TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Yhteiskuntatieteilijän vastine kipuprofessorin kolumniin kannabiksesta

Nykyisin edes kipuprofessori ei voi mitä tahansa soopaa kannabiksesta kirjoitella tai kukaan muukaan. Valistuneen ihmiset huomaavat sumutuksen ja iskevät takaisin faktoilla. Se on hieno asia. Myöskään poliitikot eivät voi höpistä kannabiksesta vanhoja myyttejä,porttiteoriaa. Valitettavasti sellaisia poliitikkoja meillä valitettavasti edelleen on.

Nyt odotellaan vastaako Kalso vai jatkaako samalla hämmentävällä, vääristävällä linjallaan.

Lukusuositus:

Lääke, huume vai tulevaisuuden teknologia? Yhteiskuntatieteilijän vastine kipuprofessorin kolumniin kannabiksesta

https://www.bioetiikka.fi/?p=1707

Tuo loistava kirjoitus on vastaus tähän sekavaa Eija Kalson kirjoitukseen:

Pro­fes­so­ri Eija Kal­so: Kan­na­bis tuo voit­to­ja ja ison las­kun

https://www.helsinki.fi/fi/uutiset/terveys/professori-eija-kalso-kannabi...

Täälläkin puheenvuoron kommenteissa saa usein lukea harhaisia mielikuvia kannabiksesta, jotka ihminen on tuottanut oman mielukuvituksensa voimalla, faktoista viis.

Kannabiksesta puhuminen ei nykypäivänä voi olla tabu. Ja vaikka siitä itse paljon kirjoitan se ei tarkoita että olisin päihdemyöteinen, olen realisti.

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

4Suosittele

4 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän sarilait kuva
Sari Laitinen

"Kannabiksesta puhuminen ei nykypäivänä voi olla tabu. Ja vaikka siitä itse paljon kirjoitan se ei tarkoita että olisin päihdemyöteinen, olen realisti."

Kannabiksen vapauttamista puolustaessani olen monesti törmäännyt tuohon asenteeseen, että olen itse huumeidenkäyttäjä. Tosiasiassa viimeisimmästä pössyttelykerrastani on aikaa lähemmäs 20 vuotta. Tarkkaa aikaa en osaa kertoa.

Lopetin pössyttelyn niinkin proosallisesta syystä ettei se sopinut itselleni. Tuo ei kuitenkaan ole mikään syy kieltää pössyttelyä muilta aikuisilta ihmisiltä. Niin kauan kun toisia ei vanhingoiteta, kukin eläköön tavallaan.

PS. Mahdolliset kirjoitusvirheet johtuvat saunakaljoista, joita ostin lähikaupasta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

"Kannabiksen vapauttamista puolustaessani olen monesti törmäännyt tuohon asenteeseen, että olen itse huumeidenkäyttäjä"

Toi on valitettavan yleistä, tarkoituksena vain leimata keskustelija. Tai viedä keskustelu sivuraiteelle. Yleensä noita kommentteja tulee ihmisiltä jotka aiheesta ei tiedä mitään todellista.

Käyttäjän aveollila1 kuva
Antero Ollila

Kannatan lääkekannabiksen laillistamista, koska Valvira ja Fimea käytännössä estävät lääkäreiden kannabis-reseptien kirjoittamisen. Kaiken taustalla on Kalso.

Kalson kirjoitus sisältää useita asiavirheitä. USA:n opioidi-kuolemat tuskin johtuvat lääkäreiden kirjoittamita resepteistä, vaan ihmisten hankkimista laittomista opioideista. On outoa logiikkaa Kalsolta vedota opioidi-kuolemiin, kun puhutaan lääkekannabiksesta, joka aiheuttaa niitä olemattoman vähän.

Yksi seikka tässä lääkekannabis-jutussa jää maallikolta helposti huomaamatta. Se on se, että lääkekannabista ei voi patentoida, joten lääkefirmat ovat ulkona tästä kuviosta. Lääkärit ovat tunnestusti aika lailla sidoksissa lääkefirmoihin ja heillä on myös sellainen perusasenne, että ollakseen kunnon lääke, sen täytyy olla synteettisesti valmistettu tuote.

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

"Se on se, että lääkekannabista ei voi patentoida, joten lääkefirmat ovat ulkona tästä kuviosta".
Totta. Kannabis on kasvi, joten patentointi on mahdoton. Ja tämähän lääkeyhtiöitä harmittaa siinä määrin, että vastustus laillistamiselle on kovaa ja valheellista. Raha on heille ihmisen hyvinvointia tärkeämpi.
Raha, raha, raha. Tämä planeettakaan ei ole kapitalisti-porvarien mielestä rahaa tärkeämpi.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

"On outoa logiikkaa Kalsolta vedota opioidi-kuolemiin, kun puhutaan lääkekannabiksesta, joka aiheuttaa niitä olemattoman vähän."
Kannabiksen myrkytys-, tai yliannostuskuolemia ei tunneta tiedemaailmassa - käytännössä mahdotonta, mutta kannabiksen laillistamisen on huomattu olevan tehokkain tapa laskea opioidien väärinkäyttöä ja kuolemia.
"The opioid overdose epidemic is arguably the worst public health crisis in U.S. history. At the time of this publication, more people are dying than at the peak of the AIDS epidemic, and for the first time, drug overdoses outnumber automobile and handgun deaths.165 A continental crisis of this magnitude warrants the immediate implementation of novel strategies that prevent opioid misuse, overdose, and death.
Growing pre-clinical and clinical evidence appears to support the use of cannabis for these purposes. The evidence summarized in this article demonstrates the potential cannabis has to ease opioid withdrawal symptoms, reduce opioid consumption, ameliorate opioid cravings, prevent opioid relapse, improve OUD treatment retention, and reduce overdose deaths. Cannabis' greatest potential to positively impact the opioid epidemic may be due to its promising role as a first line analgesic in lieu of or in addition to opioids. The comparative efficacy of cannabis alone or in conjunction with current medication-assisted OUD therapies is not well characterized. However, no other intervention, policy, pharmacotherapy, or treatment paradigm has been as impactful as cannabis legislation has been on the rates of opioid consumption, overdose, and death."
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6135562/

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset