TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Elintarviketuotanto

Ruokaketjun selvitysmies Karhinen: Tuote on hyvä

Ruokaketjua selvittämään asetettu Reijo Karhinen kertoo, että kaikki ovat yhtä mieltä siitä, että tuote on hyvä toteamalla: "Meillä on hyvä tuote. Kukaan ei ole moittinut suomalaista ruokaa tai kyseenalaistanut sen laatua." Minä taidan olla sitten harvoja erimielisiä vaikkakin vain osittain. Voisin helpommin olla samaa mieltä siitä, että raaka-aineet ovat hyviä ja laadukkaita. Kun sitten aletaan puhua tuotteesta, joksi ennemmin käsitän jo ruoan, aletaan mielestäni olla erityisesti vientiä ajatellen huterammalla pohjalla.

Onko ruoka meille kallista, tai edes arvokasta?

 

Tämän blogitekstin aiheena on ruoka, ”tuo afrikkalaislasten harvinainen herkku”, kuten Noin viikon uutiset sitä aikoinaan kuvaili.  Aiheeni ei kuitenkaan ole tällä viikolla tapetilla olleet kukkakaalipirtelö tai kasvisruokapäivät, vaan ruoka ylipäätään.

Jäähyväiset kasvispihveille?

Jätin huhtikuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen eläinperäisten tuotteiden nimien käytön kieltämisestä kasvisruokien myynnissä ja markkinoinnissa. Kysymyksessäni tiedustelin, aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin, että nimikkeiltään kuluttajia harhaanjohtavien tuotteiden myynti ja markkinointi kielletään Suomessa Ranskan esimerkin mukaisesti.

Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle

Liperiläinen lihajalostaja Karelian Lihajaloste laukoi suorat sanat suomalaisesta lihan laadusta. ”Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle” yhtiön toimitusjohtaja Sami Puustinen sanoi maaseudun tulevaisuudelle.

Elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkintöjä selkiytettävä

Viime viikolla Lidlin pakkausmerkinnät aiheuttivat kohun, kun liike oli myynyt Uusi-Seelantilaista lammasta varustettuna Suomen lipulla ja ”valmistettu Suomessa” merkinnällä. Lidl myönsi virheen tapahtuneen, mutta tästäkin huolimatta liikkeen pakkausmerkintöjä voidaan pitää kyseenalaisina.

Traktorimarssille tuottajien tueksi!

Perjantaisen maataloustuottajien mielenilmaisun, traktorimarssin jälkeen suomalaisille kuluttajillekin lienee selvää, että kotimaisella ruuantuotannolla ei mene hyvin. On jo puolitoista vuotta siitä, kun Venäjä-pakotteet painoivat etenkin meijerituotteiden hinnat alas, ja kaiken kaikkiaan elintarvikkeiden tuottajahinnat ovat viime aikoina laskeneet rajusti EU:n maatalouspolitiikan ja markkinoiden myllerryksessä.

IN VITRO/LEHMÄN RÖYHTÄYS/SIAN TUHNAUS

Otsikko on tarkoituksellisesti hämärä, mutta aihe kansainvälisesti tärkeä.
Selitän kyllä.

In vitro on latinaa, Suomeksi ”lasissa”. Tuota helposti käytetään terminä, kun puhutaan mistä tahansa laboratoriossa kehitellystä. Termi on tullut nimeksi myös kansaiväliselle kilpailulle, jossa eri maitten tutkijaryhmät pyrkivät kehittämään vaihtoehtoja alati kasvavalle lihan kysynnälle.
”In vitro” on siis tullut nimeksi laboratoriokasvatetun lihan tuotannon tutkimukselle.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä