*

TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Nuuskanmyynti

KD nuoret vaativat nuuskan myyntikiellon kumoamista

Kerrankin voin olla KD nuorten kanssa samaa mieltä. Nuuskan myyntikielto on järjetöntä. 

Poliisit ja alaikäiset samoilla kaupoilla

Nuuskan salakauppa rehottaa Suomessa ja voi hyvin. Poliisit ja alaikäiset samalla luukulla ostamassa salakuljetettua nuuskaa.

Muistan myös tapauksen jossa palomiehet salakuljettivat nuuskaa maahan ja poistivat sitä ylihintaan. 

Nuuskan myyntikielto on yksi esimerkki päihdepolitiikan järjettömyydestä. Laittomilla markkinoilla ei ikiä kysellä. 

Suomesta saa jo ostaa nuuskaa - monopolista

Tiedättekö "nikotiinikorvaustuotteen" nimeltään Zonnic? Tämä tuote saapui markkinoille muutama kuukausi sitten ja se on saavuttanut niin valtavan suosion, että tarjonta ei kykene kattamaan kysyntää. Kyseessä on suuontelon kautta pusseissa annosteltava mintunmakuinen jauhe, joka sisältää synteettistä nikotiinia.

Kielletty hedelmä pitäisi sallia

Nuuskan myynti on ollut kiellettyä Suomessa vuodesta 1995 alkaen eli siitä alkaen kuin liityimme Euroopan Unioniin. EU-maissa nuuskan myynti kiellettiin 1992, tosin Ruotsissa myynti on sallittua poikkeusluvalla. Myös Tanskassa myydään irtonuuskaa, mutta pussinuuskan myynti on kiellettyä. Nuuskan myynti on Pohjoismaissa noin 1,2 miljardin euron bisnes. Nuuskamarkkinoiden valtias on Haaparanta, jossa myydään vuosittain noin 10 miljoonan euron edestä nuuskaa. Tämä tarkoittaa noin 2,5 miljoonaa nuuskarasiaa.

Nuuskan myynti sallittava Suomessakin

Suunnitteilla oleva uusi tupakkalaki rajoittaisi entisestään tupakoijien elämää. Taloyhtiöillä olisi helpompi kieltää tupakointi taloyhtiöiden alueilla, ja tekisi monista nuuskan maahantuojista rikollisia. Suomessa on kysyntä nuuskalle, joten on luonnollista, että sitä varten tulee myös tarjontaa. Markkinatalouden mekanismeista ei pääse eroon tässäkään. On luonnotonta tehdä vapaaehtoisesta kaupanteosta laitonta.

Rahako puhuu suomalaisissa oikeussaleissa?

Suomalaisten oikeustajua koetellaan taas kovaa ja korkealta. Mikä suomalaisia tuomareita oikein vaivaa? Tapanilan raiskaustuomiot ehdollisia ja nuuskan myynnistä ehdotonta. Ensimmäisessä teossa aiheutettiin suunnatonta tuskaa, nöyryytystä ja häpeää uhrille: elämä saattoi mennä pilalle. Toisessa teossa myytiin ainetta, jota saa laillisesti Ruotsista ja valtio menetti rahaa. Tässä kaaviossa nyt joku ei ihan osu kohdalleen.

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä