TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Suomi ja Venäjä

Kuinka lakkasin olemasta huolissani ja opin rakastamaan venäläisiä…

Tänäinen voittomme Venäjän Federaatiosta jääkiekon jäisellä saralla kirvoittaa nyt julkaisemaan jutun vuodelta 2010. Suomi ja Venäjä ovat periaatteessa sama asia. Suomi on Venäjä jossa kaikki toimii ja Venäjä on Suomi jossa mikään ei toimi.

Ulkoministeri Soini tukahduttamassa "Helsingin henkeä"

Neljäkymmentä vuotta sitten Suomen Helsinki oli maailmanpaikkana rauhan ja liennytyksen etujoukossa luomassa maailman valtioiden kesken dialogille uusia mahdollisuuksia ja vastakkainasettelun vähentämistä maailmanrauhan vakiinnuttamiseksi. Tässä poliittisessa työssä keskeisessä asemassa oli silloinen presidenttimme Urho Kaleva Kekkonen. Toki kuta kuinkin kaikki tuolloin eduskunnassa edustettuina olevat puolueetkin toimivat tämän "Helsingin hengen" nostattamiseksi.

Mediat: Suomi valmistautuu sotaan Venäjää vastaan

Merkittävät uutislähteet Pohjois-Amerikassa ja Venäjällä hehkuttavat Suomen reserviläiskirjettä ja Suomen ja Venäjän "happamia" suhteita. Suomella ei ole toimintakykyistä hallitusta, joka voisi ottaa tällaiseen kirjoitteluun kantaa.

Imperiumin reunamaan uutisia

Minulla ei oikeastaan ole mitään lisättävää Ylen juttuun, jaoin vain uutisen tänne.

Maailma on mielenkiintoinen.

Kannattaa painaa linkistä ja lukea juttu kokonaan.

 

15.5. Yle    Venäjän verkossa: Imperiumin reunamaan uutisia

Inkerinmaan nimi kertoo ajasta ennen Venäjää ja ortodoksista kristinuskoa

Inkerijoki tai Inkereenjoki voi perustua Inkeri-sanan germaaniseen etymologiaan, jota kuvailen seuraavaksi. Voidaan syventyä Ingegerdin nimen germaaniseen etymologiaan tarkemmin. Tähän nimeen sisältyvä Ing-etuliite viittaa hedelmällisyyden jumala Freyriin. Myös nimi Ingvar, joka oli kuuluisan ruotsalaisen muinaiskuninkaan nimi, myös palautuu Freyriin.

http://en.wikipedia.org/wiki/Freyr#/media/File:Freyr_by_Johannes_Gehrts.jpg

Venäjän energiatalutusnuorassa

Suomi toimi täsmälleen EU:n parlamentin nimenomaisten toivomusten vastaisesti päättäessään keskellä Ukrainan kriisiä tilata venäläisiltä ydinvoimalan Pohjois-Suomeen. Hallitus väitti vähentävänsä Suomen energiariippuvuutta lisäämällä kotimaisen energian tuotantoa ja rakentamalla LNG-terminaaleja. Todellisuudessa kehitys etenee päinvastaiseen suuntaan tavalla, joka tarjoaa Kremlin johdolle yhä paremmat välineet Suomen painostamiseen. Uuden hallituksen ja Fortumin tulevan johdon on korkea aika herätä näkemään riskit todellisissa mittasuhteissaan.

Pitäisiko Venäjän länsirajan kulkea Suomen tai Ukrainan maiden sisällä?

Ei ole yhtä Venäjää, vaan vähintään kolme, joista Ukraina on yksi. Lännen pitäisi tukea sitä Venäjää, joka on historiallisesti läntisin, eli Ukrainaa, jotta myös Moskovan Venäjä kohtaisi demokratiapaineet.  Sana Venäjä viittaa historiallisesti eri keskuksiin, joita on ollut kolme, koska vielä 1000-luvulla Kiova oli valtakunnan keskus eli se, mitä nykyisin sanotaan Ukrainaksi, 1200-luvulla mongolivalloituksen aikana taas Novgorod ja Moskova mongolivallan luhistuttua eli 1400-luvulta alkaen.

Ukrainan asia on meidän asiamme

Kävin juuri tutkimusmatkalla Ukrainassa.

Ensimmäisenä huomiona palatessani tähän rakkaaseen isänmaahani oli se, että Suomi näyttää nyt kahlaavan uussuomettuneisuuden ja itsesensuurin rämeessä. Me emme näe tosiasioita. Propaganda on sumuttanut kansan hiljaiseksi.

Tosi-asiat ovat tylyjä.

Sitä niittää, mitä kylvää


Venäjän Euroopan unionille asettamat vastapakotteet ovat
havahduttaneet monet suomalaiset huomaamaan, mihin unionin ja Suomen
ulkopoliittinen linja ovat johtaneet ja mihin ne saattavat vielä
johtaa.

Julkisessa keskustelussa asioita on karkeasti yksinkertaistettu.
Venäjän sanotaan aiheuttaneen Ukrainan kriisin. On kuitenkin
myönnettävä, että Euroopan unioni on myös itse vaikuttanut
ratkaisevalla tavalla sen syntymiseen.

Unionin olisi tullut ymmärtää, että Ukraina oli hauras ja sisäisesti

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä