, teen drug use is down in Colorado"
https://www.washingtonpost.com/news/wonk/wp/2017/1...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Jo vuonna 2010 vuonna kirjoitettiin näin ja tuosta on jo vedetty oikeat johtopäätökset.

Porttiteoria on huuhaata, eikä se alunperinkaan perustunut tutkimuksiin. Vain yhden miehen väitteeseen.

https://www.tiede.fi/artikkeli/uutiset/kannabis_tu...

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Porttiteoria on täysin epätieteellistä höpöä, eikä tuon tutkimuksen väitteet kestä tarkastelua, yksi väite on mm. että Amsterdamin psykoositapaukset puolittuisivat, jos vahvaa kannabista ei olisi. Kaupungissa missä Euroopan mittakaavassa on psykoositapauksien yleisyys alhaista.
Ei nämä ole mitään uskonasioita.
"What the medical community knows about addiction has evolved significantly since the 1930s, when a team of researchers introduced an early version of the gateway concept. Known as Stepping Stone Theory, it was based on the researchers’ observation that 100 percent of the heroin addicts they interviewed had first used marijuana. Their conclusion: Marijuana leads inexorably to heroin use."
https://www.nytimes.com/2017/12/07/well/live/a-com...
"The researchers suggested that if high potency cannabis was no longer available, the incidence of psychosis in Amsterdam would be expected to halve from 37.9 to 18.8 per 100,000 people per year, while in London, it would fall from 45.7 to 31.9 per 100,000 people per year.
The research follows observational studies which have supported a causal link between cannabis use and psychosis, although none has previously shown that patterns of cannabis use can influence rates of psychosis on a national level."
https://www.thejournal.ie/cannabis-psychosis-study...

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Mä en löytänyt mitään pitoisuuksia kyseisestä tutkimuksesta. Vain jossittelua.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #11

Noi väitteet oli muutenkin ihan tuulesta temattuja, joku proffa kerkes mediassa oikeen tätä tutkimusta kehumaan. Pitäsköhän tarkistaa onko sielläkin "huuhaasaari-syndrooma"? :P

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #12

Maikkarin uutisessa parikin hutkijaa hehkutti tutkimusta. Noloa

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset