TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Budjetin alijäämä

Macronin lupaukset ja niiden seuraukset

Vieläkin hieman hymyilyttää. Kuuntelin toissa aamuna kun viehkeä ranskattaremme Helena Petäistö kehui (Yle radio yhden ykkösaamu-ohjelmassa) Macronia siitä, että tämä uusi presidentti "oli saanut Ranskan talouden kuntoon". Helena kirjoitti kirjankin miehestä, josta tuo ihailu kävi enemmän kuin selväksi ("Ranska, Macron ja minä", Otava 2017).

Ranska pelkää EU:n sisäistä hansaklubia

Tälläkin foorumilla mahdollinen Hansaliitto on ollut esillä (blogi vuodelta 2012), mutta harva tietää EU:n sisäisen hansaklubin olemassaolosta. Koska Suomen mediassa tästä kiinnostavasta aiheesta on ollut vähän kirjoituksia, niin luetellaanpa siihen kuuluvat maat:

Yhtiöittäkäämme ilmavoimat!

Helsingin sanomien mukaan pääministeri Sipilä kutsui kaikki puoluejohtajat koolle. Oli näet ilmaantunut varsinainen pulmapähkinä purtavaksi: Hornetit pitäisi korvata uusilla koneilla, muta velkaa ei voi ottaa. Hyvät keinot ja konstit ovat nyt arvokkaita. 

 

 

 

Talousasiantuntijat vievät – mutta mihin suuntaan?

Vaalien alla asiantuntijat esittävät arvioita Suomen taloudesta. Ne perustuvat erilaisiin analyyseihin valtiontalouden tilasta ja ongelmien syistä sekä erilaisiin ennusteisiin talouden kehityksestä. Asiantuntijat ehdottavat myös keinoja tilanteen parantamiseksi. Arvioihin liittyy talouspoliittisia tavoitteita, joita ei välttämättä kerrota.

Verta, hikeä ja kyyneleitä

Suomen karuun taloustilanteeseen ei ole Arkadianmäellä ehdotettu juuri lainkaan rakentavia ratkaisuja.  Valtio tulee velkaantumaan ensi vuonna ainakin neljä miljardia euroa, luultavasti paljon enemmän. Kansanedustajat sahaavat päätöksiensä kanssa edestakaisin, ja päätyvät lopulta aina vaan samoihin temppuihin: kulutusverojen nostoon, jotka sattuvat kaikkein eniten köyhiin ja alempaan keskiluokkaan. Suomen verotus on jo nyt niin tapissa, että verojen nostolla tuskin saadaan kaavailtuja tuottoja.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä