TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuuska

Vaasan kaupunki on mukana nuuskabisneksessä

Kaupunginjohtaja puolustaa toimintaa: "Nuuskakauppa tullaan käymään, on se sitten kenen tahansa järjestämää"

Näin se on kuten kaupunginjohtaja sanoo. Tosin tuo pätee myös kannabikseen ja muihin laittomiin aineisiin yhtälailla.

Toivottavasti Vaasan suhtautumisesta nuuskakauppaa syntyy keskustelua.

Itse kannatan laillista nuuskanmyyntiä, laillista kannabiksen myyntiä ja kovien huumeiden osalta samoin. 

 

Voisimmeko suhtautua nuuskaan pragmaattisesti?

Iltalehti uutisoi tänään, että Tulli takavarikoi yhä enemmän Suomeen salakuljetettua nuuskaa. Määrät ovat kasvaneet räjähdysmäisesti. Syykin on selvä: nuuskan käyttö lisääntyy koko ajan ja erityisesti nuorten parissa. 18-vuotiaista miehistä jo noin neljäsosa käyttää nuuskaa ja Suomessa on satojatuhansia nuuskaajia. Laillisesti nuuskaa voi hankkia naapurimaistamme Ruotsista ja Norjasta. Omaan käyttöön voi tuoda yhdellä reissulla kilon, joka vastaa noin neljääkymmentä pussinuuskapurkkia.

Energiajuomat ovat osa yksilön valinnanvapautta

Teini-ikäisten ja nuorten aikuisten suosimien energiajuomien suurkulutus puhuttaa. Puuhastellaan korkeaa haittaveroa, jotta käyttö vähenisi. Energiajuomien 31-vuotiaana kuluttajana pelkään korkeampia hintoja, ja siksi älähdän.

Seitsemän kansanedustajaa, mukaan lukien Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.), kannattaa korkeaa haittaveroa energiajuomille. Kritisoin olettamukseni mukaan keski-ikäisten palautteenantajaäänestäjien ajattelumallia, jossa pahana nähdään kaikki, mikä ei sovi näiden omaan normiin.

Liigapelaajat nuuskakaupoilla,tuomio tuli

Kaksi turkulaista lätkänpelaajaa  jäi kiinni nuuskan ostamisesta laittomilla markkinoilta. No, tuomiohan siitä tuli ja torut joukkueen johdolta. 

Jos kyseessä olisi ollut kannabis niin mikä media vyörytys siitä olisi tullut?

Ja kuinka joukkueenjohto olisi reagoinut?

 

Nuuskan käyttö on Suomessa dekriminalisoitu, mutta ostaa sitä saa vain Suomen ulkopuolelta.Siksi laittomat markkinat rehottaa. Ihan verrattavissa huumekauppaan.

 

Tekopyhyys kukoistaa suomalaisessa päihdepolitiikassa valitettavasti. 

 

 

Vetoomus nuuskaajille

Älkää heitelkö käytettyjä nuuskapusseja maahan tai varsinkaan julkisissa sisätiloissa mihinkään istuimien väleihin tai sen sellaisiin paikkoihin! Tämä on tärkeää erityisesti, jos toivotte, että nuuskan käyttöä ei kielletä tai, että nuuskan myynti peräti laillistettaisiin Suomessa.

Nuuskasta ja EU:n nautintoainepolitiikasta.

Nuuskan käyttö on puhuttanut viimeaikoina, etenkin huolta aiheuttaa nautintoaineen ajautuminen lasten ja nuorten käsiin.

No, eipä tähän voi muuta sanoa kuin että; Niin, näin siinä käy kun tehdään jonkin nautintoaineen myyminen laittomaksi. Ainoa tapa suojella yhteiskunnan heikoimpia tämän asian suhteen on pitää aine valtion sääntelyn piirissä ja kauppa viranomaisvalvonnan alla.

Joo, heitän tässä nyt sisäisen anarkokapitalistisymppaajani suoraan Merikoskeen, ja klassinen liberalistikin ymmärtää pitää turpansa kiinni. Ettei käy samoin.

Laiton nuuskakauppa rehottaa, myynti pitää laillistaa!

A-studiossa paraikaa juttua nuuskasta ja sen lieveilmiöistä.

Nuuskalla tehdään paljon pimeää rahaa, aivan kuten huumeilla. Mitään eroa ei ole.

Nuuskan laillinen myyminen pitää sallia Suomessa. Mitenkään muuten ei pimeää myyntiä saada kuriin. Sama pätee huumeisiin.

Kieltolaki ei toimi.

P.s tullia eikä poliisia kiinnosta nuuskakauppa, miksi? 

 

Edit:

Huomaamaton, helppo ja tupakkaa harmittomampi – Näin teinit kokevat miljoonabisnekseksi nousseen nuuskan

Nuuska myyntiin, verolle ja ikärajojen piiriin

Lehtitietojen mukaan monessa EU-maassa de facto myydään Suomessa kiellettyä nuuskaa.

Erään tutkimuksen mukaan aikuista miehistä 2,4 prosenttia käyttää Suomessa nuuskaa. Jos näin on, voisi laskuharjoituksen vuoksi ajatella, että päivittäinen nuuskankäyttö olisi esimerkiksi 50 000 purkkia. Jos jokaisesta purkista maksettaisiin viisi euroa veroa, olisi päiväverokertymä 250 000 euroa ja vuodessa yli 180 miljoona euroa. Nyt se on nolla – mutta käytön haitat jäävät kuitenkin veronmaksajien maksettavaksi.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä