Joku mättää suomalaisessa huumepolitiikassa

Yksi mikä mättää on käyttöstä rankaiseminen. Toinen asia on että huumehaittoja ei todellisuudessa haluta vähentää. Laki ei tunne termiä huumehaittojen minimointi.

 

Käytöstä rangaistaminen ei vähennä käyttöä yhtään. Tämän lisäksi huumeiden kieltolaki on tuottanut satoja uusia aineita markkinoille.

"Huumausaineiden käyttö on ollut rangaistavaa 60-70-luvun taitteesta alkaen. Ei ole mitenkään voitu todistaa, että laki olisi kyennyt vähentämään käyttöä tai estämään käytön jatkuvaa kasvua. 90-luvulla tuli nopea nousu, ja senkin jälkeen huumeiden käyttö on yleistynyt koko ajan, Tammi sanoo."

 

Tilastoista voi kyllä todistaa haittojen lisääntymisen, osa niistä on lain tuomia lieveilmiöitä, kuten velan perintä väkivaltaa käyttäen,uusien liivijengien saapumisen Suomeen yms..

 

Koska THL ottaa rangaistusten poistoon virallisen kannan, mikään nimittäin ei sitä tue.

Lisää muista haitoista voit lukea täältä:

THL:n asiantuntija poistaisi huumeiden käyttörikoksen rikoslaista: ”Merkinnällä rikosrekisterissä voi olla dramaattiset vaikutukset”

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/201803312200849586?fbclid=IwAR1adQd1i…

TeppoSyvril
Espoo

Sydäntä lähellä on päihdepolitiikka, lääkekannabis,virkistyskannabis,
ympäristö,luonto,jokamiehenoikeudet,eläinten hyvinvointi,syrjäytyneet ihmiset,nuoret ja lapset, ihmisoikeudet,tasa-arvo, tietoturva,sananvapaus, maalaisjärjen käyttö ja vastuu sanoistaan mitä puhuu tai kirjoittaa.

Vihreralan ammattilainen.

P.s joskus tekstit sekavia ja täynnä kielioppi ja kirjoitusvirheitä. Suurin syy siihen ei ole kannabis tai alkoholi. Se on aivovamma jota kutsutaan lukihäiriöksi.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu