TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Viro aikoo laskea alkoholiveroa - Matkustajatuonti kääntyy nousuu

Jos Viron uusi hallitus menee läpi, niin alkoholin verotusta lasketaan. Tämä todennäköisesti tarkoittaa sitä, että matkustajatuonti lähtee nousemaan. Se on Viron kannalta hyvä, mutta Suomen kannalta huonoa asia. 

Viron vaaleissa alkoholin verotus oli pinnalla ja syystäkin. He menettivat valtavasti turisteja, siis suomalaistan tuoman rahan. 

 

Suomessa päihdepolitiikka on vanhoollista ja holhoavaa. Tämän on saatava muutos.

Viro on siis menettänyt verotuloja huonon politiikan seurauksena, eli haittojen hoitamiseen on jäänyt vähemmän rahaa.

 

Päihteitä pitää verottaa järkevästi, myös laittomat päihteet pitää ottaa verotuksen piiriin, jotta haittojen kustannuksiin saagdaa lisärahaa.

"Iso vaaliteema

Alkoholivero oli yksi isoista vaaliteemoista Virossa. Viime vaalikaudella alkoholiveroa oli korotettu. Tavoitteena oli tuolloin saada lisätuloja valtiolle.

Tavoitteissa ei kuitenkaan onnistuttu, vaan virolaiset ja suomalaiset lähtivätkin Viron sijaan alkoholiostoksille Latviaan."

Virossa tekeillä täyskäännös alkoholiverotukseen, syynä hyytynyt viinaralli – yksi kuva kertoo karusti, miksi suomalaiset suuntaavat Latviaan

https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000006062644.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

1Suosittele

Yksi käyttäjä suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelija

NäytäPiilota kommentit (5 kommenttia)

Käyttäjän jgagarin56 kuva
Juha Kuikka

Suomi tulee tuossa projektissa myös auttamaan Viroa. Orpohan on esittänyt alkoholiveron korotusta entisestään Suomessa. Kumma, että kaikista puolueista paljastuu hiukan raaputtamalla himoverottaja.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kumma myös että ei tajuta sitä, ettei nuo veronkorotukset tuo lisää valtion kassaan, ainakaan Suomen valtion. Tässä näkee, miten sinänsä simppeliä päihdepolitiikan tekeminen olisi, jos se olisi pragmaattista, eikä perustuisi perusteettomiin pelkoihin. 0.8% keskustelua oli suorastaan hupaisaa seurata, Saarikolle ihan omantunnonkysymys, mutta 30% korotos lääkkeiden omavastuuseen joka oikeasti on kansanterveydellisesti todella ongelmallinen päätös ei hetkauttanut juuri ketään.

Käyttäjän jockerantanen kuva
Jocke Rantanen

Juu, Suomi rahoittaa Viron alkoholistien hoitoa.

Suomen pitäisi tehdä kuten Donald Trump ja esittää Virolle että jos se ei lopeta alkoholiverolla keinottelua niin Suomi asettaa rangaistusveron Virosta tuotavalle alkoholille.
Näin saataisiin rahaa suomalaistenkin alkoholistien hoitoon.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Trumpetistikin vielä, Jocke kamoon. Mites on tariffit mennyt? Mites välivaalit? Mites ennusteet? Winning bigly?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi Suomen pitäisi puuttua Viron asioihin? Millä oikeuksilla?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset