TeppoSyvril Teemana päihdepolitiikka,kannabis,lääkekannabis

Kaikki blogit puheenaiheesta Kiusanteko

Kotiosoitteeseen tilattu huumelähetys ei riitä näytöksi syyllisyydestä

Oikeus on toteutunut ja hyvä niin. 

KKO:n mukaan näyttö ei riittänyt antamaan tuomiota tapauksessa, jossa huumeita oli tilattu kotiosoitteeseen.

Minusta päätös on oikea, sitä toki on kritisoitu.

Päätös tuo ihmisille oikeusturvaa. Automaattisesti ei ole syyllinen vaikka postin kautta huumeita tulisi kotiosoitteeseen. Muutakin näyttöä täytyy löytyä. Tapauksia on kuulemma useita vireillä, kuinka moni niistä päätyy samaan ratkaisuun jää nähtäväksi.

Itseasiassa päätös on todella tärkeä, jokaisen suomalaisen oikeusturvan kannalta.

Puheenvuoron huonot häviäjät nettihäirikköinä?

Ihmiset, jotka julkisesti vastustavat rasismia, äärioikeistolaisuutta, perussuomalaista aatetta tai ylipäätään antiliberaaleja, konservatiivisia nykyvirtauksia ovat monesti joutuneet häirintäkampanjoiden kohteeksi.

Posti kulkee miten sattuu ja tulkitsee sääntöjä miten sattuu

Kankaanpäässä Posti vaati sijoittamaan postilaatikon paikkaan, joka ei miellyttänyt asiakasta. Posti perusteli omaa kantaansa muun muassa liikenneturvallisuudella eli postilaatikko olisi pitänyt sijoittaa postilaatikkoryhmään eikä yksinään jakelun kannalta hankalaan paikkaan. Nyt tilanne vaarantaa Postin mielestä sekä postinjakajien että muiden tienkäyttäjien turvallisuutta.

Punavihreä virkamies määrää miten sinun pitää asua

Tämän kirjoituksen pontimena on palaute, jonka sain Mäntsälästä. Erän hyvin sydämistynyt henkilö purki kiukkuaan viranomaisia kohtaan. Hän olisi halunnut rakentaa eräälle kylälle omakotitalon synnyinkotinsa maille. Virkamies kirjoituspöytänsä ja pykäliensä takana oli eri mieltä. Ei missään tapauksessa!

Suomen perustuslain mukaan kansalaisilla on oikeus valita vapaasti asuinpaikkansa. Se on silti vain teoriaa, sillä sinun vapautesi rajat sanelee järkyttävän tiukka asumista koskeva sääntely. Sitä ei useinkaan voida ymmärtää niin sanotulla terveellä järjellä.

Valittajien valtakunta

Myönnän heti aluksi, että kyllähän minäkin valitan. Valitan säästä, valitan huonosta palvelusta, lämpimästä oluesta, ruuasta, hinnoista jne. Valitan siis milloin mistäkin. Tämän tavan olen opetellut ystäviltäni, joiden mielestä minkään yrityksen toiminta ei kehity, jos kukaan ei kerro mikä heillä mättää.

 

Mutta siinä oman valittamisen lomassa silmiin on pistänyt kaksi asiaa, joista valitetaan aina ja ikuisesti. Nämä ovat rakentaminen/tontin osto/rakennussuunnitelmat ja oikeudenkäynnit. Ja ainakin osittain nämä valitukset ihmetyttävät suuresti.

 

Toimituksen poiminnat

Tämän blogin suosituimmat kirjoitukset

Julkaise syötteitä