TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

13kg kokaiinia, josta poliisi sai 800g takavarikkoon

Kyllä on tehokasta toimintaa. Toki voi kyseenalaistaa noi poliisin arviot määristä. Näyttää siltä että tuurilla on iso osuus takavarikoiden onnistumisissa. Ei tuo poliisin toiminta kovin tehokasta ole. Mutta se ei ole yllätys. Onhan jo maailmalta nähty, että huumeiden vastainen taistelu on hävitty.

Miljardien bisnes korruptoi poliisia,virkamiehiä,ammattirikolliset soluttautuvat esim lentokentille, kuten Ruotsissa on käynyt. Huume sotaa ei voi voittaa muuten kuin laillistamalla ne. 

Poliisi ja tulli saa murusia maahan tuoduista huumeista haltuunsa. Eikä resursien lisääminen tule tilannetta muuttamaan.

https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000006066412.html

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

0Suosittele

Kukaan ei vielä ole suositellut tätä kirjoitusta.

NäytäPiilota kommentit (12 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onhan ne yhden lastin saanut takavarikkoon. Toki poliisi myöntää, että sillä ei ole mitään merkitystä:

"Kun [erä] jää kokonaisena, niin korvaava lasti on tulossa. Kyse on väliaikainen tilannehäiriö, valitettavasti, Pälvi Suokas Hämeenpoliisilaitokselta kommentoi takavarikon merkitystä Suomen huumemarkkinoille."

https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/mtv-paikalla-p...

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Ei kai me Tepe kaikkia huumeita laillisteta?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Miksi ne pitäisi pitää laittomana? En ymmärrä miksi rikollisten rahoittaminen on monilli niin tärkeää kun samaan aikaan haittojen maksu jää veronmaksajille.

Käyttäjän majuripasi kuva
pasi majuri

Niin kauan kuin täällä ei osata edes viinaa ottaa, miten luulet että pellervot osaavat vetää mitä erikoisimpia ja vaarallisimpia aineita?

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #4

Viinahan on yksi vaarallisimpi laillisia huumeita. Kaikkea voi toki käyttää kohtuudella. Iso ongelma on epäpuhtaat aineet sekä perinteisten huumeiden rinnalle tulleet muuntoaineet.

Kiellot eivät ole toiminut, enimmäkseen lisäävät haittoja, jotka me veronmaksajat maksamme.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva Vastaus kommenttiin #4

Suurin osa ns. vaarallisten laittomien päihteiden vaaroista liittyy siihen, että kuluttajalla ei ole mahdollisuutta tietää niiden pitoisuutta ja/tai mahdollisia jatkeaineita. Yliannostuksen vaara on todellinen jos pitoisuus on suurempi kuin luultu tai aine onkin muuta (esim. fentanyyliä heroiinin sijaan) kuin luvattu. Jos koksupaketeissa olisi ilmoitettu pitoisuus, niin yliannostusten määrä romahtaisi.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #6

Juuri näin. Jatketut aineet myös on iso riski terveydelle.

Käyttäjän RikuJungell kuva
Riku Jungell Vastaus kommenttiin #4

Ei rikollisten käsiin kannata jättää yhtään sen enempää bisneksestä kuin on aivan pakollista. Huumeiden laillistaminen ei kuitenkaan vielä tarkoita sitä, että niitä myydään kelle vain, kuinka paljon vain, missä vain jne, vaan asiaan tulee itsestäänselvästi erilaisia rajoituksia aineen ominaisuuksien, vaarallisuuden yms mukaan. Eihän meillä myydä edes energiajuomia ilman että niissäkin on olemassa tiettyjä rajoituksia ainakin osassa kaupoissa, eli on täysin mahdotonta että niin toimittaisiin minkään huumeenkaan suhteen.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä Vastaus kommenttiin #7

Hyvä muistutus. Varsinkin kun kohta joku vetää lapsikortin esiin.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

käyttämisen rangaistaminen tulee myös myös kalliiksi mikäli see aiheuttaa syrjäyttämisen yhteiskunnan ulkopuolelle. 1.2 miljoonaa euroa per henkilö. Se on surullista ja täysin tarpeetonta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Pankit eivät oikeasti pitää mistä raha on peräisin

"Toimittaja ja kirjailija Roberto Savianon mukaan rikollisjärjestöjen vahvuus perustuu väkivaltaan ja huumeisiin. Rikollisella rahalla voidaan ostaa maksuvalmiutensa menettäneitä pankkeja ja yrityksiä."

https://www.hs.fi/kulttuuri/art-2000006065729.html

Käyttäjän escobar196703 kuva
Esko Ohramaa

Huumausaineiden myynti on jo poikinut rahaa niin paljon, että talousrikoksiin on valmiudet. En uskalla edes kuvitella mitä rikollisjärjestöt keksii seuraavana. Otteet kovenee, se on aivan varma.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset