TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Lääkärit määräsivät laillista lääkekannabista - Kela ahdistui

Kiitos Suomen kuvahti ja Aarno Malin, että toitte tämän suhmuroinnin esille. Tiedän monia lääkekannabis ihmisiä, joiden reseptiä ei ole uusittu ja tiedän monta ihmistä jotka hyötyisivät lääkekannabiksesta, mutta lääkärit eivät sitä uskalla määrätä Kelan ja Valviran pelosta johtuen.

On uskomatonta, että edelleen lääkekannabis on viranomaisille tabu, vaikka se on ollut laillista jo vuosikymmenen ajan. Luulisi että WHOn ja EUn suosituksia kuunneltaisiin myös Suomessa. Mutta näin asia ei taida olla.

Negatiivinen suhtautuminen kääkekannabikseen johtunee lähinnä kieltolaista ja myyteistä jotka elävät edelleen varsinkin vanhoollisten ihmisten päässä.

Taas hyvä syy kannabiksen laillistamiselle, se toisi laajan valikoimat lääkekannabista ihmisten saataville.

Iso luku suositus:

Lääkärit määräsivät laillista lääkekannabista, Kela lähetti oudon kirjeen: ”Uhkailtiin, että Kela toimittaa tiedot Valviraan”

 

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/laakarit-maarasivat-laillista-l...

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

10Suosittele

10 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (20 kommenttia)

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Hyvä, että Suomen Kuvalehti on ottanut asian julkisuuteen. Asian tila on nimittäin todella häpeällinen Fimean, Valviran, Kelan kannalta.

Tähän kuvioon oleellisesti kuuluu Fimea eli Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus. Jos lääkäri kirjoittaa kannabis-reseptin, niin Fimea ottaa kantaa joka ainoaan uuteen potilaaseen ja antaa tai ei anna lupaa lääkkeen määräämiseen. Vielä lisäksi mukana on sellainen byrokratian kukkanen, että myös lääkettä toimittavan apteekin pitää hakea lupa lääkkeen myymiseen kyseiselle henkilölle.

Kaiken takana on tietysti Valvira, joka uhkaa reseptejä kirjoittavia lääkäreitä lääkärin oikeuksien menettämisellä. Senpä vuoksi ani harva lääkäri ottaa tällaisen riskin. Kela on vielä lisäksi hämmentämässä soppaa.

Tästähän saa sellaisen kuvan, että kyseessä on maailman vaarallisimpiin kuuluvasta aineesta, jossa lääkärin osaaminen kyseenalaistetaan lääkkeen määräämiseen, vaan joku virkamies byrokratiassa tietää muka paremmin. Opiaatteja määrätään ja niidenkin tarpeellisuutta kipupotilaille kyseenalaistetaan.

Samaan aikaan muissa maissa kannabista on jo vapautettu ja vapautetaan kiihtyvällä vauhdilla viihdekäyttöön. Tämä kuvaa sitä ankeaa kipupotilaiden tilannetta, että he ovat heitteillä ja toisen luokan kansalaisia. Suorastaan irvokasta on, että samaan aikaan Helsinki tutkii lainvataisten kovien huumeiden piikityshuoneiden rakentamista.

Käykö tässä niin, että Suomessakin heiluri heilahtaa jälleen kerran toiseen ääriasentoon niin, että kannabis vapautetaan viihdekäyttöön, mutta kipupotilaiden lääkemääräykset ovat Fimean ja Valviran toiminnan johdosta täysin kiven alla.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ja kaiken tuon jälkeen jos ihminen saa luvan lääkekannabikseen, hän joutuu maksamaan siitä kovaa hintaa. Kiitos lääketukun ja yhden valmistajan monopolin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Käykö tässä niin, että Suomessakin heiluri heilahtaa jälleen kerran toiseen ääriasentoon niin, että kannabis vapautetaan viihdekäyttöön, mutta kipupotilaiden lääkemääräykset ovat Fimean ja Valviran toiminnan johdosta täysin kiven alla."

Toisaalta kipupotilaat hyötyisivät kannabiksen laillismisesta hyvin paljon. Kappas kuin tuo virkistyskannabis sopii mainiosti lääkekäyttöön myös.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Eroahan ei olisi, koska laatukriteerit olisi tarkat myös jos kannabis laillistetaan kokonaan. Lajikkeiden kirjo olisi myös huomattavasti suurempi, kuin nyt Bedrocanin, vaivaiset viisi lajiketta.
Erohan lääkekannabiksen ja katukannabiksen kanssa on tasalaatuisuuden, mm pitoisuuksien heittelyn muodossa, sitten kun ei ole laadunvalvontaa, ei ole tietoa homeista, tai lannoite-, hyönteismyrkky- yms jäämistä.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

Jep. Itse en edes näe syytä, miksi pitäisi puhua erikseen lääkekannabiksesta ja virkistyskannabiksesta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Suorastaan irvokasta on, että samaan aikaan Helsinki tutkii lainvataisten kovien huumeiden piikityshuoneiden rakentamista."

En näe tässä mitään irvokasta. Huumehaittoja pitää minimoida ja piikityshuoneet ovat siihen oiva keino. Irvokasta on se että huumeiden käyttö on laitonta ja se että haittoja ei haluta oikeasti minimoida.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

”Minulla on potilaita, joilla olen nähnyt elämänlaadun paranevan, ja muut lääkkeet ovat jääneet pois”, sanoo toinen SK:n haastattelema lääkäri.

Hänen mukaansa kannabis on pitkäaikaisen kivun hoidossa muita vaihtoehtoja turvallisempi.

”Enemmän ongelmia potilaat kokevat opiaateista ja Lyricasta. Lyricasta vieroittautuminen on tosi vaikeaa. Ihmisiä on ollut metadonivieroituksessa opiaattien takia.”

----

Kertoo paljon ilmapiiristä, että totuuksia puhuvat lääkärit esiintyvät nimettöminä. Toki iso osa ongelmaa on (myös SK:n jutussa mainittu) se, että aina harvempien ja harvempien lääkäreiden kirjoittaessa kannabisreseptejä ovat heidän nimensä tietona kultaakin kalliimpia potilaille.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell

Täysin naurettavaahan tuo on. Hinnat lääkekannabiksessa ovat kuitenkin käsittääkseni sellaisia, ettei niitä Erkkikään huvikseen ja ilman tarvetta vetele kun vastaavaa tavaraa saisi laittomasti suht helpolla ja murto-osien hintaan. Poikkeuksena tietysti mahdollisesti tosiaan, jos joku sitä sosiaalituella saisi, mutta taitaa mennä aika minimaaliseksi noista se porukka, jolla sitten on varaa yksityislääkäreillä ravata reseptiä lypsämässä, eli ilmiö lienee enemmän teoreettinen. Haitatkin ovat minimaaliset noihin uutisessa mainittuihin vaihtoehtoihin, eli opiaatteihin ja Lyricaan, verrattuna. Tiedä sitten mitä aineita virkamieskoneisto itse vetelee tuollaisen aivottomuus- ja vainoharhatason saavuttaakseen. Liekö kyse sitten siitä että päättävillä palleilla istuu joitain, jotka sotkevat oman ideologiansa objektiivisen päätöksenteon sekaan.

Käyttäjän mukitalo kuva
Veikko Mäkitalo

Vaikka en olekaan viihdekäytön sallimisen kannalla, lääkekäyttö pitäisi sallia välittömästi. Uusi Nokia rekrytoida kasvihuoneet ja vastaavat tuotannon aloittamiseen. Esm pienpanimot, palkittuja whiskejä, korkealaatuista humalalajeja, kuminan maailmanmarkkinaherruus jne Kieltolakipaskaa, mitään ei ole opittu. Mutta ilmastonmuutos??????

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Lääkekäyttö on laillista. Sitä ei vaan juuti kukaan lääkäri määrää. Lisäksi lääkärien tiedot ovat 60 luvun huumevalistuksesta ilmeisesti otettu, hankittu.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Samaan aikaan Tanskassa ihmiset saavat lääkekannabista ja lääkekannabiksen viljely tuo rahaa valtiolle.

Tämä kasvin viljely alkoi vasta nyt talven aikana. Se tuo Tanskalle vientituloja 1 Mrd €/v. jo 2020-21 tienoilla plus 800 uutta työpaikkaa. Me osattaisiin tämän viljely hyvin. Suomi jäi taas junasta. #MMJ #lääkekannabis @SuomenEduskunta @Fimea https://t.co/aHocqXrVAa

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Viennistä puhumattakaan, niin kotimaiset potilaat saisivat lääkkeensä vihdoin inhimillisemmin hinnoin kun eivät olisi enää Bedrocanin ja Tamron monopolin varassa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Vain 800 työpaikkaa? Kuullostaa jotenkin olevan tosi alakanttiin, vaikka viljely ja esim trimmaus olisi automatisoitua (olipa muuten vehkeet taas kehittynyt mitä Spannabiksessa muutama viikko sitten mulkoilin).

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tuo on varmaan aluvaiheen arvio. Luulen että,tulee suoraan ja välillisesti työllistämään enemmän ihmisiä.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen Vastaus kommenttiin #17
Käyttäjän pii3719 kuva
Pertti Ikonen

Ei ole varmaan salaisuus että Suomessa ministeriöihin ja valvoviin viranomaisiin on pesiytynyt väärällä tavalla ajattelevia toimijoita. He jotenkin kokevat omista näkökohdistaan sen mitä virassaan ja toimessaan toteuttavat. Lisäksi heidän lakien tulkinnat perustuvat edellämainittuun. Itse uskon, että uskonnollisten järjestöjen jäsenet ovat yksi suurimmista jarruista edetessä nykyaikaiseen Suomeen.

Käyttäjän AnssiPajala kuva
Anssi Pajala

"Itse uskon, että uskonnollisten järjestöjen jäsenet ovat yksi suurimmista jarruista edetessä nykyaikaiseen Suomeen."

Ovat ja ovat aina olleet. Oli kyse sitten tasa-arvosta, vähemmistöjen oikeuksista, yksilön itsemääräämisoikeudesta tai mistä tahansa.

Uskonnon ja politiikan liitto on ihmiskunnan historian pahin aikaansaannos.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Juuri noin. Siksi itse kannatan että valtio irroitetaan kirkosta täysin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Itse uskon, että uskonnollisten järjestöjen jäsenet ovat yksi suurimmista jarruista edetessä nykyaikaiseen Suomeen."

Samaa itse ajattelen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset