TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Huumekeskustelu

Suomalainen huumekeskustelu taantunut porttiteoriamyytin toisteluun

Tutkija Salasuo on asian ytimessä. Suomalainen huumekeskustelu on lähes mahdotonta. Vastustajat eivät järkiperusteita esitä. 

"Lisäksi huumeet ovat helppo tapa kerätä poliittisia pisteitä, kun ei tarvitse muuta kuin vastustaa jyrkästi. Mitään tieteellistä perustaa näillä myyteillä ei ole.

Esimerkkejä tällaisesta humpuukista ovat Salasuon mukaan muun muassa porttiteoriamyytin toistelu tai kannabiksen kaltaisten mietojen huumeiden käytön sekoittaminen kovien ruiskuhuumeiden piikittämiseen."

Onko huumekieltolaista enemmän hyötyä kuin haittaa?

No nyt on sana vapaa ja tietenkin perustelujen kera. 

Lukemiseksi voisin laittaa tähän poliisin tuoreet tilastot liittyen huumeisiin. 

"Huumausainerikosten kokonaismäärä jatkaa kasvuaan neljättä vuotta peräkkäin. Huumausainerikoksia kirjattiin 23 965 rikosta eli yli kahdeksan prosenttia edellisvuotta enemmän. Törkeitä huumausainerikoksia kirjattiin 1 004, mikä on 87 rikosta enemmän kuin vuonna 2016. Tietoon tulleiden törkeiden huumausainerikosten määrä nousi lähes kymmenen prosenttia.

Kymmenen kysymystä huumeista

MOT esittää tänään: Huume-Suomen uusi aika

Ohjelmaan liittyvä kymmenen kysymystä huumeista on muutaman päivän ollut luettavissa.

Alustus jo paljastaa tiukan ja asenteellisen suhtautumisen.

"Huumekulttuuri on Suomessakin muuttumassa radikaalisti. Perinteisen huumekaupan, maastokätköjen ja huumeiden orjien rinnalle on kehkeytynyt verkon saloissa käytävä muuntohuumeiden kauppa, kotitekoinen kokkaaminen ja design-käyttö."

Kannabisilmiö, lapset ja nuoret

Siilinjärveltä tulee uutisia, siellä ollaan huolissaan kannabisilmiöstä lasten ja nuorten osalta. Onneksi alkoholista ei tarvitse huolehtia.

Tavallaan ymmärrän huolen,onhan se ikävää jos lapset käyttävät päihteitä, se on selvä asia.

Laittomat markkinat eivät piittää ikärajoista, eikä juurikaan muistakaan moraalisäännöistä.

Se että kannabista halutaan pitää laittomana huumeena ei ole kenenkään etu paitsi heidän jotka tekevät sillä laitonta rahaa itselleen.

Miksi ajaa BMW:llä, kun voi lentää LSD:llä?

Huumeiden tilaaminen netitse näytää olevan yhtä helppoa, kuin pussilakanasettien tilaamien Hobby Hallista. Työkalu helppoon huumekauppaan on anonyymin nettiympäristön, Torin, käyttö. Tor-verkossa on kaikkien rikollisten solmukohta ja kohtaamispaikka Silkkitie-sivusto. Siellä toimii anonyymisti myös ihka kotimainen huumeiden välittäjä Douppikauppa.

Käärmeöljyn myyjät

Tässä ote eräästä Puheenvuoron blogista:

"1900-luvulla kannabistutkimus on näyttänyt toteen kannabishoitojen arvon ja täydellisen turvallisuuden – useiden terveysongelmien kuten astman, viherkaihin (silmänpainetauti eli glaukooma), pahoinvoinnin, kasvaimien, epilepsian (kaatumatauti), tulehdusten, stressin, migreenin, anoreksian, masennuksen, reumatismin, niveltulehduksen ja mahdollisesti herpeksen yhteydessä."

Huumekeskustelussa sekoittuvat tunteet ja faktat

Olen seurannut niin suomalaista kuin kansainvälistä huumepoliittista keskustelua sekä kerännyt tietoa globaalista huumetaloudesta noin 40 vuoden ajan. Vasta pari vuorokautta sitten oivalsin, miksi tämä "keskustelu" on ollut pikemminkin asemasotaa, jossa osapuolet pitävät kiinni uskomuksistaan ja mielipiteistään kuin terrieri sidostesukasta eivätkä edes yritä ymmärtää vastapuolien argumentteja ja näkemyksiä.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä