Tämän blogin uusimmat kirjoitukset http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/blogi/blog Thu, 23 Nov 2017 12:44:16 +0200 fi Poiisi: Huumeidenkäyttö kasvaa jatkuvasti http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246515-poiisi-huumeidenkaytto-kasvaa-jatkuvasti <p>Muutama tämän päivän uutinen.</p><p>Yle uutisoi:&nbsp;<a href="https://yle.fi/uutiset/3-9942940?origin=rss">Huumeidenkäyttö lisääntyy entisestään &ndash; Aineita on tarjolla Raaseporista Ranualle</a></p><p>Jutusta löytyy mielenkiintoisia tilastoja, kannattaa lukea.&nbsp;</p><p>Ja sitten toinen uutinen, johon liittyy alaikäisiä ja nuoria. <strong>Kieltolaki ei heitä suojele valitettavasti.</strong></p><p>Ilmeisesti yhä nuoremmat jopa lapset pääsevät suhteettoman helposti käsiksi huumeisiin. <strong>Onko huumevalistus täysin epäonnistunutta?</strong></p><p>Hesari uutisoi:&nbsp;<a href="https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005460745.html">Poliisi puuttui lasten ja nuorten huumeiden käyttöön Iisalmen seudulla &ndash; kymmeniä epäillään rikoksista</a></p><p>&quot;Suurin osa epäillyistä on alaikäisiä. Yli puolet heistä on syntynyt vuosina 2001 ja 2002, eli he ovat noin 15&ndash;16-vuotiaita. &quot;</p><p>Minun mielestäni poliitikoilla on nyt peiliin katsomisen paikka. Nykyinen valittu linja on tuhoisa, eikä se suojele ketään huumeilta eikä siihen liittyviltä lieveilmiöiltä.</p><p>Täälläkin bloggailee kansanedustajia, jotka ovat varmasti aidosti huolissaan lapsista ja nuorista.</p><p>Miten te suojelette heitä parhaiten päihteiltä?&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Muutama tämän päivän uutinen.

Yle uutisoi: Huumeidenkäyttö lisääntyy entisestään – Aineita on tarjolla Raaseporista Ranualle

Jutusta löytyy mielenkiintoisia tilastoja, kannattaa lukea. 

Ja sitten toinen uutinen, johon liittyy alaikäisiä ja nuoria. Kieltolaki ei heitä suojele valitettavasti.

Ilmeisesti yhä nuoremmat jopa lapset pääsevät suhteettoman helposti käsiksi huumeisiin. Onko huumevalistus täysin epäonnistunutta?

Hesari uutisoi: Poliisi puuttui lasten ja nuorten huumeiden käyttöön Iisalmen seudulla – kymmeniä epäillään rikoksista

"Suurin osa epäillyistä on alaikäisiä. Yli puolet heistä on syntynyt vuosina 2001 ja 2002, eli he ovat noin 15–16-vuotiaita. "

Minun mielestäni poliitikoilla on nyt peiliin katsomisen paikka. Nykyinen valittu linja on tuhoisa, eikä se suojele ketään huumeilta eikä siihen liittyviltä lieveilmiöiltä.

Täälläkin bloggailee kansanedustajia, jotka ovat varmasti aidosti huolissaan lapsista ja nuorista.

Miten te suojelette heitä parhaiten päihteiltä? 

 

 

]]>
5 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246515-poiisi-huumeidenkaytto-kasvaa-jatkuvasti#comments Huumepoliisi Kannabis huumeet päihdepolitiikka WHO huumeet dekriminalisointi hallitus Thu, 23 Nov 2017 10:44:16 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246515-poiisi-huumeidenkaytto-kasvaa-jatkuvasti
Tampere: Ihmisiä kuolee kaduille http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246453-tampere-ihmisia-kuolee-kaduille <p>Tänään oli Tampereella mielenilmaus huumehoitoa vastaan. Kyse on siis siitä, että hoito ei Tampereella toimi kunnolla.&nbsp;</p><p>Tämä ongelma taitaa olla kyllä kovin yleistä Suomessa. Siis hoitoon on vaikee päästä vaikka halua olisi.&nbsp;</p><p>Toki on hyvä muistaa, että kaikki päihteiden käyttäjät eivät ole ongelmakäyttäjiä.</p><p>Päihdeongelmiin liittyy myös usein mielenterveysongelmia.</p><p>Miten huumehoitoa voisi entisestään parantaa ja kehittää? Toki se on pitkälti raha kysymys, rahaahan olisi jos päihdepolitiikkaa tehtäisiin järkevästi, nyt näin ei tapahdu.</p><p><a href="http://www.tamperelainen.fi/artikkeli/582817-porukkaa-kuolee-kaduille-tampereen-huumehoitoa-vastaan-mielenosoitus#.WhVJCo18tHQ.facebook">&quot;Porukkaa kuolee kaduille&quot; &ndash; Tampereen huumehoitoa vastaan mielenosoitus</a></p><p><a href="http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246400-huumeiden-kaytto-ei-kielloilla-lopu-eika-haitat-vahene">Huumeiden käyttö ei kielloilla lopu, eikä haitat vähene</a></p><p>Lisäys:</p><p><a href="https://www.aamulehti.fi/uutiset/ihmiset-kuolevat-kaduille-kun-he-eivat-saa-apua-tampereella-vaadittiin-mielenilmauksella-muutosta-paihdehoitoon-200550548">&quot;Ihmiset kuolevat kaduille, kun he eivät saa apua&quot; &ndash; Tampereella vaadittiin mielenilmauksella muutosta päihdehoitoon</a></p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tänään oli Tampereella mielenilmaus huumehoitoa vastaan. Kyse on siis siitä, että hoito ei Tampereella toimi kunnolla. 

Tämä ongelma taitaa olla kyllä kovin yleistä Suomessa. Siis hoitoon on vaikee päästä vaikka halua olisi. 

Toki on hyvä muistaa, että kaikki päihteiden käyttäjät eivät ole ongelmakäyttäjiä.

Päihdeongelmiin liittyy myös usein mielenterveysongelmia.

Miten huumehoitoa voisi entisestään parantaa ja kehittää? Toki se on pitkälti raha kysymys, rahaahan olisi jos päihdepolitiikkaa tehtäisiin järkevästi, nyt näin ei tapahdu.

"Porukkaa kuolee kaduille" – Tampereen huumehoitoa vastaan mielenosoitus

Huumeiden käyttö ei kielloilla lopu, eikä haitat vähene

Lisäys:

"Ihmiset kuolevat kaduille, kun he eivät saa apua" – Tampereella vaadittiin mielenilmauksella muutosta päihdehoitoon

 

]]>
1 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246453-tampere-ihmisia-kuolee-kaduille#comments Humaania päihdepolitiikkaa ry Huumehoito Kannabis huumeet päihdepolitiikka Mielenterveys - ja päihdetyö Tampere Wed, 22 Nov 2017 10:21:14 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246453-tampere-ihmisia-kuolee-kaduille
Huumeiden käyttö ei kielloilla lopu, eikä haitat vähene http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246400-huumeiden-kaytto-ei-kielloilla-lopu-eika-haitat-vahene <p>Tämä se taitaa olla se ikävä totuus. Totuus johon olisi syytä herätä.&nbsp;</p><p>Nuorempi sukupolvi on kyllä asian varmasti huomannut, koska heitä kuunnellaan?</p><p>Vanhempi sukupolvi vastustaa jyrkästi koko keskustelua huumeista.</p><p>Miten saisimme tolkkua asiaan, koska Suomi siirtyisi haittoja vähentävään politiikkaan?</p><p>&nbsp;</p><p>THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen sekä Ajatuspaja Liberan tutkija Teemu Känsälä keskustelevat aiheesta Sari Valton ohjelmassa:&nbsp;<a href="https://areena.yle.fi/1-4245577">Kannattaako kannabiksen käyttäjää rangaista?</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tämä se taitaa olla se ikävä totuus. Totuus johon olisi syytä herätä. 

Nuorempi sukupolvi on kyllä asian varmasti huomannut, koska heitä kuunnellaan?

Vanhempi sukupolvi vastustaa jyrkästi koko keskustelua huumeista.

Miten saisimme tolkkua asiaan, koska Suomi siirtyisi haittoja vähentävään politiikkaan?

 

THL:n tutkimusprofessori Pekka Hakkarainen sekä Ajatuspaja Liberan tutkija Teemu Känsälä keskustelevat aiheesta Sari Valton ohjelmassa: Kannattaako kannabiksen käyttäjää rangaista?

 

 

 

 

]]>
2 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246400-huumeiden-kaytto-ei-kielloilla-lopu-eika-haitat-vahene#comments Huumehoito Huumepoliisi Kannabis huumeet päihdepolitiikka WHO huumeet dekriminalisointi hallitus Tue, 21 Nov 2017 15:17:55 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246400-huumeiden-kaytto-ei-kielloilla-lopu-eika-haitat-vahene
Viron alkoholinpolitiikka epäonnistunut, oppiiko Suomi? http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246311-viron-alkoholinpolitiikka-epaonnistunut-oppiiko-suomi <p>Viron alkoholipolitiikka on kokenut kolauksen ja suoranaisen epäonnistumisen. Siellä alkoholista saadut verot laskevat vaikka niiden piti nousta.&nbsp; Eli takkiin tulee ja haitat jäävät kumminkin Viroon.&nbsp;</p><p>Virossa ollaan jo puhuttu, että korotuksen alkoholinveroon pitäisi peruuttaa.&nbsp;</p><p>Mielenkiintoista on seurata miten Suomessa asiaan suhtaudutaan. Jos Viro peruuttaa veron noston, niin se tietää sitä, että matkustaja tuonti Suomeen ei ainakaan vähene.&nbsp;</p><p>Suomen veronkorotuksia on perusteltu sillä, että niitä tehdään Virossakin. Järkeäkin olisi hyvä käyttää. :)</p><p>Lähteet:</p><p>Mtv:n uutisen:<a href="https://www.mtv.fi/uutiset/kotimaa/artikkeli/viron-uusi-alkoholipolitiikka-epaonnistumassa-alkoholiveroa-vain-nostetaan-aika-surullista/6663788#gs.1losSmc"> &quot;<strong>Viron uudistettu alkoholipolitiikka näyttää epäonnistuneen pahasti. Verotulojen sijaan budjettiin on tulossa ammottava kymmenien miljoonien aukko, kun alkoholin osto on alkanut siirtyä erityisesti naapurimaahan Latviaan.&quot;</strong></a></p><p>Verkkouutiset:&nbsp;<a href="https://www.verkkouutiset.fi/viro-ei-ehka-korotakaan-alkoholiveroa-verotuotot-putoavat-jo-nyt/"><strong>Viro ei ehkä korotakaan alkoholiveroa &ndash; verotuotot putoavat jo nyt&nbsp;</strong></a></p><p><strong>&quot;Viron valtiovarainministeri&nbsp;<strong>Toomas&nbsp;Tõniste</strong>&nbsp;pohtii, pitäisikö Viron tuleva alkoholiveron korotus peruuttaa. Veroa olisi määrä nostaa helmikuussa.</strong></p><p><strong><a href="http://news.err.ee/642655/finance-minister-weighs-calling-off-next-planned-alcohol-excise-duty-hike" rel="noopener" target="_blank">Viron yleisradion</a>&nbsp;mukaan korotuksen mahdollisen peruuttamisen taustalla on alkoholiveron odotettua kehnompi tuotto. Viron verottajan mukaan alkoholiverotuloja oli tullut lokakuuhun mennessä liki 16 miljoonaa euroa vähemmän kuin alun perin laskettiin.&quot;</strong></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Viron alkoholipolitiikka on kokenut kolauksen ja suoranaisen epäonnistumisen. Siellä alkoholista saadut verot laskevat vaikka niiden piti nousta.  Eli takkiin tulee ja haitat jäävät kumminkin Viroon. 

Virossa ollaan jo puhuttu, että korotuksen alkoholinveroon pitäisi peruuttaa. 

Mielenkiintoista on seurata miten Suomessa asiaan suhtaudutaan. Jos Viro peruuttaa veron noston, niin se tietää sitä, että matkustaja tuonti Suomeen ei ainakaan vähene. 

Suomen veronkorotuksia on perusteltu sillä, että niitä tehdään Virossakin. Järkeäkin olisi hyvä käyttää. :)

Lähteet:

Mtv:n uutisen: "Viron uudistettu alkoholipolitiikka näyttää epäonnistuneen pahasti. Verotulojen sijaan budjettiin on tulossa ammottava kymmenien miljoonien aukko, kun alkoholin osto on alkanut siirtyä erityisesti naapurimaahan Latviaan."

Verkkouutiset: Viro ei ehkä korotakaan alkoholiveroa – verotuotot putoavat jo nyt 

"Viron valtiovarainministeri Toomas Tõniste pohtii, pitäisikö Viron tuleva alkoholiveron korotus peruuttaa. Veroa olisi määrä nostaa helmikuussa.

Viron yleisradion mukaan korotuksen mahdollisen peruuttamisen taustalla on alkoholiveron odotettua kehnompi tuotto. Viron verottajan mukaan alkoholiverotuloja oli tullut lokakuuhun mennessä liki 16 miljoonaa euroa vähemmän kuin alun perin laskettiin."

]]>
11 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246311-viron-alkoholinpolitiikka-epaonnistunut-oppiiko-suomi#comments Alkoholi alkoholipolitiikka Alkoholilainsäädännön uudistus Alkoholiverotus Viro Sun, 19 Nov 2017 18:28:22 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246311-viron-alkoholinpolitiikka-epaonnistunut-oppiiko-suomi
Kreikka luottaa kannabikseen talouskasvun vauhdittajana http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246103-kreikka-luottaa-kannabikseen-talouskasvun-vauhdittajana <p>Kreikka luottaa ja panostaa lääkekannabiksen tuottamiseen. He arvioivat markkinoiden kasvavan lähivuosina paljon.&nbsp;</p><p><strong>&quot;Kreikan pääministeri&nbsp;Alexis Tsipras&nbsp;uskoo, että tuleva kannabisbisnes vauhdittaa maan talouskasvua ja auttaa irtautumaan kolmannesta tukipakettiohjelmasta,&nbsp;<a href="https://www.bloomberg.com/news/articles/2017-11-14/greece-turns-on-to-medical-cannabis-in-bid-to-spur-investment">Bloomberg kertoo</a>.</strong></p><p><strong>Maatalousministeri&nbsp;Evangelos Apostolou&nbsp;arvioi, että kannabiksen kasvattamiseen investoidaan alkuun yli 1,5 miljardia euroa. Hänen mukaansa Kreikan kannabisliiketoiminta voi olla kymmenen vuoden sisällä jo 200 miljardin euron arvoinen.</strong></p><p><strong>Lääkekannabiksen laillistamista ajavan työryhmän mukaan jo yksi 12&ndash;15 kasvihuonetta sisältävä kasvattamo voi luoda 400 työpaikkaa.&quot;</strong></p><p>Kannabis toisi myös meille suomalaisille työtä jos valtio sallisi moisen bisneksen. Myös Taskan valtio on itse päättänyt tuottaa lääkekannabiksensa itse.</p><p>Kuten sanottua, kannabis ei ole huume, se on paljon muutakin ja se voisi antaa yhteiskunnalle myös verotuloja menojen sijaan.</p><p>Talouselämän juttu:<a href="https://www.talouselama.fi/uutiset/kreikka-luottaa-kannabikseen-talouskasvun-vauhdittajana/a9a05037-8038-3da9-95d2-a1cc0d1046aa?ref=ampparit%3Add82">&nbsp;Kreikka luottaa kannabikseen talouskasvun vauhdittajana</a></p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Kreikka luottaa ja panostaa lääkekannabiksen tuottamiseen. He arvioivat markkinoiden kasvavan lähivuosina paljon. 

"Kreikan pääministeri Alexis Tsipras uskoo, että tuleva kannabisbisnes vauhdittaa maan talouskasvua ja auttaa irtautumaan kolmannesta tukipakettiohjelmasta, Bloomberg kertoo.

Maatalousministeri Evangelos Apostolou arvioi, että kannabiksen kasvattamiseen investoidaan alkuun yli 1,5 miljardia euroa. Hänen mukaansa Kreikan kannabisliiketoiminta voi olla kymmenen vuoden sisällä jo 200 miljardin euron arvoinen.

Lääkekannabiksen laillistamista ajavan työryhmän mukaan jo yksi 12–15 kasvihuonetta sisältävä kasvattamo voi luoda 400 työpaikkaa."

Kannabis toisi myös meille suomalaisille työtä jos valtio sallisi moisen bisneksen. Myös Taskan valtio on itse päättänyt tuottaa lääkekannabiksensa itse.

Kuten sanottua, kannabis ei ole huume, se on paljon muutakin ja se voisi antaa yhteiskunnalle myös verotuloja menojen sijaan.

Talouselämän juttu: Kreikka luottaa kannabikseen talouskasvun vauhdittajana

]]>
14 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246103-kreikka-luottaa-kannabikseen-talouskasvun-vauhdittajana#comments Kansanterveys Lääkekannabis Maaseutu Suomen talous ja työllisyys Talouskasvu Wed, 15 Nov 2017 07:53:35 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246103-kreikka-luottaa-kannabikseen-talouskasvun-vauhdittajana
Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi? http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246086-kumpi-on-haitallisempaa-terveydelle-kannabis-vai-alkoholi <p>Tiede vastaa otsikon kysymykseen:</p><p><strong>&quot;Vaikka pitkän aikavälin tutkimukset kannabiksen vaikutuksista puuttuvat laajalti edelleen, näyttäytyy kannabis siis nykytiedon valossa alkoholia pienempänä terveysriskinä.&quot;</strong></p><p>Silti Suomessa kannabiksen käyttö on rikollista toimintaa. Ja se juuri onkin pahin haitta kannabiksesta uskallan väittää.</p><p>Jääräpää vastustaa järjen käyttöä. Eikä asiasta kuulemma saisi kirjoittaa, koska se on kuulemma mainostusta. Vedotaan nuoriin lukijoihin. Toki huomautan esim Kanada on laillistamassa kannabiksen ja yksi syy on lasten ja nuorten suojelu. Viittaan tällä edelliseen blogikirjoitukseen:&nbsp;</p><p><a href="http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245995-rikostoimittaja-jarkko-sipila-huumausainelaki-ei-toimipoliisi-voimaton">Rikostoimittaja Jarkko Sipilä: Huumausainelaki ei toimi,poliisi voimaton</a></p><p>Kaikki tolkun ihmiset tiedostavat, että kannabis on paljon miedompi päihde kuin alkoholi, miksi siihen suhtaudutaan samoin kuin heroiiniin?</p><p>Tekniikan maailma:</p><p><a href="https://tekniikanmaailma.fi/tiede-vastaa-kumpi-haitallisempaa-terveydelle-kannabis-vai-alkoholi/">Tiede vastaa: Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi?</a></p><p>Alkuperäinen uutinen -<a href="http://www.businessinsider.com/alcohol-marijuana-which-worse-health-2017-11/?r=US&amp;IR=T&amp;IR=T/#alcohol-is-strongly-linked-with-several-types-of-cancer-marijuana-is-not-4">&nbsp;We took a scientific look at whether weed or alcohol is worse for you &mdash; and there appears to be a winner</a></p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Tiede vastaa otsikon kysymykseen:

"Vaikka pitkän aikavälin tutkimukset kannabiksen vaikutuksista puuttuvat laajalti edelleen, näyttäytyy kannabis siis nykytiedon valossa alkoholia pienempänä terveysriskinä."

Silti Suomessa kannabiksen käyttö on rikollista toimintaa. Ja se juuri onkin pahin haitta kannabiksesta uskallan väittää.

Jääräpää vastustaa järjen käyttöä. Eikä asiasta kuulemma saisi kirjoittaa, koska se on kuulemma mainostusta. Vedotaan nuoriin lukijoihin. Toki huomautan esim Kanada on laillistamassa kannabiksen ja yksi syy on lasten ja nuorten suojelu. Viittaan tällä edelliseen blogikirjoitukseen: 

Rikostoimittaja Jarkko Sipilä: Huumausainelaki ei toimi,poliisi voimaton

Kaikki tolkun ihmiset tiedostavat, että kannabis on paljon miedompi päihde kuin alkoholi, miksi siihen suhtaudutaan samoin kuin heroiiniin?

Tekniikan maailma:

Tiede vastaa: Kumpi on haitallisempaa terveydelle, kannabis vai alkoholi?

Alkuperäinen uutinen - We took a scientific look at whether weed or alcohol is worse for you — and there appears to be a winner

 

 

]]>
46 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246086-kumpi-on-haitallisempaa-terveydelle-kannabis-vai-alkoholi#comments Alkoholi kannabis Kansanterveys Lääketiede Mainonta Tue, 14 Nov 2017 17:13:53 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/246086-kumpi-on-haitallisempaa-terveydelle-kannabis-vai-alkoholi
Rikostoimittaja Jarkko Sipilä: Huumausainelaki ei toimi,poliisi voimaton http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245995-rikostoimittaja-jarkko-sipila-huumausainelaki-ei-toimipoliisi-voimaton <p>Näin tulkitsen hänen puheitaan kun katsoin<a href="https://www.katsomo.fi/#!/jakso/33001037/rikospaikka/837238/huumausainepolitiikka-ja-asuntomurrot-herattavat-keskustelua"> rikospaikka</a> ohjelman.&nbsp;</p><p>Hän toteaa, että poliisi ei huumeongelmaa kykene hoitamaan Hän viittaa myös Portugalin malliin ja siihen, että kannabista laillistetaan Usan suunnalla.&nbsp;</p><p>&quot;Huumesotahan on jo hävitty, kyse on siitä miten haittoja kannattaa minimoida, Sipilä sanoo.&quot;</p><p>Kollegansa torppaa ajatuksen, toteamalla että se olisi luovuttamista.</p><p>Kumman puolelle sinä kallistuisit, nykytiedon valossa?</p><p>Järjen(maalais) vai vanhakantaisen suoraan torppaavan asenteen?&nbsp;</p><p>Kannabiksen kohdalla itse kallistun laillistamisen suuntaan ja ylipäänsä en kannata huumeiden käytöstä rangaistamisesta.</p><p>Viime aikoina on tullut yllättäviä ja jopa tolkullisia kommentteja mitä tulee kannabikseen. Hyvä niin. Keskustelu kehittyy sitä kautta myös muutos, se on selviö.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Näin tulkitsen hänen puheitaan kun katsoin rikospaikka ohjelman. 

Hän toteaa, että poliisi ei huumeongelmaa kykene hoitamaan Hän viittaa myös Portugalin malliin ja siihen, että kannabista laillistetaan Usan suunnalla. 

"Huumesotahan on jo hävitty, kyse on siitä miten haittoja kannattaa minimoida, Sipilä sanoo."

Kollegansa torppaa ajatuksen, toteamalla että se olisi luovuttamista.

Kumman puolelle sinä kallistuisit, nykytiedon valossa?

Järjen(maalais) vai vanhakantaisen suoraan torppaavan asenteen? 

Kannabiksen kohdalla itse kallistun laillistamisen suuntaan ja ylipäänsä en kannata huumeiden käytöstä rangaistamisesta.

Viime aikoina on tullut yllättäviä ja jopa tolkullisia kommentteja mitä tulee kannabikseen. Hyvä niin. Keskustelu kehittyy sitä kautta myös muutos, se on selviö.

 

 

]]>
23 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245995-rikostoimittaja-jarkko-sipila-huumausainelaki-ei-toimipoliisi-voimaton#comments Humaania päihdepolitiikkaa ry Huumepoliisi Jarkko Sipilä Kannabis huumeet päihdepolitiikka Portugalin malli Sun, 12 Nov 2017 17:28:06 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245995-rikostoimittaja-jarkko-sipila-huumausainelaki-ei-toimipoliisi-voimaton
Poliisi ratsasi yhden viisisenttisen kannabistaimen http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245940-poliisi-ratsasi-yhden-viisisenttisen-kannabistaimen <p>Nyt joutuu toisen blogin julkaisemaan.&nbsp;</p><p>Tolkku on kaukana Suomen päihdepolitiikasta.&nbsp;</p><p>Yhden pienen kasvin alun takia mies päätyy vankilaan, koska ei suostu maksamaan sakkoja. Kuinka paljon tämäkin keissi maksaa veronmaksajille. Kuinka paljon poliisille on tullut asiasta kuluja.&nbsp;</p><p><strong>&quot;Pitkäsen mukaan hän oli vastikään rakentanut viljelmänsä. Se käsitti yhden kannabiskasvin taimen. Pituutta oli Pitkäsen kertoman mukaan viisi senttiä.</strong></p><p><strong>- On kyseenalaista, voiko sitä edes luokitella huumausaineeksi. Eihän siinä ollut edes kunnolla lehtiä&quot;</strong></p><p>Itse en voi käsittää, että viiden sentin kasvista edes voi saada sakkoja, se on käsittämätöntä ja tolkku on kaukana.</p><p>Kyseinen mies, Janne Pitkänen kertoo kannabiksen auttavan vaivoihinsa ja sen avulla hän on vähentänyt esim opiodipohjaisten lääkeiden käyttöä.Hän siis menee periaatteen vuoksi lusimaan sakonsa, joka tulee veronmaksajille kalliiksi suhteessa &quot;rikokseen&quot;.</p><p>Linkki juttuun:&nbsp;</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711112200525662_u0.shtml">Poliisi ratsasi yhden viisisenttisen kannabistaimen - Janne, 48, menee protestiksi vankilaan</a></p><p>Onkohan poliisi ja sossu käynyt myös tämän naisen kodin ratsaamassa?</p><p>Suvi myöntää rikkovansa lakia ja käyttävänsä kannabista lääkeenä.</p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/tv-ja-leffat/201710242200482430_tw.shtml?_ga=2.182933216.759856817.1508675886-875212987.1491199754">Suvi lääkitsee sairauttaan kannabiksella - silti omilla kasvoillaan tänään tv:ssä: &rdquo;En pidä itseäni rikollisena&rdquo;</a></p><p>Itse en pidä edes viihdekannabiksen käyttäjää rikollisena saatika lääkekäyttäjiä vaikka sen laittomasti tekisi.</p><p><a href="https://www.facebook.com/groups/609516152456438/">Lääkekannabis esille Suomeessa </a>ryhmäläisen antavat henkisen tukensa niin Jannelle kuin Suvillekin ja kaikille muillekin joka itseään kannabiksella lääkitsee. Ette ole rikollisia, olette huonoa lain uhreja.</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Nyt joutuu toisen blogin julkaisemaan. 

Tolkku on kaukana Suomen päihdepolitiikasta. 

Yhden pienen kasvin alun takia mies päätyy vankilaan, koska ei suostu maksamaan sakkoja. Kuinka paljon tämäkin keissi maksaa veronmaksajille. Kuinka paljon poliisille on tullut asiasta kuluja. 

"Pitkäsen mukaan hän oli vastikään rakentanut viljelmänsä. Se käsitti yhden kannabiskasvin taimen. Pituutta oli Pitkäsen kertoman mukaan viisi senttiä.

- On kyseenalaista, voiko sitä edes luokitella huumausaineeksi. Eihän siinä ollut edes kunnolla lehtiä"

Itse en voi käsittää, että viiden sentin kasvista edes voi saada sakkoja, se on käsittämätöntä ja tolkku on kaukana.

Kyseinen mies, Janne Pitkänen kertoo kannabiksen auttavan vaivoihinsa ja sen avulla hän on vähentänyt esim opiodipohjaisten lääkeiden käyttöä.Hän siis menee periaatteen vuoksi lusimaan sakonsa, joka tulee veronmaksajille kalliiksi suhteessa "rikokseen".

Linkki juttuun: 

Poliisi ratsasi yhden viisisenttisen kannabistaimen - Janne, 48, menee protestiksi vankilaan

Onkohan poliisi ja sossu käynyt myös tämän naisen kodin ratsaamassa?

Suvi myöntää rikkovansa lakia ja käyttävänsä kannabista lääkeenä.

Suvi lääkitsee sairauttaan kannabiksella - silti omilla kasvoillaan tänään tv:ssä: ”En pidä itseäni rikollisena”

Itse en pidä edes viihdekannabiksen käyttäjää rikollisena saatika lääkekäyttäjiä vaikka sen laittomasti tekisi.

Lääkekannabis esille Suomeessa ryhmäläisen antavat henkisen tukensa niin Jannelle kuin Suvillekin ja kaikille muillekin joka itseään kannabiksella lääkitsee. Ette ole rikollisia, olette huonoa lain uhreja.

 

 

 

]]>
3 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245940-poliisi-ratsasi-yhden-viisisenttisen-kannabistaimen#comments Huumepoliisi Itselääkintä Kannabis huumeet päihdepolitiikka Lääkekannabis Veronmaksajat maksumiehinä Sat, 11 Nov 2017 12:52:26 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245940-poliisi-ratsasi-yhden-viisisenttisen-kannabistaimen
Aamulehden sota kannabista vastaan http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245931-aamulehden-sota-kannabista-vastaan <p>Aamulehti on kirjoittanut jutun, jonka otsikko antaa ymmärtää kannabiksen olevan syy päihteiden ongelma käyttöön. Tässä linkki siihen:&nbsp;<a href="https://www.aamulehti.fi/hyvaelama/lindalle-kannabis-oli-keino-rentoutua-kaveri-joka-muuttui-viholliseksi-entinen-kayttaja-miettii-surullisena-kuinka-taynna-vihaa-oli-200516441/">Lindalle kannabis oli keino rentoutua, mutta johti koviin huumeisiin &ndash; Entinen käyttäjä miettii surullisena, kuinka täynnä vihaa oli</a></p><p>Juttu siis antaa ymmärtää, että päihteiden käyttö on alkanut kannabiksella ja että se on portti kovimpien aineiden käyttöön.&nbsp;</p><p>Mutta mistä tässä tapauksessa se päihteiden käyttö oikeasti alkoi. Jutussahan&nbsp; se tulee heti esille.</p><p>&quot;<strong>Minua kiusattiin koko ala-aste ja seiskaluokka. Olin aika poikamainen, en osannut ekalla luokalla lukea, jäin luokalleni ja minulla oli epilepsia. Kiusaajilla on aina omat syynsä kiusata, en siis vieläkään tiedä perimmäistä syytä, mutta kasilla tilanne kääntyi. Herkästä ja kiltistä lapsesta tuli rikollisuutta ihaileva, alkoholia ja lääkkeitä käyttävä nuori. Aloin varastamaan kaupoista tavaraa, ja kotoa rahaa. Löysin uusia kavereita, ja niiden kanssa piti olla vähän rajumpi, että pääsee mukaan porukkaan. En halunnut taas jäädä porukan ulkopuolelle.&quot;</strong></p><p>Kiusaamisen kautta päihteiden ongelmakäyttäjäksi. Alkoholia ja lääkeitä sekaisin.&nbsp;</p><p>Yksi suurimpia syitä päihteiden käytölle taitaa olla syrjäytyminen ja mielenterveysongelmat. Miksi niistä ei juuri puhuta vaan vaikeudet laitetaan huumeiden yleensä kannabiksen piikkiin?</p><p>Voisi myös kysyä onko järkeä rangaista huumeiden käytöstä varsinkin kun taustalla on usein myös mielenterveysongelmia?&nbsp;</p><p>&nbsp;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Aamulehti on kirjoittanut jutun, jonka otsikko antaa ymmärtää kannabiksen olevan syy päihteiden ongelma käyttöön. Tässä linkki siihen: Lindalle kannabis oli keino rentoutua, mutta johti koviin huumeisiin – Entinen käyttäjä miettii surullisena, kuinka täynnä vihaa oli

Juttu siis antaa ymmärtää, että päihteiden käyttö on alkanut kannabiksella ja että se on portti kovimpien aineiden käyttöön. 

Mutta mistä tässä tapauksessa se päihteiden käyttö oikeasti alkoi. Jutussahan  se tulee heti esille.

"Minua kiusattiin koko ala-aste ja seiskaluokka. Olin aika poikamainen, en osannut ekalla luokalla lukea, jäin luokalleni ja minulla oli epilepsia. Kiusaajilla on aina omat syynsä kiusata, en siis vieläkään tiedä perimmäistä syytä, mutta kasilla tilanne kääntyi. Herkästä ja kiltistä lapsesta tuli rikollisuutta ihaileva, alkoholia ja lääkkeitä käyttävä nuori. Aloin varastamaan kaupoista tavaraa, ja kotoa rahaa. Löysin uusia kavereita, ja niiden kanssa piti olla vähän rajumpi, että pääsee mukaan porukkaan. En halunnut taas jäädä porukan ulkopuolelle."

Kiusaamisen kautta päihteiden ongelmakäyttäjäksi. Alkoholia ja lääkeitä sekaisin. 

Yksi suurimpia syitä päihteiden käytölle taitaa olla syrjäytyminen ja mielenterveysongelmat. Miksi niistä ei juuri puhuta vaan vaikeudet laitetaan huumeiden yleensä kannabiksen piikkiin?

Voisi myös kysyä onko järkeä rangaista huumeiden käytöstä varsinkin kun taustalla on usein myös mielenterveysongelmia? 

 

]]>
7 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245931-aamulehden-sota-kannabista-vastaan#comments Aamulehti Alkoholi Kannabis huumeet päihdepolitiikka päihdeongelmat Sekakäyttö Sat, 11 Nov 2017 10:14:25 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245931-aamulehden-sota-kannabista-vastaan
Tullin johtaja: Huumeiden nettikauppa kasvaa koko ajan http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245825-tullin-johtaja-huumeiden-nettikauppa-kasvaa-koko-ajan <p>Luin tossa TS:n jutun:&nbsp;Tullin johtaja: <a href="http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/3722182/Tullin+johtaja+Ministerin+pitsa+kylmettyy+ennen+kuin+netista+tilatut+huumeet+ovat+kotona">&quot;Ministerin pitsa kylmettyy ennen kuin netistä tilatut huumeet ovat kotona&quot;</a>.</p><p>Tullin valvontaosaston johtaja&nbsp;Sami Rakshi mainitsee jutussa karun totuuden: <strong>&quot;Eihän kukaan todellisuudessa pysty pysäyttämään huumeiden kaupankäyntiä. Jos suljet yhden kauppakanavan, tilalle nousee kuusi uutta.&quot;</strong></p><p>Netin huumekauppa toimii samoin kuin perinteinenkin huumekauppa. Kun yksi tekijä jää kiinni on tilalle tulossa muutama lisää.</p><p>Loputon suo johon voi pumpata loputtomasti veromaksajien rahaa. Jotain uutta pitäisi rohkeasti miettiä.&nbsp;</p><p>Jutussa tulee ilmi myös muuntohuumeista tulevat uudet ongelmat.&nbsp;</p><p>&quot;<strong>Käyttäjille muuntohuumee</strong>t ovat suurin ongelma, koska niiden annostelu on todella vaikeaa. Tämä tekee Rakshitin mukaan muuntohuumeista valtavan terveysriskin.</p><p>&ndash;&thinsp;Jos kotiin tulee valkoista pulveria. Mistä voit tietää, mitä siellä on todellisuudessa. Vedätkö rotanmyrkkyä suoneen vai jotain muuta.&quot;</p><p>Tämä on todella ikävää ja johtuu täysin kieltolaista.&nbsp;</p><p>Tässä lisää uutisointia aiheesta:</p><p><a href="https://www.aamulehti.fi/uutiset/huumeista-on-tullut-taviksille-sivubisnes-pirkanmaan-huumetilastoissa-raju-kasvu-200408867">Huumeista on tullut taviksille sivubisnes &ndash; Pirkanmaan huumetilastoissa raju kasvu</a></p><p><a href="http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Verkon-huumekauppa-siirtyi-nelj%C3%A4lle-uudelle-sivustolle-myynti-taas-nousussa/1066663?pwbi=80abfe1b22eec74267dd9128bc23ad43">Verkon huumekauppa siirtyi neljälle uudelle sivustolle - myynti taas nousussa</a></p><p>Poliisi mainostaa Savon sanomissa: <a href="http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Poliisi-Jokaisen-vanhemman-pit%C3%A4isi-tiet%C3%A4%C3%A4-ett%C3%A4-n%C3%A4ill%C3%A4-sovelluksilla-nuoret-saavat-huumeita/1066926?pwbi=952831b8269229d38d0927f936392224">Jokaisen vanhemman pitäisi tietää, että näillä sovelluksilla nuoret saavat huumeita</a></p><p>Poliisi väittää, että katukauppa olisi ollut poissa:&nbsp;<a href="http://www.savonsanomat.fi/kotimaa/Poliisi-Huumeiden-katumyynti-teki-paluun-Suomessa-yleens%C3%A4-ostarin-pihalla/1066913?pwbi=a94bcd9b5ec3127cf26a72a9ef2000b4">Poliisi: Huumeiden katumyynti teki paluun Suomessa - yleensä ostarin pihalla</a></p><p><a href="https://www.mtv.fi/uutiset/rikos/artikkeli/rikospaikka-nettiratsioissa-paljon-nuoria-miehia-huumekauppiaaksi-epailtyna-ne-eivat-tajua-etta-siita-lahdetaan-pitkalle-kakulle/6650158#gs.2KsWXzY">Poliisihallituksen mukaan monet huume-epäillyistä ovat 90-luvulla syntyneitä nuoria miehiä.</a></p><p><a href="http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201711082200518323_u0.shtml">Poliisi ratsasi moottoripyöräjengien kerhotilat - etsintöjen saldo näkyy karuissa kuvissa</a></p><p><a href="https://www.aamulehti.fi/uutiset/poliisin-tehostettu-verkon-huumausainevalvonta-tuotti-tuloksia-koko-suomessa-116-rikosilmoitusta-myyjia-otettiin-kiinni-200518249">Poliisin tehostettu verkon huumausainevalvonta tuotti tuloksia: Koko Suomessa 116 rikosilmoitusta, myyjiä otettiin kiinni</a></p><p>Huikeat takavarikkomäärät:&nbsp;</p><p>&quot;Valvonnassa takavarikoitiin muun muassa 2,7 kiloa amfetamiinia, 500 grammaa metamfetamiinia, 1 500 ekstaasitablettia, 3,6 kiloa marihuanaa ja yli 300 opioidiriippuvaisten korvaushoitoon käytettävää Subutex-tablettia. Viime aikoina paljon esillä ollutta Rivatril-lääkettä takavarikoitiin lähes 2 500 tablettia.</p><p>Huumausaineiden lisäksi takavarikoitiin myös neljä ampuma-asetta sekä noin 30 000 euroa käteistä.&quot;</p><div class="field field-type-number-integer field-field-first-published"> <div class="field-items"> <div class="field-item odd"> 0 </div> </div> </div> Luin tossa TS:n jutun: Tullin johtaja: "Ministerin pitsa kylmettyy ennen kuin netistä tilatut huumeet ovat kotona".

Tullin valvontaosaston johtaja Sami Rakshi mainitsee jutussa karun totuuden: "Eihän kukaan todellisuudessa pysty pysäyttämään huumeiden kaupankäyntiä. Jos suljet yhden kauppakanavan, tilalle nousee kuusi uutta."

Netin huumekauppa toimii samoin kuin perinteinenkin huumekauppa. Kun yksi tekijä jää kiinni on tilalle tulossa muutama lisää.

Loputon suo johon voi pumpata loputtomasti veromaksajien rahaa. Jotain uutta pitäisi rohkeasti miettiä. 

Jutussa tulee ilmi myös muuntohuumeista tulevat uudet ongelmat. 

"Käyttäjille muuntohuumeet ovat suurin ongelma, koska niiden annostelu on todella vaikeaa. Tämä tekee Rakshitin mukaan muuntohuumeista valtavan terveysriskin.

– Jos kotiin tulee valkoista pulveria. Mistä voit tietää, mitä siellä on todellisuudessa. Vedätkö rotanmyrkkyä suoneen vai jotain muuta."

Tämä on todella ikävää ja johtuu täysin kieltolaista. 

Tässä lisää uutisointia aiheesta:

Huumeista on tullut taviksille sivubisnes – Pirkanmaan huumetilastoissa raju kasvu

Verkon huumekauppa siirtyi neljälle uudelle sivustolle - myynti taas nousussa

Poliisi mainostaa Savon sanomissa: Jokaisen vanhemman pitäisi tietää, että näillä sovelluksilla nuoret saavat huumeita

Poliisi väittää, että katukauppa olisi ollut poissa: Poliisi: Huumeiden katumyynti teki paluun Suomessa - yleensä ostarin pihalla

Poliisihallituksen mukaan monet huume-epäillyistä ovat 90-luvulla syntyneitä nuoria miehiä.

Poliisi ratsasi moottoripyöräjengien kerhotilat - etsintöjen saldo näkyy karuissa kuvissa

Poliisin tehostettu verkon huumausainevalvonta tuotti tuloksia: Koko Suomessa 116 rikosilmoitusta, myyjiä otettiin kiinni

Huikeat takavarikkomäärät: 

"Valvonnassa takavarikoitiin muun muassa 2,7 kiloa amfetamiinia, 500 grammaa metamfetamiinia, 1 500 ekstaasitablettia, 3,6 kiloa marihuanaa ja yli 300 opioidiriippuvaisten korvaushoitoon käytettävää Subutex-tablettia. Viime aikoina paljon esillä ollutta Rivatril-lääkettä takavarikoitiin lähes 2 500 tablettia.

Huumausaineiden lisäksi takavarikoitiin myös neljä ampuma-asetta sekä noin 30 000 euroa käteistä."

]]>
4 http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245825-tullin-johtaja-huumeiden-nettikauppa-kasvaa-koko-ajan#comments Huumeongelma Paula Risikko Tulli WHO huumeet dekriminalisointi hallitus Thu, 09 Nov 2017 14:29:44 +0000 Teppo Syvärilä http://tepposyvril.puheenvuoro.uusisuomi.fi/245825-tullin-johtaja-huumeiden-nettikauppa-kasvaa-koko-ajan