TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Uusi Suomi - Uutiset

Julkaise syötteitä
Updated: 47 min 45 s sitten

Jussi Halla-aho vastaa Husu Husseinin ulostuloon – vertaa muslimien yleistämiseen

5 tuntia 20 min ago

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho kommentoi Facebookissa sdp:n kuntapoliitikko Abdirahim ”Husu” Husseinin kannanottoa perussuomalaisista ja puolueen äänestäjistä.

”Oikeusvaltiossa on ensiarvoisen tärkeää, että laki suojelee kaikkia yksilöitä ja ryhmiä samalla tavalla”, Halla-aho kirjoittaa.

Hussein al-Taee kertoo kärsimyskorvauksestaan: Vajaat 1000 €/kk, ”maksettu vuodesta 2016”

5 tuntia 52 min ago

Sdp:n kansanedustaja Hussein al-Taee tarkentaa Uudelle Suomelle tietoja koskien hänen saamaansa kärsimyskorvausta. Asia nousi esille maanantaina al-Taeen STT:lle antamassa haastattelussa.

Oikeustieteen tohtori: Husu Husseinin tviitti perussuomalaisista tuskin johtaisi tuomioon – ”Laajassa mielessä vihapuhetta”

6 tuntia 12 min ago

Työelämäprofessori, oikeustieteen tohtori ja asianajaja Toni Malminen ei usko, että Abdirahim ”Husu” Husseinin tviitti johtaa rikostuomioon. Malminen ei näe, että rikoslain tunnusmerkistöt täyttyisivät.

Boris Johnson nousee pääministeriksi – sai 92 153 ääntä, puhuu ”uinuvasta jättiläisestä”

6 tuntia 39 min ago

Boris Johnson nousee odotetusti Ison-Britannian konservatiivipuolueen johtoon. Johnson löi nykyisen ulkoministerin Jeremy Huntin konservatiivien jäsenäänestyksessä reilulla enemmistöllä. Huomenna keskiviikkona hän saa tehtäväkseen muodostaa hallituksen.

Jäsenten postiäänestyksessä hän sai 92 153 ääntä, kun haastaja, ulkoministeri Hunt keräsi 46 656 ääntä. Tulos noudatteli mielipidemittausten ennakoimaa jakaumaa.

Palkkatukeen tulossa lakimuutos – Työministeri Timo Harakka paljasti 3 hallituksen keinoa työllisyyden nostamiseksi

8 tuntia 3 min ago

Työministeri Timo Harakka (sd) esitteli tänään tiedotustilaisuudessaan ensitoimiaan, joilla työllisyysastetta pyritään nostamaan Suomessa. Rinteen hallituksen tavoitteena on 75 prosentin työllisyysaste ja vähintään 60 000 uutta työllistä vuoteen 2023 mennessä. 

Kokoomuksen kansanedustaja: ”Lehmiä pidetään ympäri vuoden ahtaissa sisätiloissa – tuntuu pahalta”

10 tuntia 10 min ago

Oppositiopuolue kokoomuksen kansanedustaja Mia Laiho herättelee blogissaan keskustelua lehmien oloista. Antti Rinteen (sd) hallituksen ohjelmassa linjataan, että uusien parsinavettojen rakentamisesta luovutaan, mikä Laihon mukaan on kannatettava asia.

”Kuitenkaan siellä ei esimerkiksi otata lainkaan kantaa siihen, että lehmien olisi päästävä ulos myös pihattonavetoista”, Laiho kirjoittaa.

Perussuomalaisten äänestäjiä kuohuttava Husu Hussein: ”En aio perääntyä!”

11 tuntia 15 min ago

Helsinkiläinen kaupunginvaltuutettu Abdirahim ”Husu” Hussein (sd) kommentoi Twitterissä lyhyesti kuohuntaa, joka liittyy hänen aiempaan tviittiinsä perussuomalaisista ja puolueen äänestäjistä.

Hussein kertoo olevansa median tavoittamattomissa matkoilla.

”Kaikki mitä oon kirjoittanut/kirjoitan aiemmin/jatkossa ovat vain ja ainoastaan mun näkemykset. Ne eivät edusta puolueeni, muslimeita, somalialaisia saatikka muita maahanmuuttajia. Seison sanojeni takana ja valmis seuraamuksiin. En aio perääntyä!” Hussein tviittaa.

 

Uudet luvut huolettavat ekonomisteja: Rinteen hallituksen työllisyystavoite ”vaatisi nyt +72 000 työllistä”

11 tuntia 51 min ago

Työllisiä oli kesäkuussa liki saman verran kuin vuosi sitten, selviää Tilastokeskuksen tiistaina julkistamista työvoimatutkimuksen tuoreista luvuista.

Työllisyysasteen trendiluku oli kesäkuussa 72,5 prosenttia ja työttömyysasteen 6,5 prosenttia.

Trendisarjan luvuista on poistettu kausi- ja satunnaisvaihtelu, ja ne ovat keskenään vertailukelpoisia.

Tutkija: Ravisuttava ketjureaktio alkamassa – Iso-Britannia voi hajota

22.7.2019 16:27

Boris Johnsonin puheenjohtajavalinta saattaa olla isomman Iso-Britanniaa ravistelevan ketjureaktion ensimmäinen liikahdus. Britanniassa voidaan nähdä myös ennenaikaiset vaalit, tutkija ennustaa.

Tiistaina julkistetaan Britannian konservatiivipuolueen puheenjohtajaäänestyksen tulos. Jos Boris Johnson voittaa, hän nousee Britannian pääministeriksi.

Helsingin yliopiston Eurooppa-tutkimuksen verkoston tutkija Timo Miettisen mukaan Johnsonin valinnan ensimmäinen suora vaikutus nähdään ministerieroina. Korvaajat löytyvät todennäköisimmin Johnsonin kannustajajoukoista.

Superhelle tulossa – Suomalaisilla työpaikoilla on +28 °C -raja

22.7.2019 15:58

Suomeen ennustetaan tämän viikon puolivälistä lähtien jopa yli 30 asteen helteitä. Sosiaali- ja terveysministeriö muistuttaa, että helteessä työskentely voi olla vaarallista terveydelle tai turvallisuudelle.

Työnantajan velvollisuutena on teknisin toimenpitein huolehtia siitä, että lämpötila työpaikalla pysyy alle 28 asteessa, muistuttaa Työsuojeluhallinto.

Keskustan Kärnä korjaa jalkapantakeskustelua: ”Henkilöön kiinnitettävä paikannuslaite”

22.7.2019 15:27

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä täsmentää aiempia kommenttejaan jalkapantavalvonnasta. Kärnä ja vihreät ovat kiistelleet pitkään siitä, sovittiinko hallitusneuvotteluissa jalkapantavalvonnasta vai ei.

Vihreiden näkemys on, että neuvotteluissa sovittiin loppujen lopuksi teknisestä valvonnasta. Tätä tukee Uuden Suomen haltuunsa saama sisäisen turvallisuuden neuvottelupöydän esityslista, jossa on mukana teknisen valvonnan käytön laajentaminen.

Husu Husseinin tviitti perussuomalaisten äänestäjistä kuohuttaa – Kuntapoliitikko: Asia viety nyt poliisille

22.7.2019 14:21

Helsinkiläisen kaupunginvaltuutetun Abdirahim ”Husu” Husseinin (sd) kannanotto perussuomalaisista kuohuttaa puolueessa. Hussein tviittasi perjantaina olevansa sitä mieltä, että kaikki perussuomalaiset ja puolueen äänestäjät sekä kannattajat ovat rasisteja.

 

Näkökulma: Antti Kaikkonen kärsii Nuorisosäätiön töhnästä

22.7.2019 14:01

Ei kesää eikä kai talveakaan ilman Nuorisosäätiötä sivuavia uusia sotkuja. Yleisradio uutisoi tänään uusista lahjusepäilyistä, jotka kohdistuvat hämeenlinnalaiseen rakennusliikkeeseen, joka oli pelannut säätiön kanssa yhteispeliä.

Tapahtumat sijoittuvat vuosiin 2014–2016. Siis aikaan, jolloin Suomen politiikkaa ravistanut vaalirahasotku oli jo takana ja oikeuden tuomiot pääsääntöisesti annettu.

Suomesta löytyi ”automatisoitua vaalivaikuttamista” – Bottien vaikutus pieni, eivät innostaneet suomalaisia Twitterissä

22.7.2019 13:33

Bottien määrä ja vaikutus kevään eduskunta- ja eurovaaleihin jäi pieneksi sosiaalisen median palvelu Twitterissä, kertoo Aalto-yliopiston Elebot-hankkeen loppuraportti.

”Tutkijat löysivät ennen eduskunta- ja europarlamenttivaaleja Twitterissä julkaistuista sisällöistä automatisoitua vaalivaikuttamista”, yliopiston tiedotteessa todetaan.

Automatisoitu toiminta ei kuitenkaan ollut ”varteenotettavaa tai suuresti vaikuttavaa”, raportissa sanotaan.

”Yhden sukupolven valinnat vaikuttavat sukupolvien yli” – Suomi jakautuu asuntovarallisuuden voittajiin ja häviäjiin

22.7.2019 11:30

Kaupungistuminen jyllää Suomessa, ja jakaa suomalaisia asuntovarallisuuden voittajiin ja häviäjiin.

Hallituksessa kiista jalkapannoista – Vihreät: ”Tietenkään ei ole olemassa mitään salaista paperia”

22.7.2019 10:02

Hallituspuolueissa vihreissä ja keskustassa on erimielisyyttä siitä, mitä hallitusohjelmassa on sovittu kielteisen oleskelulupapäätöksen saaneiden teknisestä valvonnasta.

Keskustan kansanedustaja Mikko Kärnä on vahvasti sitä mieltä, että hallitusneuvotteluissa sovittiin nimenomaan jalkapantavalvonnasta. Vihreissä asiasta ollaan eri mieltä.

Tunnettu talousasiantuntija varoittaa sekä vasemmistosta että populisteista: ”Jäävuoren huippu”

21.7.2019 19:17

Vakuutusjätti Allianzin neuvonantaja, myös maailman suurimman joukkolainasijoittajan Pimcon toisena perustajana tunnettu arvostettu markkinakommentaattori Mohamed El-Erian varoittaa sekä vasemmiston että populistien talouspolitiikasta.

Kokoomus vaatii terapiatakuuta jo budjettiriiheen: ”Osuu suoraan yhteen sote-palveluidemme kipeimmistä kohdista”

21.7.2019 18:14

Kokoomuksen varapuheenjohtaja Sanni Grahn-Laasonen ja kokoomuksen eduskuntaryhmän varapuheenjohtaja Sari Sarkomaa vaativat hallitusta päättämään asiasta viivytyksettä, jo syksyn budjettiriihessä.

”Terapiatakuu ei voi jäädä odottamaan sote-uudistusta tai pahimmillaan jäädä sen jalkoihin. Hallituksen pitää varmistaa hoitoonpääsy mielenterveyspalveluihin nopeasti”, Grahn-Laasonen ja Sarkomaa vaativat yhteisessä tiedotteessaan sunnuntaina.

Vaihtaako nuoriso päihteet harrastuksiin? - Hallitus varasi 54,5 milj. € ”Islannin mallin” toteuttamiseen

21.7.2019 12:40

Hallitusohjelmassa on varattu 54,5 miljoonaa euroa ”Islannin mallin” toteuttamiseen Suomessa.

Mikä on Islannin malli?

Käytännössä kyse on Islannissa jo 90-luvulla alkaneesta lähestymistavasta, jolla pyritään ehkäisemään nuorten päihteidenkäyttöä. Mallia on kopioitu useissa muissa maissa, sillä luvut todella näyttävät sen toimivan.

90-luvun lopulla islantilaisnuoret joivat enemmän kuin yhdessäkään Euroopan maassa, mutta nyt saarivaltion nuoriso on maanosan raitteinta. Päihteet ovat vaihtuneet harrastustoimintaan.

”Tulonsiirrot ovat todennäköisesti lisääntymässä ja EU:n budjetti kasvamassa” - Aura Salla ennakoi uuden komission kautta IL-blogissa

21.7.2019 12:06

Kokoomuksen puoluevaltuuston puheenjohtaja ja Euroopan komissiossa ulkopolitiikan neuvonantajana työskentelevä Aura Salla arvioi, että Euroopan unionin budjetti kasvaa ja tulonsiirrot lisääntyvät uuden komission kaudella.

Sivu 1 | 2 | 3 | 4 | 5 »

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset