TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Elintarviketuotanto

Jäähyväiset kasvispihveille?

Jätin huhtikuussa hallitukselle kirjallisen kysymyksen eläinperäisten tuotteiden nimien käytön kieltämisestä kasvisruokien myynnissä ja markkinoinnissa. Kysymyksessäni tiedustelin, aikooko hallitus ryhtyä toimenpiteisiin, että nimikkeiltään kuluttajia harhaanjohtavien tuotteiden myynti ja markkinointi kielletään Suomessa Ranskan esimerkin mukaisesti.

Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle

Liperiläinen lihajalostaja Karelian Lihajaloste laukoi suorat sanat suomalaisesta lihan laadusta. ”Suomalainen liha on vetistä ja haisee navetalle” yhtiön toimitusjohtaja Sami Puustinen sanoi maaseudun tulevaisuudelle.

Elintarvikkeiden pakkaus- ja alkuperämerkintöjä selkiytettävä

Viime viikolla Lidlin pakkausmerkinnät aiheuttivat kohun, kun liike oli myynyt Uusi-Seelantilaista lammasta varustettuna Suomen lipulla ja ”valmistettu Suomessa” merkinnällä. Lidl myönsi virheen tapahtuneen, mutta tästäkin huolimatta liikkeen pakkausmerkintöjä voidaan pitää kyseenalaisina.

Traktorimarssille tuottajien tueksi!

Perjantaisen maataloustuottajien mielenilmaisun, traktorimarssin jälkeen suomalaisille kuluttajillekin lienee selvää, että kotimaisella ruuantuotannolla ei mene hyvin. On jo puolitoista vuotta siitä, kun Venäjä-pakotteet painoivat etenkin meijerituotteiden hinnat alas, ja kaiken kaikkiaan elintarvikkeiden tuottajahinnat ovat viime aikoina laskeneet rajusti EU:n maatalouspolitiikan ja markkinoiden myllerryksessä.

IN VITRO/LEHMÄN RÖYHTÄYS/SIAN TUHNAUS

Otsikko on tarkoituksellisesti hämärä, mutta aihe kansainvälisesti tärkeä.
Selitän kyllä.

In vitro on latinaa, Suomeksi ”lasissa”. Tuota helposti käytetään terminä, kun puhutaan mistä tahansa laboratoriossa kehitellystä. Termi on tullut nimeksi myös kansaiväliselle kilpailulle, jossa eri maitten tutkijaryhmät pyrkivät kehittämään vaihtoehtoja alati kasvavalle lihan kysynnälle.
”In vitro” on siis tullut nimeksi laboratoriokasvatetun lihan tuotannon tutkimukselle.

Maamme ruoan tuotannon tukeminen tarvitsee monialaisia osaajia ja tukijoita

Kaksi kolmasosaa suomalaiskuluttajista haluaa syödä kotimaista ruokaa ja myös tarkistaa ruuan alkuperän. Miksi näin?  Koska suomalainen ruoka on puhdasta, terveellistä ja lähellä tuotettua. Kansainvälisissä vertailuissa suomalaisen ruuan puhtaus ja turvallisuus ovat korkealla tasolla. Suomessa ruuan puhtaus onkin tietoinen valinta ja kuluttajien luottamus on keskeinen osa elintarviketurvallisuutta. Suomalainen elintarviketeollisuus onkin luonut erilaisia jäljitettävyysjärjestelmiä ja tarjoaa kuluttajille tietoa tuotteistaan.

Farkkuja Venäjälle

 

Neuvostoliittoon ei saanut viedä purukumia, värikkäitä muovikasseja, farkkuja, jazzlevyjä, nailonsukkia jne jne.

Salakuljetus ja musta pörssi kukoisti. Me opiskelijat, monien muiden tapaan, ostimme ennen matkaa edullisia farkkuja ja niputimme värikkäitä muovikasseja siisteihin 10 kappaleen nippuihin.

Edullisilla matkoilla Leningradissa, Moskovassa, Odessassa, Tbilisissä, Tallinnassa elimme mukavasti ylellisyystuotteiden tuotoilla.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä