TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Nato-optio

Ruotsin Nato-ratkaisu voi olla lähempänä kuin uskommekaan

Eilen sunnuntaina Kallion kirkossa pidetyssä MTV:n vaalitentissä nähtiin pääosin tuttua jaappaisua lukuun ottamatta Nato-jäsenyyttä koskevaa keskustelua.

West trolling media lisää kierroksia – Natoon!

Lännenmiehen media vannoi vastaavansa idänmiehen väitettyyn propagandaan. Näin on tapahtunut; syntyi West trolling manipulaatio [1, jonka tavoitteena on luoda Venäjän uhkaa, jopa vihaa – vähintään alitajuntaamme. Nyt West trolling media sai pahasti siipeensä kun kansakuntamme jyrähti – ei Natoon – 59 prosentin voimalla! [2

USA on nyt työntynyt Itämerelle – Venäjän kotivesille

Naton myötä sallittaisiin ydinaseet Suomen alueelle?

Hallituksen yritykset hivuttaa Suomea natoon vastoin kansan mielipidettä saavat taas uusia ulottuvuuksia. Istuva hallitus aikoo ilmeisesti vedota nato-optioon, eikä sen myötä allekirjoita YK:n ydinaseet kieltävää sopimusta. Suomen medioissa on toistuvasti väitetty Ruotsilla olevan samanlainen nato-optio(Isäntämaasopimus). Ruotsi kuitenkin allekirjoittaa ydinaseet kieltävän sopimuksen joten vaikuttaa siltä, että suomalainen media uutisoi Ruotsin toimia vain sen mukaan mikä saa hallituksen haikaileman natoasian parempaan valoon.

Nato voisi tukea Suomen Nato-jäsenyyshakenmusta

Professori Vesa Kanniaisen mukaan mahdollisessa Nato-jäsenyydessä on oleellista arvioida ja löytää vastaus kahteen kysymykseen; vahvistaako jäsenyys Suomen kansallista turvallisuutta ja loisiko se kynnyksen Venäjälle puuttua Suomen asemaan sotilaallisesti ja mikä olisi Nato-jäsenten kyky ja halu auttaa Suomea, jos Suomi joutuu hyökkäyksen kohteeksi yksinään tai osana laajempaa kansainvälistä konfliktia Itämerellä.

”Mahdollinen vihollinen joutuu omalta kannalta arvioimaan suvereniteetin loukkaamisen järkevyyttä hyöty-kustannus-analyyttisesti”.

Onko Suomi Nato-asiassa tekemässä ”cameronit”?

# Sanotaan, että brittipääministeri Cameron on maalannut itsensä nurkkaan lupaamalla maanmiehilleen kansanäänestyksen Brexitistä eli Britannian EU-erosta. Cameron toivoi saavansa itselleen lisää kannatuspohjaa EU:n avulla. Mutta EU on joutunut yllättäviin hankaluuksiin mm. pakolaiskriisin ja Kreikan talouden vuoksi. Ei olekaan enää kirkossa kuulutettu, että brittienemmistö äänestäisi eurooppalaisen yhteistyön puolesta, niin kuin Cameron luuli määrätessään EU-kansanäänestyksen.

Suomi ja Ruotsi korostavat liittoutumattomuuttaan

Suomen ja Ruotsin pääministerit korostavat yhteisessä kirjoituksessaan paitsi maittensa sotilaallista liittoutumattomuutta myös pitkäjänteisen turvallisuuspolitiikan tärkeyttä.

- Onnea liittoutumisen johdosta, Suomi!

Kun yhdenkin EU-maan vapaus, veljeys ja tasa-arvo ovat vaarassa, kotiaskaret jäädä saa! Tätä tarkoittanevat kaiken ymmärryksemme mukaan Euroopan unionin turvatakuut, jotka Ranskan eilisen avunpyynnön ja jäsenmaiden tänään lupaaman avun myötä ovat nyt historiallisesti tulleet käytännössä todeksi - myös aiemmin virallisesti liittoutumattomaksi tulkitun ei-Nato-maa Suomen kohdalla.

Nato-jäsenyyden hakeminen voi olla mahdotonta

Tasavallan presidentti, kaikki puolueet, ministerit  ja lukuisat asiantuntijat ovat sitä mieltä,  ettei nyt ole oikea aika hakea Naton jäsenyyttä. Sitä olisi aika hakea hyvän sään aikana, jos sitä haetaan. Milloin on sitten hyvä sää? Sellaista säätä ei tulekaan, jos Nato ei ota jäsenekseen valtiota, jolla on kriisi naapurivaltionsa kanssa. Venäjä voi aiheuttaa kriisin milloin haluaa. Ulkoministeriön erikoistutkija Hiski Haukkala sanoo, että mahdollista Nato-hakemusta seuraisi kriisi. Avainkysymykseksi muodostuu muiden muassa se, että mikä on Naton tulkinta kriisitilanteesta.

Nato-optio - turvallisuuden pahin harhakuva

”Jos sellaiseen tilanteeseen joskus mennään, että hallitus ja presidentti - keitä sitten lienevätkään - päätyisivät sitä esittämään, niin kyllä.” Näin linjasi tasavallan presidentti Sauli Niinistö 31.5.2014 Ylen Ykkösaamussa, kun häneltä kysyttiin tulisiko mahdollinen Nato-jäsenyys ratkaista kansanäänestyksellä. Samassa yhteydessä presidentti peräänkuulutti kattavampaa keskustelua Natosta ja siitä, mitä jäsenyys käytännössä tarkoittaisi.

Taru suomalaisesta Nato-optiosta

Suomen liittymisestä Natoon on puhuttu jo 20 vuotta. On niitä vastustajia ja kannattajia. Suhtautuminen Nato-jäsenyyteen ylittää puoluerajat, mutta voidaan lähes suoraan sanoa vasemmiston vastustavan jäsenyyttä ja Kokoomuksen taas kannattavan. Tässä välissä kuitenkin lepäilee tuo ihmeellinen Nato-optio, joka on erityisesti Suomen Keskustan kuten monen muun hössöttäjän oma pieni pehmonalle, jota ne syleilevät päivät pitkät.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä