TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kela,Valvira,Fimea pakottaa ihmiset laittomaan toimintaan

Kyse on siis lääkekannabis ja reseptien peruuttaminen vaikka kannabis on toiminut mainiosti lääkkeenä. Uskomatonta toimintaa. Samaa aikaan lääkärit ovat pelko perseessä ja eivät uskalla määrätä kannabista. Sensijaan suosittelevät ihmisten hankkivan sitä laittomasti.

Suomessa supistetaan lääkekannabiksen saatavuutta kun muualla maailmassa sen käyttö lisääntyy ja hyödyt ollaan huomattu.

Miksi ja ketkä ovat vastuussa Suomessa tästä asiasta ja mitkä ovat syyt alasajaa låäkekannabiksen saatavuus?

Iltalehden juttu aiheeseen liittyen.

 

Sormensa menettänyt Liisa on kärsinyt koko ikänsä kivuista: Kannabis auttoi, kunnes lääke evättiin tylysti

 

https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/88aef433-7416-4de8-90f8-4cf5aec3721d

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

5Suosittele

5 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (7 kommenttia)

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Suosittelen lukemaan myös tämän:

Kelan ”infokirje” lääkekannabiksesta oli sitä mitä lääkärit väittivätkin – Kelan kanta pysyy: tarkoitus ei ollut puuttua työhön
SK:n haltuunsa saamassa kirjeessä todetaan muun muassa, ettei kannabiskasvin käytöstä ole tutkimusnäyttöä minkään sairauden hoidossa.

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/kelan-inf...

Kela siis suorastaan valehtelee kannabiksen lääkehyödyistä. Törkeää.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

10½v lääkekannabis laillista ja vaan vaikeammaksi menee. Käsittämätöntä.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Ihan sairasta toimintaa viranomaisilta.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Tähän loistavaan juttuun myös Iltalehti heräsi.

Lääkärit määräsivät laillista lääkekannabista, Kela lähetti oudon kirjeen: ”Uhkailtiin, että Kela toimittaa tiedot Valviraan”

https://suomenkuvalehti.fi/jutut/kotimaa/laakarit-...

Käyttäjän OPM kuva
Jani Virta

Hyvä artikkeli, kannattaa lukea. Pari mielenkiintoista poimintaa siitä:

"”Enemmän ongelmia potilaat kokevat opiaateista ja Lyricasta. Lyricasta vieroittautuminen on tosi vaikeaa. Ihmisiä on ollut metadonivieroituksessa opiaattien takia.”"

"Lyrica on reilut kymmenen vuotta sitten markkinoille tullut lääke, jonka piti olla turvallinen. Sen kuitenkin huomattiin aiheuttavan negatiivisia sivuvaikutuksia ja riippuvuutta."

Lyrica oli useana vuonna kymmenen myyntituotoiltaan merkittävimmän lääkkeen joukossa Suomessa. Sen päihdekäyttöpotentiaali on erityisesti sekakäytössä merkittävä, samoin sen riskit ja haitat. Tunnen henkilökohtaisesti muutamia narkomaaneja ja he pitävät Lyrica-riippuvuutta yhtenä kovimmista riippuvuuksista, jotkut ovat kuulemma verranneet Lyrican vieroitusoireiden kovuutta heroiinin vastaaviin. Sillä erotuksella että "Lyricaviekkarit" kestävät kauemmin. Lyrica oli huippumenestynyt lääke erityisesti siksi että sekakäyttäjät ja narkomaanit saivat siihen helposti aikoinaan reseptin ja se soveltui päihdekäyttöön. Lyrica (pregabaliini) on suomalaisissa huumausainekuolemissa hyvin yleinen löydös yhtenä vaikuttavana aineena (usein alkoholin, buprenorfiinin ja "bentsojen") kanssa.

"Helmikuussa 2019 Euroopan parlamentti hyväksyi päätöslauselman, jossa muun muassa halutaan lisää rahoitusta lääkekannabiksen tutkimukseen ja kehotetaan jäsenmaita purkamaan esteitä, jotka haittaavat kannabiksen käyttöä lääkinnällisiin tarkoituksiin."
Ja Suomessa pyritään mahdollisimman tehokkaasti estämään että lääkekannabista ei kukaan pystyisi käyttämään. Hieman on Eu:n ja suomen viranomaisten tavoitteet ristiriidassa.

Käyttäjän juholeppanen kuva
Juho Leppanen

Kiitos, että yrität herättää tästä asiasta tietoisuutta, Teppo. On tämä nyt hemmetti soikoon uskomaton viranomaiskyttäämisen ja -alamaisuuden maa. Kansalaistottelemattomuutta peliin!

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Kiitos.

Onhan tämä hyvin omituinen yhtälö

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset