TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Yhä useampi saa leipänsä kannabisalalta – laillisesti

Nyt Suomi, poliitikot herätys!

Suomessa tapahtuisi samoin. Jos kannabis olisi laillista. Lisäisi siis työlllisyyttä. Nythän laiton kannabis lisää poliisin ja oikeusistuinten työtä. Niiden resurssit voisi suunnata järkevämpään toimintaa.

 

Laillinen kannabis luo työtä,investointeja,hyvinvointia siis.

Haitat joita joillekin kannabis tuo on marginaalisia hyötyihin nähden.

 

Talouselämä:

The New York Times: Yhä useampi saa leipänsä kannabisalalta – laillisesti

https://www.talouselama.fi/uutiset/te/d8ea0d0b-4583-408a-bdf7-fe9609c7c3ef

Piditkö tästä kirjoituksesta? Näytä se!

3Suosittele

3 käyttäjää suosittelee tätä kirjoitusta. - Näytä suosittelijat

NäytäPiilota kommentit (8 kommenttia)

Käyttäjän ToniVoutilainen kuva
Toni Voutilainen

Pörssiin listatut Kanadalaiset kannabis yhtiöt ovat kymmenien miljardien arvoisia, ja näistä firmoista tulee tulevaisuudessa todella todella isoja. Ne ovat jo nyt Euroopan markkinoilla ja tulevat kyllä ne pysyvästi valtaamaan, koska Euroopassa ei saa näitä perustaa vielä, ja kun saa niin on jo liian myöhäistä kilpailla heitä vastaan. Työllistävät myös pelkästään suorasti tuhansia henkilöitä

https://finance.yahoo.com/quote/WEED.TO?p=WEED.TO Canopy Growth 22 miljardin market cap

https://finance.yahoo.com/quote/ACB.TO?p=ACB.TO&.t... 13 miljardin market cap

Hölmöyttä tätä kieltolakia on jatkaa, varsinkin kun jokainen jolla on silmät päässä tietää että se ennen myötä vapautuu. Jääpähän tämäkin "kultaryntäys" suomalaisilta näkemättä.

Käyttäjän JuhoPalmroos kuva
Juho Eeva

Poliisin resurssit olisi toki kohdennettava paremmin, mutta valitettavasti kotikasvattajien bustaaminen on helpompaa, turvallisempaa ja yhtälailla huumausainetilastoja paisuttavaa - ja siten määrärahoja turvaavaa - kuin oikeiden rikosten selvittäminen.

Käyttäjän LeoMirala kuva
Leo Mirala

Kyllä monet saavat elantosa huumeiden välityksestä. Lisäksi suuri joukko poliiseja ja oikeuslaitosta, sosiaalihuolto, sairaalat. Ilmeisesti tuhannet työpaikat menetettäisiin jos ei olisi laitonta huumeiden välitystä ja käyttöäa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Poliisin resursseista kolmasosa menee huumevalvontaan, joka on täysin tehotonta, olisi varmaan parempi kohdentaa nämä johonkin muun rikollisuuden alan tutkintaan ja laillistaa huumeet? Ei muiltakaan hommat loppuisi, jäisi vaan resursseja järkevämpään.

Käyttäjän allsynergy kuva
Rami Ovaskainen

Ymmärrän taustat mikseivät poliitikot kannata laillistamista, mutta onhan tuokin taas menetetty mahdollisuus. Ihan hyvin nähdään mihin kehitys on menossa eikä Suomi ole valmis tienaamaan.

Käyttäjän taistolainen kuva
taisto vanhapelto

Hyvin usein liikenneonnettomuuksia tutkittaessa havaitaan kolaroineen käyttäneen kannabista, alkoholia ja jotain muuta kamaa. En tiedä kuinka kauan kannabis säilyy elimistössä.

Jos emme eläisi nykyisenkaltaisessa varsin teknisessä ja lähes kaikissa ammateissa hyvää tarkkaavaisuutta vaativassa ajassa, kannabishöyryisistä ei olisi paljon vahinkoa: hevonen ei juokse vaarallisen kovaa ja tuo jopa sammuneen kuskinsa kotiin; pilvessä olija ei painaisi väärää kytkintä jne.

Ehkä kaikki maailman kannabisriippuvaiset voisivat littyä yhteen ja perustaa johonkin autiohkoon maailmankolkkaan ikioman siirtokunnan, mihin olisivat tervetulleita kaikki kannabisaatteeseen vihkiytyneet elämään onnellisesti yhdessä. Siirtokunnan nimi voisi olla vaikkapa Onnen maa.

Käyttäjän AnttiMikkonen1 kuva
Antti Mikkonen

Kannabis näkyy pitkäänkin elimistössä, mutta onneksi tästä on rattijuopumuksen osalta KO:n ennakkopäätös.
"A oli kuljettanut henkilöautoa käytettyään joitakin päiviä aikaisemmin kannabista. A:n veressä oli ajon jälkeen ollut sellaista kannabiksen vaikuttavan aineen aineenvaihduntatuotetta (karboksitetrahydrokannabinolia), jolla ei ole vaikutusta ajokykyyn. A ei ollut syyllistynyt rattijuopumukseen."
https://korkeinoikeus.fi/fi/index/ennakkopaatokset...
"Jos emme eläisi nykyisenkaltaisessa varsin teknisessä ja lähes kaikissa ammateissa hyvää tarkkaavaisuutta vaativassa ajassa, kannabishöyryisistä ei olisi paljon vahinkoa: hevonen ei juokse vaarallisen kovaa ja tuo jopa sammuneen kuskinsa kotiin; pilvessä olija ei painaisi väärää kytkintä jne."
Eihän laillistaminen nyt sitä tarkoita, että päihtyneenä saa töissä, tai liikenteessä olla, en tajua mistä tämä käsitys tulee että "sitten lentokapteenitkin lentää pilvessä". Eikä kannabiksen kohtuukäyttö näy toiminnassa, tai käytöksessä millään lailla.
"Ehkä kaikki maailman kannabisriippuvaiset voisivat littyä yhteen ja perustaa johonkin autiohkoon maailmankolkkaan ikioman siirtokunnan, mihin olisivat tervetulleita kaikki kannabisaatteeseen vihkiytyneet elämään onnellisesti yhdessä. Siirtokunnan nimi voisi olla vaikkapa Onnen maa."
Kanada? Jenkit myös laillistaa liittovaltion tasolla pian, Meksiko, Luxemburg, Espanja jne, kyllä se Hölmöläkin perässä tulee.
Kannabisriippuvuus on psyykkistä, fyysistä riippuvuutta kannabis ei aiheuta.
https://thl.fi/fi/web/alkoholi-tupakka-ja-riippuvu...
Harvinaisen heikot argumentit sinulla Taisto.

Käyttäjän TeppoSyvril kuva
Teppo Syvärilä

Onneksi suurin osa kannabiksen käyttäjistä osaa olla ajamatta päihtyneenä. P.s kannabis aiheuttaa riippubuutta hyvin vähän.

Jännää etyä kuvittelet että ihmiset menisivät päihtyneenä töihin eihän näin käy alkoholin kohdalla, miksi kannabiksen käyttäjät niin tekisivät?

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset